Nejste přihlášen/a.
Ředitelkou? Čeho? Vesmíru? Nebo vedoucí pobočky či dokonce jen oddělení?
Doporučím obrátit se na jejího nadřízeného. Ošetřování člena rodiny není důvodem, pro který by zaměstnavatel mohl dát zaměstnanci výpověď, musí se řídit zákoníkem práce.
Je mi sice jasné, že řada zaměstnavatelů (spíše těch menších) a "prezidentů" různých oddělení a pododdělení bude na zaměstnance "tlačit", aby situaci neřešili OČR, ale zaměstnanci by si to neměli nechat líbit. Zavření škol si vynutila situace a děti jsou ještě malé > nemohou být samy doma po celé dny.
Poznámka: Pochybuji, že by si tak velký zaměstnavatel jako Tesco dovolil takové jednání se zaměstnanci. Toto dělávají vedoucí směn, menších pobnoček apod. > obrátit se na nadřízeného by mělo pomoci.
Ano dělat přesčasy na úkor zaměstnanců kteří jsou v práci, nehledě na to že za to nic moc nedostali. Ale to je asi jedno, v tomto případě jde o něco jiného a sám by sem to označil jako vyhrožování zaměstnancům. Jak bylo řečeno už výše, rozhodně se obrátit na vedení Tesca, klidně na nejvyšší místa. Já bych poslal doporučený dopis se stížností na ředitelku, jednu kopii jim a jednu si nechal sobě + podací lístek.
No to nám to jede pěkně. MŠ 3 třídy nefungují, učitelky v karanténě, 1 pozitivní,1 kuchařka pozitivní a 2 provozní v karanténě. Školka na zavření a městký úřad se vyjádřil, že učitelky nic nedělají a že to ty zbylé zvládnout musí a neexistuje aby si vzaly na děti OČR.Mají zavést své děti do nějakého zařízení co je bude hlídat. Dcera to vyřešila, jde zítra k lékařce, že ji bolí záda, je samoživitelka a otec dětí je v karanténě. Myslím, že s neschopenkou problém nebude. Dnes byly vnučky 10 a 6 let od 8.30 do 17.30 doma jen se psem. Jedna věc jsou kecy vlády a zákoník práce, druhá skutečnost. Já vám věřím, bezradný je dnes kde kdo.
Ještě dodám, že té starší se nepovedlo spojit se školu, učitelka telefonovala matce byla velmi nepříjemná, vyhrožovala sociálkou a to je holka jedničkářka.
V žádném případě, pokud by došlo k něčemu podobnému, nepodepisujte dohodu o rozvázání prac. poměru a to ani v případě, že vám budou slibovat nějaké peníze. Pak to můžete nahlásit na Inspektorátu práce a případně je zažalovat. Pokud byste soud vyhrála, prac. poměr by trval a museli by vám vyplatit náhradu ve výši průměrné mzdy za všechny měsíce od výpovědi až do rozhodnutí soudu. Pokud ošetřovné potřebujete, jděte na něj. Dítě ve druhé třídě je fakt ještě malé na to, aby bylo celý den doma samo.
Pak ale nechci vidět to peklo, co jí budou v práci dělat. Jooo, to je ten vysněný kapitalismus a nelidské chování...
Já mám takový pocit že tohle snad je i nezákoné... Rozhodně by sem se obrátil bych se na právní poradnu (zdarma), je pravda že ÚP se tím bude zabývat až budete mít v ruce písemnou výpověď. Ale sakra co se to do háje děje.. Zaměstnavatelé vyhazují lidi díky nařízení vlády? To už je moc
Dítě ve 2. třídě to zvládne doma samo. Každý večer mu připravte na stůl snídani a svačiny. Na papír mu napište, v kolik se vrátíte, důležitá telefonní čísla. Řekněte mu, co má doma dělat (psát si do písanky, hrát si, dívat se na televizi, ...). V práci určitě můžete jít občas na WC, tak si ho telefonicky zkontrolujte. Ptejte se, co dělá, ujistěte ho, že se brzy vrátíte, že je šikovné.
Jako malá jsem doma často byla sama a zvládla jsem to.
Tak nevím, co dnešní rodiče řeší. Školák už musí vydržet být sám ... Nedělejme z žáků mimina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.