Nejste přihlášen/a.
zdravím - obchodoval jsem s Rm systémem několik let, nyní používám pro obchody fio - aplikaci e- broker, spokojenost a poplatky nízké...zaregistruj se na poradte a pak dáme kontakt přes vnitřní poštu a pak maila...jsou věci které nejsou určeny cizím uším, i když udajně mají nejbezečnější system z bank, ale čert jim věř...nikdy nevíš...zdravím
Kdysi jsem obchodoval přes Fio-celkem spokojenost. Pak jsem přešel k InteractiveBrokers v US. Proti FIO několikanásobně nižší poplatky, několikanásobně větší možnosti. Problém může být minimální vklad. Ten je v současnosti 10000$. Pokud si účet otevřete přes IQ-Trade (Petr Večeřa - v německu žijící, česky mluvící), tak vám umožní založit účet již od 5000$.
Fio je pro české akcie a začínajícího investora asi nejlepší volba (osobní zkušenost od r. 2001), hlavně kvůli nízkým poplatků a relativní dostupnosti poboček. Navíc nyní získali bankovní licenci. Při větších objech a/nebo zahraničním obchodování bych zvažoval i jiné brokery (např. zmíněné Interactive Broker). Pro pořádek: v žádném případě ne Capital Parners a napojené osoby,ale ti už jsou po žalobách a zatýkání dost provaření, tak jim snad moc lidí nenaletí.
Děkuji za odpovědi, i když měl jsem na mysli spíše dlouhodobější kontakt, ve smyslu rozebírání grafů, obchodních strategií atd. ateus.
Brát rady od brokerů není zrovna moudré. Brokeři jsou závislí na poplatcích za obchody. Pro ně není priorita váš zisk, ale mnoho vašich obchodů. Raději se sám naučte analyzovat a posuzovat trhy. Prostě si myslím, že zodpovědnost za svoje peníze má mít každý sám. Pokud se toho vzdá, tak o peníze pravděpodobně příjde.
Je zde několik serverů, kde lze hledat rozumy. Např.: www.czechwealth.cz, www.financnik.cz, www.fxstreet.cz,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.