Nejste přihlášen/a.
nalepte na dveře "Vstup bez roušky zakázán" a dál to neřešte, a když někdo vejde bez tak ho vykažte , tím nic nepokazíte.
Takovou povinnost vám nikdo nařídit nemůže, tedy ani vás pokutovat za její nesplnění. Vy můžete nanejvýš volat policii - ale obávám se, že než dojede, je zákazník pryč.
72mona3 - kdy přijde zákazník, zeptá se, jestli nevadí, že nemá roušku a já řeknu, že ne
Proč byste říkala, že nevadí? Řekněte "Ano, vadí, je mi líto." - a hlavně se nenechte vytočit
Ježíši o povinnosti jsem psala Je nařízeno nosit roušky, ne aby "prostý lid" vymáhal na jiných jejich nošení - pokud mi něco neuniklo
Dělám tři věci najednou a zapomněla jsem dodat, že stejně jako nelze vymáhat, nelze povolovat - proto nemůžete říci "nevadí". Zaručených zpráv už jsem slyšela...
Ježíši protože jste to mimořádné opatření nevydala - asi nebudete Ministerstvo zdravotnictví, že? - tedy ho ani nemůžete zrušit
Mono, dal Vám někdo funkci povolovat nebo zakazovat? Můžete si říct, co chcete, ale vliv na nic by to mít nemělo. Ten dotyčný, který by se zeptal, je přeci svéprávný a sám by měl vědět, že si tu roušku nasadit má. Vstup je na jeho triko a hlavně nebezpečí, že ho nějaký vystrašený rouškofil sejme konzervou.
Zbytečné polemika tady! Jednoznačně: takovou povinnost nemáte! Máte právo takového člověka upozornit, požádat, případně nahlásit. Resp. přivolat policii. Pokutovat vás nikdo také nemůže! Vy nikomu nic nepovolujete a fyzicky mu vstupu bránit nemůžete. To byste se přestupku dopustila vy! Dokonce ani ochranka nemá větší práva než běžný občan. Nesmí nikomu prohlížet tašku, nesmí se nikoho dotýkat. Fyzicky zadržet do příchodu policie může pouze prokazatelného zloděje nebo násilníka.
Nevím o tom, že by se na úředníky vztahovala nějaká vyjímka a nemuseli mít roušku. Takže pokud by to byl úředník a snažil se dělat chytrého tak bych na něj zavolal policii, protože on by byl jediný, kdo něco porušuje bez ohledu na to co by jste řekla (pokud tu roušku budete mít)
A jak poznáte, že ta osoba není třeba autista nebo psychicky nemocná? Tyhle osoby roušku nosti nemusí snad ani teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.