Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám jít na test?

Od: klepi® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych všechny poprosit, jakou byste zvolili cestu vy, kamarád byl v sobotu testován na koronavirus, v neděli mu přišel pozitivní výsledek má nařízenou karanténu, sdělil mi, že z důvodu toho, že je pendler ho nemohou trasovat, tudíž ani hygiena mě nekontaktovala, viděli jsme se naposledy v úterý 6.10. dnes je to tedy týden, já na sobě žádné příznaky nepozoruji, každý den jsem si měřil teplotu, tedy i před zjištěním kamarádova výlsedku, nikdy nepřekročila 37 C, mám jít na testy jako samoplátce? Mám být týden v karanténě?

Děkuji všem za názory a doporučení.

Václav

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

5x

To je dilema. Já bych nešla, pokud bych na sobě nepociťovala nějaké příznaky a pak bych požádala o doporučení obvoďáka. V současné situaci můžete potkat nakaženého každý den desetkrát a to byste z testů nevyšel. Asi bych necourala zbytečně venku, nosila ústenku, ale jinak bych byla v klidu.

thegoodfather*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Na testy nechoďte, pouze dodržujte pravidla. Mám kolegu, který má doma Covid-19 positivní manželku, ale on sám už měl 3x negativní test.

hodnocení

1x

Také jsem se potkal s nakaženým. Hygiena mě nekontaktovala, takže jsem šel na test jako samoplátce. Příznaky žádné, test pozitivní a příznaky se dostavily později. Už mám těch deset dní o týden od lékařky prodloužených.

doplněno 14.10.20 06:23:

První příznaky až za deset dnů po kontaktu.

liska5

Pckop, za kolik dní od kontaktu s nemocným se Vám objevily první příznaky? Řeším kontakt v rodině.

Milancukrár za 5 dní. Tři dny horečky a pak dobrý. Ale do týdne znovu zhoršení - zápal plic.

liska5

Pckop, děkuji. Tak ať už je jen líp.

13.10.20 14:23
hodnocení

0x

Ne, proč?

hodnocení

0x

Proč by nemohli pendlery trasovat?

liska5
hodnocení

0x

Je to taky týden, co jsem byla 2x v rizikové situaci. Přecpaný autobus na delší cestu a karanténa u sousedů na patře. Nikam jsem nešla, ani se nikam na testování nechystám, nic si neměřím, jen nelezu do davů, myju si ruce a chodím na vzduch a zatím nic. Jedině až mě něco skolí, tak zavolám svému lékaři.

pb®
hodnocení

0x

A kamarádovi něco je? Já bych na testy nešla, jsem proti testování populace bez klinického obrazu.

hodnocení

0x

Podle Vašeho popisu a mých zkušeností, nikam nechoďte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]