Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chodil jsem tři roky s jednou slečnou a vše bylo super. Bohužel jsem měl pořád menší zdravotní obtíže, nic hrozného ale spíš otravného.Doktoři říkali že se nedá nic dělat. Zkusil jsem experiment co mi mohl pomoci bohužel ale nevyšel ale dost se mi přitížilo tak na 2,5 měsíce. Poprvé jsem byl trochu omezen v tom co jsem mohl dělat a nemohl jsem třeba s danou slečnou jít tam kam chtěla kvůli zdraví atd.. Ona mi řekla že nejsem zdravý a nejsem ten atraktivní kluk kterého potkala. Takže se semnou po třech letech rozešla.
Pak ale nastala otočka. Kvůli tomu experimentu co nevyšel jsem pochopil co mi bylo. Jednalo se o jednoduchou otravu, která se dala jednoduše vyřešit za půl roku a teď jsem zase perfektně zdravý a aktivní. Už mám jinou slečnu,dobré zdraví a skvělou práci za hodně peněz. Stačilo kdyby ta bývalá vydržela rok, ale nevydržela.
Když nad tím tak přemýšlím, připadne vám taky že jsem na tom vlastně vydělal? Odešla ode mě holka, která nebyla ochotná semnou být i ve zlém a zároveň jsem se zbavil mých zdravotních problémů. Myslíte že odcházet od někoho kvůli zdraví je v pořádku, když nešlo o žádnou smrtelnou nemoc ( řekl bych že ona měla strach že to časem bude horší)?
Na to je těžké odpovědět. Po dívce, s kterou tři roky jen chodíte, aniž byste jí nabídl sňatek nemůžete chtít to samé, co po manželce. Navíc, jsou jistě nemoci, které nevadí, ale třeba s partnerem, který by prděl kudy by chodil bych se taky rozešla. Vyrážka by mi nejspíš nevadila, kulhání atd. taky ne. Ona navíc nemohla tušit, že najednou čtvrtý rok se uzdravíte. Buďte rád, že jste nyní spokojený a nehledejte na bývalce chyby.
Vybavil se mi příběh jednoho páru. Znám ho spíše z doslechu, protože je starý skoro 60 let a já v té době byla ještě dítě. Oba mladé lidi jsem znala. A vím, že v té době, když se s někým chodilo, nebylo to většinou "jen tak", ale docela vážně se myslelo na budoucí společný život.
Během vteřiny se stalo něco nenapravitelného. Muž přišel o nohy. A slečna se po pár týdnech s už téměř ženichem rozešla. Možná měla na rozchodu vliv její rodina, možná k rozhodnutí dospěla sama. Ale v argumentech, které já občas zaslechla, se skroro vůbec nevyskytovalo slovo láska. Nejvíc slovo budoucnost. Z čeho budete žít? Děti zplodí, ale jak je bude vychovávat? Jak je bude učit lyžovat a plavat? Budete rodina šťastná, nebo jen tak přežívající?
Proč na to vzpomínám? Možná hrálo roli v rozhodnutí té naší rodinné známé sobectví a nedostatek lásky. Možná přirozená ženská (a nejen ženská, známe to i u zvířecích samic) snaha vybrat pro své budoucí děti toho nejlepšího otce. Nejlepšího po všech stránkách. tedy i po stránce zdraví.
Vy buďte rád, že se zdraví vrátilo!
Dobrý den. Ono záleží na tom, jak je vztah pevný a i na věku lidí. Být spolu v dobrém i zlém si slibují lidé, kteří vstupují do stavu manželského. Pokud s někým žijete několik let, pak ho máte rád se vším všudy. Tedy i s nemocí. Ale jsou i tací, kteří nemoc (zdravotní problémy, vrtochy, změny nálad, omezení atd.) partnera neustojí. Mladí svobodní lidé, kteří spolu nežijí a mají se jen na to hezké, si holt chtějí užívat život se vším všudy, dle svých představ. Pokud přišla na to, že Vy nejste pro ni ten pravý, je to jen dobře, že odešla z Vašeho života dřív, než kdyby to udělala, až byste si spolu třeba pořídili děti.
Pokud byste na sobě dělal sám pokusy o uzdravení bez návštěvy lékaře, tak bych to asi také neustála. Záleží jaké experimenty a s jakými látkami jste se sám léčil. Něco jiného jsou bylinky a něco jiného jsou xxxx.
I to se stává, že dva se rozejdou kvůli zdraví. Rozejdou se i kvůli blbosti. U ní buďte rád, že se takto vybarvila, vztah s takovou by asi stejně neměl dlouhého trvání. Je možné, že měla z té nemoci obavy, neměla na to podpořit vás a proto radši prchla. Ještěže jste nebyli manželé. Tak jste vlastně na tom vydělal.
Já argumentaci té slečny moc nevěřím. Po třech letech asi nešlo o nějaký povrchní vztah a partnerka, jíž na partnerovi záleží, se s ním nerozejde s takovým argumentem > obzvláště v případě, že šlo jen o reakci na "nevhodně zvolenou léčbu". Spíše mne napadá, jestli slečna neměla k uknčení vztahu jiný důvod a na zdraví "se jen vymluvila".
Pokud ale byl její argument míněn vážně, máte pravdu, tím rozchodem jste jenom získal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.