Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živnostenský list - nepodnikání

Od: ivus* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, v roce 1996 mi byl vydán živnostenský list na nákup a prodej. Nikdy jsem nepodnikala, živnostenký list jsem nikdy nepoužila. Bylo mi řečeno, že pokud neohlásím započetí podnikání a nepřihlásím se na FÚ, OSSZ a ZP je vše v pořádku. Nyní mi jeden člověk řekl, že pokud mám živnostenký list měla by jsem správně podávat čestné prohlášení na FÚ že nepodnikám. Jak to opravdu je? Teď nevím co dělat - zrušit, pozastavit živnostenský list? Moc děkuji za každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nedělejte vůbec nic. Byl jsem v podobné situaci a nic se nedělo.

doplněno 13.10.20 10:20:

Příslušné živnostenské listy mám. Živnosti neprovozuji, jsem již důchodce. Nikam jsem nic nehlásil a nikdo po mně nic nechce. Kdyby chtěl, tak mu snadno odpovím: Nepodnikám, takže nula nula nic.

ivus*
hodnocení

Děkuji za reakci, malinko jste mi uklidnil :)A živnost máte stále, nebo jste ji ukončil?

hodnocení

0x

Pokud máte živnost pozastavenou, tak není třeba dále nic řešit.

ivus*
hodnocení

Právě, že to pozastavené nemám :( ale podnikat jsem nikdy nezačala jak jsem psala v otázce.

hodnocení

0x

Jsem zaměstnán a mám i několik ŽL a protože nemám živnost pozastavenou, byť nic nedělám, tak daňové přiznání nechávám podávat zaměstnavatele a podávám, byť nulový přehled jak na ZP tak na OSSZ

ivus*
hodnocení

Také jsem zaméstnaná a daňové přiznání si podávám. Ale přehled na ZP a OSSZ jsem nikdy nedávala jelikož jsem se nikdy jako OSVČ nepřihlásila.

iz*

@Hiawata > Zaměstnavatel provádí roční zúčtování daně z příjmu, nepodává za své zaměstnance daňové přiznání > to by si zaměstnanci museli udělat a podat sami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]