Dobrý večer, Na krku jsem si nahmatal jakousi uzlinku nebo bulky. Může to být nádor ne nebo jen nějaká normální uzlinka? Promiňte ale na fotkách to není vidět Děkuji
S bulkami na krku bych teda vůbec "nežertovala". Divím se, že se ptáte na laické poradně a nejdete k lékaři. Já znám jeden případ, ale z etických důvodů ho nebudu popisovat. Jen to, že to dobře nedopadlo.
No blbě se dělají diagnozy přes internet. To fakt nevíme, ani kdybyste to detailněji popsal. Je potřeba udělat biopsii, odebrat krev a eventuelne i CT. Takže sup k lékaři a neotalet. Nemusí to být hned maligni (zhoubný) názor,ale jistota je jistota
Na krku je více uzlin a žláz. To je normální. Stačí nepatrný infekt a tělo už přesouvá do lymfytických uzlin bílé krvinky, aby se zde utkaly s bacily. Uzliny se proto zvětší.
Vpředu po stranách ohryzku je štítná žláza. Ta se zase zvětší, když má málo jodu, aby ho co nejvíc vychytala /vole/. A jestli Vám to nedá spát a myslíte si, že máte něco horšího, tak se objednejte - v této době telefonicky - u svého obvoďáka.
Je potřeba, nechat si od obvodního lékaře napsat žádanku na sonografické vyšetření. Bulku na krku jsme měl taky. Šel jsem na sonografické vyšetření a nádor to nebyl. Mazal jsem si to masí framykoin.
hippochondr
A co to bylo když ne nádor , jo a je tvrdší konzistence a zhruba cm široká.
Nezlobte se, ale bez vyšetření nelze na Vaši otázku odpovědět (to neumí ani univeruzitní profesor medicíny) a vyšetřit přes internet ani z fotek (i kdyby to na nich bylo vidět) Vás nikdo nedokáže.
Takže: může to být oboje > jak neškodná uzlinka, tak to, čeho se obáváte.
Lymfatické uzliny i slinné žlázy jsou zpravidla párové.
Jestli Vás to tak děsí, tak už jste měl být dávno u doktora.
pet32
Co vám řekl doktor? Asi jste nikde nebyl, že? Tady vám nikdo neodpoví, běžte k lékaři, ten vás prohlédne, když bude potřeba, dá vám žádanku, k dalšímu vyšetření.
Špatně je, že se za takovou dobu pořád ptáte tady. Co když Vám napíši, že to nevadí, že takových bouliček můžete mít na krku celou řadu, že já je tam mám také? To vás uklidní a k lékaři nepůjdete?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.