Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doručení zásilky na poštu

Od: vaclav* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Chci si objednat zboží přes Ebay, ale chtěl bych, aby mi přišlo na pobočku České pošty. Četl jsem že existuje možnost Poste restante. Je možné toto využít, přesto že je zásilka ze zahraničí? Stačí jen napsat místo adresy "poste restante" nebo se o tom musím dohodnout s prodejcem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zde je stejný dotaz, přečtěte si v odkazu všechny odpovědi zive.cz/...

hodnocení

0x

Možná ano, protože "poste restante" vlastně znamená "zůstat na poště". Ale není to zdarma, musíte za to poště zaplatit. Tak podle mého normálně napíšete Vaše jméno a místo vaší adresy město, možná ulici kde je ta pošta, směrovací číslo a "poste restante". Ale pozor na to, protože Vás nikdo neupozorní na to, že tam už balíček dorazil, takže musíte sám neustále hlídat, chodit tam, nebo telefonovat a ptát se. Pak vydají na občanku. Jde to ze Slovenska a to je také zahraničí. Ale raději bych se zeptala na poště.

za poste restante příjemce neplatí nic navíc, poštovné platí prodejce jen podle způsobu odeslání

No někdo to zaplatit musí, protože tak to píší na informacích, že to je služba zpoplatněná. Tak jak říkáte, v tomto případě to teda zaplatí odesilatel a to pochybuji, že bude nadšený. ;) Ale třeba jsem špatně četla.

Budete se možná divit, ale jsou i tady lidé, kteří nechtějí zadat na internetu svoji adresu prodejci a chtějí zásilku poslat jako "poste restante", také jsem tak občas posílala. Platíte za ni jako za jinou zásilku, nic navíc se za "poste restante"neplatí.

cs.wikipedia.org/... druh doručení je v případě České pošty zpoplatněn podle druhu zásilky (obyčejné psaní, doporučené psaní, balík apod.), neplatí se tedy nic navíc

Aha, tak to by mne nenapadlo, že bych nechtěla zadat svou adresu. Ale chápu, každý má nějaké důvody. Já jsem si pak vydedukovala, že třeba tazatel nechce, aby doma někdo věděl, co si koupil. Nebo jde o dárek a chce to udržet v tajnosti. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]