Nejste přihlášen/a.
Více než 30 let jsem ženatý. Děti již vyrostli a osamostatlili se. Vzhledem ke zdravotnímu stavu mé manželky jsem již několik let neměl sex. Nechtěl jsem druhou, protože manželku stále miluji. A teď v poslední době se mi stále více začínali líbit muži. Nějak mne to k nim táhne. Čím dál tím více. Ale manželku nechci zarmoutit. Co si o tom myslíte? Co dělat?
UHHH no i to se stava ... v mem okoli byl takovy pripad..
ted jde o to ze kdyz si neco s nejakym muzem zacnete a nereknete to manzelce tak ono to stejne drive ci pozdeji vyjde najevo protoze to z vas zena vyciti! .. bude to bolet a bude to sok a zpusobi to buh vi co ( neznam vas oba takze to si domyslete sam co to zpusobi..)
pak je moznost dalsi a to ze se ji sverite a reknete ji pravdu ... bude to take sok a poradny ALE zase to z vasi strany bude velice charakterni . totiz tohle se proste neda naplanovat ze se najednou preorientujete na chlapy... za tohle vy nemuzete.
nevim zda vy chcete stale zustat s manzelkou zenat nebo byste se dokonce chtel rozvadet ... ale TOHLE STEJNE VYPLYNE ZE SITUACE podle toho jak se zachovate..
ja jsem zastance toho ze vsechno by se melo resit spolecne.. proste veci nejdou vzdy tak jak by si clovek predstavoval... musi se prijmout tak jak sou a jde se dal.
na vasem miste bych se manzelce sverila a tim budete mit TEN BALVAN Z KRUKU a nebudete mit ani vycitky svedomi ze ji tim ublizujete..
PRAVDA boli ALE JEN CHVILI a pak je clovek je rad ZA TO ZE JI ZNA A VAZI SI TOHO ZE K NEMU BYLI TI DRUZI UPRIMNI...
tak at se rozhodnete spravne
Upřímně řečeno NEVÍM, jestli bych takovou pravdu a za takových okolností od manžela skousla... Tazatel je v těžké situaci. Je ještě relativně mladý - po 30 letech manželství může mít mezi 50 - 55 lety, chápu, že se mu nechce se jenom tak nesobecky vzdát už napořád všeho hezkého, co může spolu prožít pár.
Já bych být v pozici jeho ženy pravděpodobně řešila celý problém už dávno - nejspíš bych mu řekla, že se má postarat o svoje potřeby jak bude chtít, ale ať mi o tom nevypráví ani on ani nikdo jiný. Horší by bylo, kdyby se někde jinde "zasekl" a nechtělo se mu ke mně zpátky... návrh kolegy repaka se mi zdá solidní.
Ale je možné, že mají s manželkou tak pevný a odolný vztah, že paní pravdu unese. To musí vědět tazatel sám. To by bylo pak řešení, které navrhuje arimas, dobré.
no ono je jedno jestli ji chce vymenit za chlapa nebo nejakou jinou zenskou... CO JSEM svym prispevkem minila je ze bych od partnera RADEJI SLYSELA NA ROVINU CO HO TRAPI A ZE HO TO TAHNE JINAM nez NA TO PRIJIT po case A UVEDOMIT si ze jsem zila VE LZI! Nejake povidky o tom ze mi nechtel ublizit jsou OPRAVDU pro jen pro pubertalni jedince.. PROTOZE kdyz nechci ublizit tak s clovekem JEDNAM na rovinu A NETAHAM ho za nos.. A KOR POKUD si toho dotycneho svym zpusobem vazim , ze?
takhle to beru ja ..a nastesti i muj partner..:D
Já naopak nesouhlasím vůbec. Kdyby mne manžel podváděl, rozhodně to vědět NECHCI! A bude od něj ohleduplné, když si to nechá pro sebe a dokáže to utajit. Nevím proč by mi to měl říkat. Co bych tím získala? Jen by mě to trápilo. Když někde ujede, tak mi to nevadí, ale nic konkrétního vědět nechci.
Takže záleží na tom, jak myslíte, že by to vzala Vaše žena, jestli je spíš jako Arimas nebo jako já.
Podle mě ale když se nevěrou ventiluje nedostatek sexu, který nelze moc řešit (jako v případě nemoci), tak není fakt důvod, proč manželce ubližovat a nutit ji, aby ve volných chvílích mezi léčebnými procedurami přemýšlela, kde a s kým jste.
Něco jiného je, když je nevěra nějakým únikem z nefunkčního vztahu, tam je pak asi potřeba něco řešit. Tady podle mě pravda opravdu JEN ublíží.
jde o to ze kdyz vam to nerekne VY NA TO PRIJDETE nebo to vycitite ... A CO PAK? jak se budete citit? PODVEDENA! A budete mit same idiotske otazky PROC? CO JE SPATNE? POCHYBILA JSEM? NEMA ME RAD? BLA BLA BLA..
ALE proti gustu zadny disputat :D
a to nemluvim o tom az vam domu prinese nejaky suvenir v podobe nemoci... to ze s nim nespite casto, se muze jednou za cas zmenit a BUDE PO prdeli .. A TVRDIT STO PROCENTNE ZE BUDE VZDY POUZIVAT OCHRANU TAKY NEMUZETE...
tak ja nevim ASI JSEM FAKT Z MARSU kdyz tvrdim ze UPRIMNOST NADEVSE! A pak se lide divi ze jedni druhym lzou .. co by nelhali kdyz to vlastne vetsina vyzaduje hahahhahahhha sorry pripada mi dost komicke ... Vam ne?
No ony jsou páry, které fungují v první řadě na upřímnosti a jsou páry, které fungují zase na něčem jiném, třeba na pozornosti, ohleduplnosti...
Takže radit jestli říct nebo neříct je pěkná snaha, ale naprosto zbytečná, protože o jeho manželce prd víme.
Třeba by se k nim přidala, nebo by ho posílal ak faráři se vyzpovídat... nevíme a dost možná že i on sám bude překvapen.
Mně třeba by vztah nekrachnul na tom, že bych hobloval chlapečka. Ale na tom, že bych to tajil a dělal z ní blba.
no ja osobne si troufam rict ,ze neni cloveka, ktereho by neranilo, kdyby zjistil, ze byl podvaden! A to se zjisti VZDY! drive nebo pozdeji!
Dobry den, citim z Vas velky zmatek, ktery prameni z ucty, kterou chovate ke sve zene. Vite, to je tak citlive tema, tak osobni rovina, ze neexistuje nikdo zodpovednejsi, nez Vy. Tezko muzete nechat sve srdce a rozum vest radami od uplne cizych lidi. At se rozhodnete jakkoli, rozhodnuti to bude velmi tezke a mozna prinese vetsi skazu, nez by jste cekal.
Je krasne, nadherne milovat cloveka cely zivot, smet si rici kazdy den, jak moc se milujeme a utrapy zivota bourat spolecne. Nemohu Vam radit, na to nemam pravo, ale urcite bych to poradne srovnal v hlave. Budete hrat o vsechno, ziskate, ale muzete hodne ztratit, drzim Vam palce, Camelot
Myslím, že Santafreud má velmi rozumné názory. Vím o mnoha chlapcích či mužích, kteří si homosexuální sex vyzkoušeli už proto aby zjistili, že to pro ně není to pravé a vrátili se k heterosexuálnímu životu. A nikde se touto zkušeností nechlubí, protože se za tento svůj "úlet" stydí.Tuto zkušenost či podobnou myšlenku pak svěří pouze anonymní anketě či statistice.
Dále jsem slyšel i teorii, že všichni lidé jsou BI, někteří více "hetero", jiní více "homo". A 100%-ních heterosexuálů či homosexuálů je naprosto mizivá část lidstva.
Rozumný je i názor to nejprve manželce nějak nastínit jako možnost, ke které by v důsledku sexuální abstinence někdy mohlo dojít. A podle její reakce pak přemýšlet co dál - udělat to nebo neudělat, říct jí to či neříct.
Nedělejte to, do té doby, dokud si nebudete jistý tím, že nebudete mít výčitky. Máte je už teď a co teprv potom. Jednou ta chvíle přijde, ženě bych asi nic neříkala, pokud je rozumná, pochopí vás, kdyby se něco dozvěděla. Když se to tak vezme, byla jsem ve stejné situaci jako vy. Nedostatek sexu v manželství ve mně vzbudil touhu po ženách, trvalo to pár let, bohužel mě žádná nechtěla:D. No, už je to za mnou, po ženských nekoukám, ale kdyby náhodou, asi se bránit nebudu
Pokud si odmyslíme současný kulturní kontext, daný hospodářsky a předtím nábožensky, není naprosto žádný důvod brát heterosexuální styk jako "jediný správný"... takoví Římané, ti by mohli vyprávět... a jaká to byla vyspělá civilizace, spoustu jejich znalostí jsme objevili až v posledních letech, takže se s nimi už můžeme začít srovnávat...
Statisticky prokázáno a životem doloženo je pak i to, že KAŽDÝ muž ve svém životě nejméně jednou reálně chce vyzkoušet homosexuální styk. Většina si to netroufne, co by tomu přeci řekla kultura, blíže nezjistitelný počet si řekne že zas tak dobrý to nebylo a další část to někdy zopakuje, občas nebo častěji... protože homo/bi/hetero je, jak se ukazuje stále dokola, je jenom otázkou vkusu a "nabídky" (to jako že kde není možnost ženský, prostě se holt hoblujou chlapci a krom toho než škaredá ženská, je kolikrát hezčí pěknej kluk) takže pokud se vám "občas líběj"... není to naprosto nic divného a hlavně to vůbec nic nevypovídá o tom proč se vám líběj (třeba je to jenom podvědomá únikovka za kulturně zapovězenou nevěru manželce se ženou) a tedy už vůbec nic o tom,... jak to celé dopadne.
Já bych ji prostě postavil před otázku, jak tenhle problém cítí ona. Třeba jí víc než zálety bude vadit to, že nedostane kytku k výročí svatby...
Protože co se tak bavím s holkama, dost často slyším, že nevěru berou jako ohrožení "svého monopolu" na pozornost a čas dotyčného. Prostě se ocitají na vedlejší koleji, takže takové ty "ventilační vztahy", to postdiskotékové "odložení si semene" se taky doma daleko líp vysvětluje a spíš projde než stabilní milenka, ke který člověk jezdí na chatu a doma kecá, že je na služební cestě.
"Statisticky prokázáno a životem doloženo je pak i to, že KAŽDÝ muž ve svém životě nejméně jednou reálně chce vyzkoušet homosexuální styk." Asi se vymykám statistikám
" krom toho než škaredá ženská, je kolikrát hezčí pěknej kluk" Jak pro koho, mně to rozhodně neláká.
A to jsem absoluně nevěřící a v tomto směru tolerantní. Jsem plně pro reg. partnersví a nikoho za to neodsuzuji ani lesby ani gaye.
muj pritel uplne to same... TAKE mu ale gayove nevadi .. dokonce nejlepsi kamarad je gay a v zivote by ho nenapadlo na nej neco zkouset.. (kamarad na meho pritele) vi totiz ze pritel je zcela a absolutne hetero. take je pro registrovane partnerstvi! neverim ze kazdy muz o tom sni. jsou hetero pak jsou bi a pak jsou gayove.. ALE 100 % HETERO o tom urcite neuvazuje!
Are nepředpokládám, že by po té zkoušce prahl kdekdo. a rovněž si myslím, že normální partner se ohlédne za pěknou ženou.
Proti soužití dvou jedinců stejného pohlaví nic osobně nemám.
Tá pozornost a monopol manželky bzla, je a bude. Sex nebyl ze zdravotních důvodů, na doporučení lékaře manželce. Ty placené služby, to je jak na trhu si koupit brambory, z těch je alespoň nejaký osoh, z těch služeb ne.
Pokud si o tom neroufáte s manželkou promluvit (asi bych to nedokázal, protože by jí nejspíš bylo líto, že si nemůžete poskytnout hezké chvilky), skousl bych to vevnitř v sobě a našel si partnerku, která je na tom obdobně. Na různých seznamkách to není problém. Problém je udržet vztah jen na tělesné úrovni. Nebo placený sex. Tam ten citový vztah nehrozí.
Já si myslím , že kecáte , že se Vám začínají líbit chlapi .Je to určitě fake.Já jsem ženatý téměř 30 let /za 3 měsíce/ a líbí se mě čím dál tím víc ženský, mladší.Manželka též jako vaše , sekla se sexem a já chudák suším ... no hubu ne.
Ale že bych se dal kvůli tomu na chlapy?To bych si ho radši usekl.
To, že jste neměl už několik let sex je moc špatné a divím se, že jste to vůbec tak dlouho vydržel. Zasloužil by jste svatozář. Pokud máte rozumnou ženu, která už se nemůže s vámi milovat, určitě pochopí, že plnohodnotný sex mít prostě musíte, jedno jestli s ženou nebo s mužem. Pro začátek bych volila ženu. To, že by jste volil i muže vypadá, že jste tak sexuálně vyprahlý, že byste bral prostě všechno.
Kdybych volil ženu, mám pocit nevěry. Se ženou jenom s vlastní.i. Sex s mužem jsem zatím neměl, jenom mě to přitahuje a láká. Stále více a více. Vím, že někdo říká - kecá, to nemůže být pravda-
Sice je pro mně pomyšlení sex s mužem absolutně nepřijatelné a možná ,že pokud se vaše žena o této "nevěře" dozví bude to pro ni možná ještě horší než kdyby jste byl nevěrný se ženou.
Are Naprostý souhlas. Pokud to vezmu čistě v představách, tak dozvím se že mi zahnul (se ženou).. budu se ptát proč, jak dlouho, co dál, jestli odpustím nebo ne. Pokud se dozvím že s mužem? Nebudu řešit vůbec nic, protože v tu chvíli se mi totálně zhnusí. (proti gayům nic nemám, ať si každý dělá co chce), ale v téhle situaci by měl šmitec.
Mařenko myslím ,že takto by reagovala většina žen. S hodou okolností znám podobný příběh tady u nás z města. Jedna známá měla bezproblémové manželství a najednou z ničeho nic rozvod. Nikdo to nechápal , když jsem s ní asi dva roky po rozvodu o tom mluvil tak řekla vlastně proč. Přišla nečekně domů a našla manžela v posteli jak ho "pigluje" druhej chlap. Taky říkala ,že kdyby ho přistihla z ženskou tak určitě udělá rachot a začne přemýšlet proč co je vlastně špatně atd. Takhle prý neřekla ani slovo a šla rovnou balit.
Taky nesouhlasím s tím, že pokud muž nemůže mýt pohlavní styk se svojí ženou začne koukat po chlapech aby to nebyla nevěra. Pokud se partneři opravdu milují a nechtějí být nevěrní je spousta možností jak druhého uspokojit. Jako gay nebo bi se člověk narodí to se nedá vypěstovat ani potlačit. Nedostatek příležitosti z hetero gaye neudělá. Jenom si tazatel něco nechce přiznat.
Když jsme byli na vojně tak jsme si dělali srandu ,že sex na vojně je fajn ,ale vánoce jsou častěji a přesto se nikdo nepřeorientoval. A co nás tam bylo ,takže výběr by byl
K tezím pana santafreud se raději nebudu ani vyjadřovat. Nejsem žádnej puritán a ani svatoušek ale po jeho příspěvcích v tomto vláknu a dalším v jiném vláknu :
"A jen tak pro zamyšlení - viděl jsem prodávat "dětský vibrátor" , je jenom přikládací, nezastrkává se.vypadá trochu jako JoJo a když se zmáčknou ty dvě plochy k sobě, třeba když se sevře stehny nebo když se na něj sedne, spustí.
Tohle určitě číňan nevyrábí pro náctileté holčičky, aby si to kupovaly z peněz na zmrzlinu, u tho se musí počítat s tím, že to koupěj rodiče. A tak to má být.",
No nic ,hold někdo by vojel i zásuvku kdyby nekopala
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.