Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba z Fio banky do KB bez pomlcky mezi predcislim a cislem uctu

Od: ruzena* odpovědí: 9 změna:

Dobry den, mate zkusenost, jestli dojde platba bez uvedeni pomlcky mezi predcislim uctu a cislem uctu, tedy spojeno jako jedno cislo bez pomlcky? Dekuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle mne platba neodejde, pokud nebudou správně vyplněná políčka. V tom případě se Vám červeně objeví, že je chyba v napsání a musíte to opravit. Nevím jak to s tou pomlčkou myslíte. Máte číslo účtu a vedle máte políčko pro kód banky. Nikde žádnou pomlčku nikdy nepíšu. Také mám Fio.

Některá čísla účtu mají i předčíslí, které má maximálně 6 číslic. Já je třeba v jedné bance mám.
Potom se píše mezi předčíslím a číslem pomlčka.
id

Komerční banka má všechny čísla účtu s pomlčkou, s kodem banky to nemá nic společného.

K dotazu - platba bez pomlčky na účet KB nebude provedena. Tedy bude, ale vrátí se zpět k vám do FIO banky jako nedoručitelná s tím, že číslo účtu neexistuje.

Aha, tak to jsem nevěděla a asi jsem ještě nikdy nikomu do komerčky neplatila. Ale vím, že když je to napsáno špatně, tak to stejně nejde odeslat a ihned upozorní kde je chyba.

donpapa
hodnocení

0x

Kolik míst má číslo účtu bez předčíslí (max. může mít 10 míst)?

ruzena*
hodnocení

Cislo uctu ma tento format:

tri cisla-deset cisel/0100

donpapa

Vzhledem k tomu, že číslo českého účtu má max. 16 míst = 6 + 10 / kod banky, tak by platba měla dojít. Však zítra uvidite ve svém bankovnictví.

opplo*
hodnocení

0x
Jednou jsem zapomněl napsat pomlčku a došlo to v pohodě.

ruzena*
hodnocení

0x
A jak to dopadllo:
Vyjadreni Fio: “... systém nastaví předčíslí automaticky, jakmile má číslo víc jak deset míst (odpočítá deset čísel od zadu zbytek dá na předčíslí). Tudíž Vaše platby odešly v pořádku.”
Dekuji Vam za vsechny odpovedi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma předčíslí účtu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]