Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít amaterské divadlo?

Od: snilek* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, jsem skoro 18ti letá dívka, která má velký zájem o divadlo. Ráda bych časem vyzkoušela i DAMU, ale k tomu potřebuju nějké základy, že ano :). Ráda bych se přihlásila do nějakého divadelního souboru k ochotníkům. Problém je, že nevím jak. Několik měsíců se snažím najít něco na internetu, ale nikde není vypsaný žádný konkurz nic ani kontakt. Vím, že v současné situaci asi není nejlepší nápad se ptát na toto téma, ale je to i do budoucna až se tato situace uklidní. Jsem z Ostravy, což je poměrně velké město a ani tak nemůžu najít žádné amaterské divadlo, které by něco takového nabízelo nebo které ještě nezkrachovalo. Proto se chci zeptat tady, jestli nevíte o nějakých strankách, časopisech, cokoliv, kde by bylo možné se dostat k amaterskému divadlo. Klidně i jako pomocník.

Možná mi někteří budou doporučovat dramatický soubor, ale nejen, že na ZUŠ už jsem docela stará, ale ani bych nemohla kvůli rodiny. Takže toto doporučení mi nemusíte psát. :)

Předem Vám moc děkuju a přeju poklidné zvládnutí tohoto těžkého období.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hledejte si amaterskedivadlo.cz/...

Nebo zkuste oslovit okolní kulturní domy, tam bývají přehlídky, tudíž (snad) i dostupné kontakty.

snilek*
hodnocení

rajskyprotlak
hodnocení

2x
snilek*
10.10.20 19:53
hodnocení

Děkuju :)

liska5
hodnocení

2x

Zjisti si kontakt na redakci Ostravanu - deník pro kulturu a umění. Napiš nebo zavolej jim, kde sehnat kontakty na amatérské divadelníky. Na stránkách Ostravanu postupně představovali ochotnické divadelní soubory. Narazila jsem na divadlo Devítka v Ostravě Třebovicích.

Žádné konkurzy. To jsou party nadšenců, co se dali na divadlo. A kolikrát jsou hodně dobří...Jakmile zjistíš, kde hrajou nebo kde zkoušejí, tak tam zajdeš, že bys měla zájem se zapojit. Jsem z jiného města, ale tu situaci znám. Je třeba pomoct s kulisama, upravovat kostýmy, napovídat nebo dělat jen štěka, který se objeví na scéně jen dvě minuty. Časem se zapojíš. Někdy se pak hra upraví, abys měla šanci si zahrát. Nebo někdo vypadne a hned je role.

snilek*
hodnocení

Děkuju moc *srdce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]