Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je za dnešek vážně přes 8 tisíc lidí nakažených covidem v ČR?

Od: karolinkaaf odpovědí: 59 změna:

Je za dnešek vážně přes 8 tisíc lidí nakažených covidecm v ČR? Nebo k jakému datu sedí to číslo v odkazu? Díky a hezký večer. seznam.cz/...

59 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

17x

Bodejť by nebylo, když jsou věčně narvané obchoďáky, pořádají se domácí chlastačky, jezdí se k moři... Češi jsou ubozí, umí jen prudit, lamentovat nad omezeními a nedokáží si nic odpustit.

Nesmysl. Příčiny jsou úplně jinde.

Kde jsou příčiny?

Děkuji

nox®
A co by ne. Covid má úžasnou mediální pozornost, nijak ho nezlehčuji, ale je i spousta jiných a vážnějších nemocí. A určitě podle mě bylo bezpečnější trávit dovolenou na poloprázdných plážích a památkách v zahraničí, za doprovodu bezpečnostních opatřeních, než v rekreačních lokalitách ČR, které pod náporem praskaly ve švech. A tou poslední větou jste si uhodil hřebíček na hlavičku.

Milane, viz @etana. Lépe bych to neřekl.

Pavle, alke etana nepíše nic o příčinách jak se Ty zmiňuješ.

Mně třeba aktuální situace vůbec nevadí. Prakticky nevidím rozdíl. Staráme se o dlouhodobě nemocného seniora a zároveň pracujeme nebo podnikáme a pořádně jsme nežili už roky před covidem. Restaurace? Bazén? Kino? Vypnout a nic neřešit? Už ani nevím kdy naposled. Teď jsou na tom ostatní podobně. Akorát že my pořád nevíme co dělat dřív a oni co nudou. Covid mi fakt vůbec nevadí. Štve mě jen zhýčkanost a blbé plky některých lidí. Ale zároveň je mi k smíchu. Naopak plně soucítím se všemi podnikateli, kteří jsou kvůli restrikcím v ohrožení. A velký podíl na tom má laxní přístup vlády. Před létem nesmyslně rychlé rozvolnění, léto prochrápali a najednou se diví. Pořád samé machrování jak to krásně zvládáme a kecyprdy. Radši stavět kanál a očipovat občanky. Klasika v ČR.

stepm: Lépe bych to neřekl...
Stemp- souhlas
senior

stemp 18:44 - Také se přidám a ještě doplním. Kdo má baráček a zahradu, a žije jenom z důchodu, tak si musí všechno udělat sám a nemá čas a ani peníze na nějaké letecké dovolené a vymýšlení si víkendových radovánek, jako lidé z paneláků. Je to nudou, co budeme proboha dělat o víkendu! Musíme tam i tam, kina, divadla, výstavy, akce, hospody, bary, koncerty, fitka bazény, nákupní centra, slavit narozeniny atd..

Venkovský člověk na tohle opravdu nemá čas a ani peníze. Tak kde by se nakazil, odkud z dálky by to přivezl?

donpapa

senior Jednak rodinné domy nejsou jen na venkově, jednak každý člověk má na přípravu na důchod minimálně 40 let. Pokud někdo očekává, že sociální dávka zvaná starobní důchod mu zajistí nadstandardní životní úroveň, tak je to blázen. Naštěstí takových moc není. Kdybyste cestoval, tak byste věděl, kolik českých důchodců cestuje po světě, navíc sebou berou svá vnoučata. Chtělo to jen drobnost, celý život skutečně pracovat a umět hospodařit.

Jo jo

Dědku, budou prázdniny, "berem pujčku" vnoučata chtějí k moří a já jim to slíbila.

Babko, budou vánoce, "berem pujčku" ať koupíme vnuků ten novej notebook a mobil, co si přáli pod stromečkem.

Závěr: k dnešnímu dni 48 520 důchodců v exekuci

id

Nesouhlas s tím, že venkovští důchodci nemají čas a peníze na cestování bez dluhů a půjček. To jen někteří, kteří se nesnažili a nesnaží dodnes a vysedávaj jen u PC.

Jaký si to uděláš, takový to máš. Já rozhodně nejsem vyjímka. Cestovky se nejen v červnu a září zaměřují vyloženě na důchodce a pokud si pobyt neobjednáte někdy v lednu, tak máte smůlu.

etana*
hodnocení

7x

Nemyslím, že by to číslo ve skutečnosti odpovídalo nakaženým, jen zachyceným pozitivním testem. Ti lidé to nechytli včera před testem, tedy mezitím stihli nakazit další lidi, na druhou stranu spousta lidí s příznaky covidu zůstává bez testů, ať úmyslně nebo omylem. To se ale týká všech zemí, nejen Česka. Svádět to na nějakou českou nedisciplinovanost je vládní politika, jak odvézt pozornost od generovaného chaosu.

Typicky...včera byla uvedena v platnost nějaká opatření, ten samý den v reakci na těch osm tisíc Prymula, Hamáček, Babiš vyhrožují uzavřením všeho...ale přeci ti lidé se nenakazili v důsledku nefungujících pátečních opatření, ta se ještě nemohla projevit.

Ano, spousta lidí je nakažena covidem, většina se již asi uzdravila, ale s námi mává víc politika než nemoc.

sirokko
hodnocení

6x

Čím více testovaných a pozitivních k tím více zmenšujícímu se poměru vážných onemocnění či úmrtí, tím lépe. To je logika.

Absolutní čísla předkládaná ovcím v médiích bez uvádění souvislostí, to je panika.

10.10.20 17:16
hodnocení

5x

Včera.

hodnocení

5x

Bohužel ano, to je číslo ze včera. Odpovídá počtu lidí, kteří přišli do styku s někým a nakazili se před cca 10-14 dny. Za 10 dní to klidně může být odhaduji dvojnásobek, dá se to zhruba spočítat podle reprodukčního čísla.

Profesoru Flégrovi ty hororové předpovědi vycházejí, bohužel...

Pokud ještě slyšíme, že třetina pozvaných se nedostaví na testy? Co k tomu dodat? :(

Opatření přišla pozdě, protože politika, volby... a lidi na to kašlou.

vir
Je to nejspíš zkreslený počet, věřím zkušenému Klausovi st., že je to velkej švindl *ee*

Klausovi st, jo? :-D No, nějak se zviditelnit musí, jinak by po něm ani pes neštěkl, že? "Takových chytráků" je plný net..

synerb
...a plné hřbitovy

Emo, každý má právo věřit komu chce. Klidně věřte i panu Klausovi.

Já zase věřím jiným.

nelina
A jaké hororové situace se ve vašem okolí odehrávají? Pozitivní nerovná se s příznaky nemoci a už vůbec ne vážnými. Nechci zlehčovat situaci, jen mě zajímá, jaké tragédie vidíte ve svém okolí. Protože já znám 1 pozitivního, co Covid překonal s běžným průběhem ,(horečka, kašel, slabost) a 3 v karanténě následně negativní. Denně jsem mezi lidmi a žádné tragédie kolem sebe nevidím

bublaaa*
hodnocení

4x

Nejsem člověk, který by důležité věci zlehčoval, udělat si na věci objektivní názor je pro mě velmi důležité.
Začínám mít takový pocit, že tahle "pandemie" se u nás v Čechách velmi nadsazuje. Je to začarovaný kruh politiků a médií, snaha o informování veřejnosti vytváří nechtěně z obou stran vlnu strachu, které se člověk přirozeně brání.
Dosazení Primuly na místo ministra byl podle mého názoru špatný manažerský krok, Babiš si tak pouze vytvořil další bariéru odpovědnosti, kterou se může zaštítit, až se něco nepovede.
.

Počet aktuálně nakažených a to "děsivé číslo denního" nárůstu, které se každý den milionkrát omílá ve zpravodajství, je jednoznačně neobjektivní ukazatel. Nejsou rekordní jen tyto "přírůstky", ale i počet testů, který se neustále zvyšuje. Jestli udělají lockdown, budu v první řadě demonstrace proti němu.

Jasně. Celá zblbělá společnost bude "zachraňovat " lidi, kteří už tu dávno neměli být a pak se to celé pos... Pořád jen člověk slyší, jak chráníme nemocné a seniory - bože, je něco jiného devadesátiletá babka, která zvládá téměř všechno a ty tisíce lidí v LDN, kteří třeba 10 let nvědí o sobě a pak náhle zemřou na virus. Zajímá se někdo o děti? Co vyroste z této generace dětí, když se vše zadluží a vlastně nanic? Prostě ty doby, kdy se bude zachraňovat každý lidský život, ať to stojí, co to stojí, jednou pominou a do budoucna prostě není možné, aby byly dvě generace důchodců nebo lidi 40 let v invalidním důchodě, protože jsou léky za statisíce měsíčně, bez kterých by umřeli. Toto nikoho nenapadne? Celý ten blbinec s virem je začátkem konce a naši potomci nám to jednou spočítají i s úroky. A klidně na mě plijte. Jsem připravená na všechno, zažila jsem v životě hodně ošklivého a kolikrát mě napadlo, že by bylo lepší, kdyby nebyla antibiotika a já v 16 exla. Takže na životě nelpím.

jd97*
hodnocení

2x
Není to 8 tisíc nové pozitivních osob, nýbrž 8 tisíc nové pozitivních testů. Jsou mezi tím i opakované testy u stejných osob. Takže reálné číslo může být o polovinu nižší než udávané.
Dalším bodem jsou pak falešně pozitivní testy, které jsou také docela časté.
doplněno 10.10.20 18:35: Kolegyně z práce byla 3x na testech. Z toho 2x pozitivní, od posledního negativního testu již nebyla. Její syn totéž.
Je to cca 2 týdny zpět.
Jinak toto je fajn video a i pravdivé. Všechny informace jsou ověřitelné.

youtu.be/...

Kdy se opakuje test u člověka, když je výsledek pozitivní?

jd97, kde jste vzal tuto informaci?

Děkuji

007cz

Testy se už neopakují, 10 dní od pozitivního testu šup šup zpátky do práce.

@007cz Jen pokud jste poslední tři dny bez příznaků.

007cz

Aha ;) u nás zatim všichni naklusali po 10 dnech do práce bez testu. Já byl v karanténě jen 5 dní.

007cz: A přežil jste, nebo píšete ze záhrobí?
007cz

Martine dnes se vám moc nedaří...být vtipný.

Stěžoval jste si? Řekl jste zaměstnavateli, že prostě 10 dnů a tečka? Zcela jistě byste vyhrál i případný soud. Já tomu prostě nerozumím.
007cz

Vysvětlím, jelikož se karanténa počítá od posledniho kontaktu s nakazenym, tak jsem vesele chodil do práce. Po 5 dnech mě kontaktovala hygiena, po absolvování negativniho testu mi dopocitala délku karanteny. Od toho posledniho kontaktu. Jak prosté.

Tak to je v pořádku.

jenda2*
hodnocení

2x

Teď bylo v televizních novinách o Izraeli. 3 týdny naprosto vypnutá ekonomika. Otevřeny pouze potraviny a lékárny. Ven jen do práce a 500 m od domu. Před vyhlášením blokády státu měli 5000 případů denně. Dnes po třech týdnech absolutní uzávěrky 3500 případů denně. To tedy znamená, že kromě naprostého zničení ekonomiky státu to nepřineslo nic a pozitivní jedinci se vyléčili sami. Tak podle tohoto vzoru chce rymyla postupovat. Ovšem s tím, že zavřou některé provozovny bez náhrady. Doposud vypnuté povinné platby od září naskočily znovu ale provozovny mají omezený počet zákazníků. Vypadá to spíše na cílené omezování počtu živnostníků a rozvrat státu. Nic jiného to nepřinese. Rozhodně ne léčbu protože ta ani v nemocnicích není zrovna účinná. Může si každý tvrdit co chce ale výsledky blokády to říkají celkem jasně. Pozitivní nálezy jsou i přes zákaz vycházení. Tedy že se Covid-19 šíří vzduchem !

Zase se ptám - kde jste studoval epidemiologii?

jenda2*
K cemu? Jste nejaky divny. Toto bylo ve zpravach. Projdete si dostupne zpravy, klidne si sepiste prectene info a vysledek je ten, co jsem napsal. Jestli si nedelate zavrery ze zprav, tak proc je ctete? Jen tak pro info, uz dva sousedi dostali SMS ze jsou pozitivni, i kdyz nikam na odber nesli.
jenda2*
Pripominate mi stredoveke ucence, kteri posilali na smrt kazdeho, kdo oponoval jejich nazoru. Ze Zeme je stredem vesmiru a kdo nesouhlasi upalit. Vy jste dalsi potrefeny konunista. Kdo nejde s nama jde proti nam. Debilita stada. Ze? Pak se ukaze, ze budeme na hunte a nafackujte si sam.

Jo jo "Kdo nejde s nama jde proti nam." ten musí bejt konunista, žejo?

To samé co jste napsal,sedí taky přesně naopak.
"Debilita stáda. Zě"?

Ale Jeníčku, já Vás nikam neposílám. Jenom si chci ověřit validitu Vašich závěrů.

Jenože ra je již značně profláklý simpatizant KSČ.

Ale dráčku, jednak v tom máte hrubku, druhak jsem KSČ nevolil, ani když existovala.

To je ostuda, já jsem nepsal nic o volbách, ale sympatiích.

Těžko sympatizovat s něčím, co neexistuje.

fialka2
hodnocení

1x

Domnívám se, že výsledek může být i součet pozitivních testů (např. i opakovaných). Na výsledky se nějaký den čeká, tak to není jako v jednom dnu odběr i výsledek. Ten chaos dělají spíš novináři, vypouští zprávy do éteru, aby ohromili čtenáře.

Určitě je počet vysoký, to se dalo očekávat a lidi bezohlední.Však jistě víte, kolik rozumbradů dává rozhovory, že je

vše hloupost a zbytečné.

liska5
hodnocení

1x

Před několika dny jsem jela autobusem ze Šumperka /screening/ a autobus nacvakanej študákama. Prvních patnáct km, než to povystupovalo, to byl vzduch k padnutí. Ale ve třídě určitě seděli s odstupama..// Hodinu na to mi sousedka - bez roušky- vypráví, jak to dcera má a že jsou v karanténě, místo aby zalezla..*alene*

Dneska jsem viděla mladé, asi 15 let. Šli spolu, asi jich bylo tak deset nebo víc, na zastávku a pak do autobusu.
lidus*

Kdyby se o tom přestalo stále mluvit, žilo by se nám klidněji a lépe. Dodržuji to co po mě chtějí, zbytečně nikam nechodím a to i přesto, že můj názor na COVID je jiný než pana ministra zdravotnictví.

Liduš, Kdyby se o tom přestalo stále mluvit, tak spoustu lidí začně nadávat, že se to vše tutlá. Zkrátka lidem se nedá zavděčit.

sirokko

Milane, chřipku taky tutlají a lidi nevymřeli *smich*

hodnocení

0x

Počet 8618 nových případů je za 9.10. Také se dělalo velké množstvů testů: 26713. Do dnešní (10.10.) 18. hodiny přibylo 2604 nových případů. Celkový počet za 10.10. se zveřejní po 01:00 hod. :(

onemocneni-aktualne.mzcr./...

hodnocení

0x
Já se těším na den, kdy se zjistí, že covidem si již prošlo 90% populace (a většina o tom ani nevěděla), to bude sebevražd novinářů a politiků..

To se nezjistí, vždyť sám dobře víte, že se lidi nechtějí dát testovat, takže se toho nedočkáte.

Martine neboj, najdou si jinýho strašáka.

Mě by zajímalo, co by všichni teď dělali, kdyby tady řádila stejně jako před sto lety španělská chřipka, kdy průměrně celosvětově umíralo týdně přes půl milionu lidí. Navíc mladých, zdravých a silných.

Manželka i švagrová dělají v sociálních služách, švagrová konkrétně ve Slunečnici v Ostravě - aktuálně největší lokální ohnisko. Dovlekli to nezodpovědní příbuzní. Většina absolutně bezpříznakových ( zatím) , pár se zvýšenou teplotou .

Vysoký podíl zachycených pozitivních - jestli to nebude taky tím že testování je cílené na kontakty nakažených kde je podstatně větší pravděpodobnost . A co se u většiny testů vlastně reálně zkoumá?

Milane.. testování celé populace v ČR je absolutní nesmysl a je to i technicky a logisticky nerealizovatelné (tak, aby to mělo nějaký smysl). Nikdo rozumný, kdo nemá žádné příznaky, k lékaři nepůjde (pravděpodobnost, že se nakazí právě tam, je nezanedbatelná). Od začátku této "akce" až dodnes, mi zhola nic nebylo a není, kam bych tedy chodil? No a pokud jsem si tím již (ač o tom nevím) prošel, tak v tom případě jsou všichni členové mé rodiny imunní, neb jim také nic nebylo a není.
Ale ano, chovám se "normálně" přiměřeně situaci. Nebyl jsem letos ani na lyžích v Rakousku, ani na dovolené v létě v Itálii. Denně či obden strávím 2-3h na kole v lese, kde mne může nakazit maximálně srnka či jelen. A.. návštěvy obchodních center mi vůbec (přísahám) nechybí.

Martine, ale já o testování nepíšu, jen jsem si dovolil oponovat, že nemůže dojít k testování 90% populace.

To by se dalo zjistit že vzorku populace, stejně jako statistika, či jiné průzkumy. Stálo by to zlomek peněz co testování všech obyvatel ČR a výsledek by byl prakticky stejný..pouze s nějakou statistickou chybou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma covid

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]