Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investice penez : Portu / Crypto

Od: petrsc odpovědí: 1 změna:

Preji hezkou nedeli,

Chtel bych si postupne investovat sve volne finance. Jednu cast bych chtel posilat do bitcoinu a druhou investovat do neceho s malym rizikem i ziskem.

Po vzdelavani na internetu jsem narazil na - menove fondy,indexy ci SP500..

.Kde se da prosim do tohdle investovat / na jakem webu nebo jaky broker by byl nejvyhodnejsi?

.Vcera vecer jsem narazil na cesky web Portu.cz ktery nabizi rozlozeni portfolia prvave do menovych fondu, komodit, atd. podle nastaveni.

Ma s timhle nekdo zkusenost? Zatim se mi to zda Portu jako nejlepsi moznost ale sam moc nevim, jestli neni neco lepsiho.

Crypto mam zatim na Coinbase ale zda se mi ze maji drahe poplatky za nakup i prodej. Zatim planuji kupovat bitcoin a etherum po castech.

Kdyby prosim nekdo mohl poradit byl bych moc vdecny.

Dobu investic vidim kolem 3 let, nic dlouhodobeho. Crypto podle hodnot.

Popripade do ceho investujete vy?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

2x

Hezký den. Investovat do nákupu kontraktů v S&P500 (či spíše v e-mini S&P500) je možné, nedávno byla po výrazném propadu dobrá příležitost. Je však třeba vědět že se budou propady které nastaly v tomto indexu opakovat i v budoucnosti a patrně budou i vyšší (tzn. byl-li propad např. 55%, budete mít s účtem př. 10 000 USD v jednu chvíli na účtu jen 4 500 USD a musíte to ustát do doby než účet zase naroste). Pro držení amerických indexů je vhodný např. broker TradeStation Global s rozumnými poplatky. S portu.cz nemám zkušenosti a přes jakékoliv podílové fondy neinvestuji - pouze samostatně. Stejně tak nejsem zaměřen na kryptoměny. Obchoduji především americké akciové tituly pomocí svých vlastních strategií. Zde na Poradte.cz v sekci Články si můžete o investicích do akcií přečíst krátký seriál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]