Nejste přihlášen/a.
Tazatel asi nemyslí, jak uschovat peníze do štrozoku, ale jak zajistit, aby dostal zaplaceno (kupující je nebude chtít dát do ruky prodávajícímu před zapsáním do katastru nebo aspoň podáním návrhu". Osobně preferuji bankovní úschovu, notáři mohou podvádět a není to tak výjimečné, advokáti dtto. Před cca 15 lety to banky nenabízeli, musela jsem donutit svou (německou), aby ten produkt připravila, dnes už to dělá asi každá banka.
Já bych to řešila svou bankou. V den, kdy má prodávající přijít, bych šla vybrat, nebo bych mu peníze přeposlala na účet. A pokyn bance bych mu předložila. Peníze v ruce bych vůbec neřešila.
Ale jestli nemáte účty v bance, dejte peníze do nějaké krabičky a napiště na ni -hovězí a dejte na mrazák.
Babko, tak jsem tady na vážkách, jak jste to s tím "hovězím" myslela. Kdybych Vás neznala, tak bych Vás podezírala z dvojsmyslu.
Já bych teda pánovi ten mrazák raději nedoporučovala. Tuhle fintu totiž zloději znají jako své boty a mrazák prohledávají jako první. Já bych si na tu chvíli pronajala bezpečnostní box na poště. Za měsíc to vyjde něco kolem 120 korun, což není tak moc.
Jestli se jedna o úschovu na cca týden, jít někam na poštu nebo do banky, sepisovat smlouvy, platit, nejde o peníze, ale o způsob, to se mi zdá nesmyslné. Klidně ty peníze nedám místo hovězího, ale třeba, zabalené v igelitu, pod nasekanou petrželovou nať nebo houby. Úplně klidně.
A proč s tím dělat takové obštrukce, to už je můžete nechat rovnou v šupleti. Vy si asi myslíte, že k tomu jsou potřeba bůhvíjaké dokumenty a on stačí OP a asi 5 minut na vyplnění jednoho papíru.
Na každé poště si můžete pronajmout zamykatelnou poštovní schránku-box. Máte od ní klíč jenom Vy. Jsou to sice boxy na uschovávání korespondence, nejsou určeny přímo k úschově peněz, ale kdybych si tam uložila peníze na pár dní, tak je to moje věc. Samozřejmě to není na dlouhodobé užívání, ale myslím si, že je to pořád lepší než ten mrazák. A ty boxy jsou uvnitř pošty a nikoho by ani nenapadlo jít na poštu vyloupit schránku na dopisy.
suzymon Zaměstnanci pošty nemají do PO BOXu přístup? To by si mohl tazatel uložiz peníze třeba i do schránky na nádraží. A jen tak mimochodem, jak pošta zajistí výplatu peněz prodávajícímu po zápisu změny vlastníka v katastru? Nijak. Smyslem úschovy je zajistit bezpečnost obchodu pro obě strany.
Tak to už nevím, ale asi bych se tam šla zeptat, kdybych potřebovala. Ale podle mne nemají přístup dovnitř, bude tam pouze otvor pro vhazování korespondence. No, nehádám se, možná to je také hloupý nápad. Já tam totiž myslím někde ty boxy viděla, ale nevěnovala jsem tomu pozornost, tak až půjdu příště na poštu, kouknu se, co jsem to vlastně viděla a jak to vypadá.
Babko, vždyť to říkám. Sama nevím jak přesně to s těmi boxy na poště je. Ale všimla jsem si toho jednou, když jsem tam čekala frontu. Tak mne to tak v této diskuzi napadlo, že by to mohlo být krátkodobé řešení. Ale asi to je blbost, protože kdyby do ní mohli vlézt i zaměstanci odněkud zevnitř, tak je to o tom h..ně, v tomto případě. Nakonec tazatel se už neúčastní, asi si to vyřešil po svém. Ale věř mi, že lednici prádlo a pod kobercema prohledávají lupiči nejdřív. A ještě v koupelně v tom otvoru u vany, jak je tam ta kachlička. Oni ti zloději nejsou blbí, nepodceňovat. Já jsem také prodávala a kupovala nemovitost , ale měla jsem jednoduše peníze v bance. Ani ve snu by mne nenapadlo, hledat doma nějakou skrýš. Mně jenom pobavilo, jak jsi napsala napsat na balíček "hovězí".
To by tam mohl napsat rovnou "jsem vůl" a tady to máte zabalené v krabičce.
já si vždycky vzpomenu na fil Hoří má panenko", jak tam lidi rozkradou tu tombolu a pak tam řeší co dělat, když tam už nic nezbylo. A ta hláška, že všichni vědí, že když si to rozkradli, tak už nemůžou nic vyhrát a že to lidi vědí a že by se neměli podceňovat mi prostě utkvěla v paměti.
Stát vám u nikoho negarantuje nic. Z pohledu bezpečí je nejjistější banka. Proti zpronevěře advokáta nebo notáře žádné pojištění neexistuje, a státem už vůbec ne. Vzhledem k tomu, že jde o částku ve výši dvou, tří výplat, tak bych to nedramatizoval a využil nejlevnější služby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.