Nejste přihlášen/a.
No jak je vidět, tak se těm ve vládě dokonale podařilo alespoň jedno. Úplně zpitomět lidi. Nemyslím tím že jste Vy pitomý, ale že už se vším tak blbnou, že i normální člověk začně panikařit. Teplotu nemáte a bude víkend. Tak možná nikam nechoďte a pijte nějaký čaj a koukejte na telku, nebo si čtěte. A v pondělí uvidíte.
Když mi něco je, pokusím se to léčit doma max. 3 dny, nepomáha-li to nebo se příznaky zhoršují, jdu k lékaři. Tedy dnes nejdete, ale voláte. Já se divím, že běháte 5 dní s bolestí v krku a nekoupíte si Tantum verde, Jox, Stopangin, Neoangin, Strepsils atd. atd. atd., tedy že nevyzkoušíte nic z volně prodejných a funkčních léčiv. Pokud by to byla angína, měl byste teplotu, bolest v krku by se zhoršovala a mandle by byly bíle potáhlé působením bakterií. Při spálové angíně zase zhoršující se bolest a červené tečky v krku. Nicméně k viru se může přidružit i bakterie.
Soudný doktor koukne, možná udělá CRP a určí léčbu. Nesoudný doktor vás ani nevyšetří, po telefonu vykřikne diagnózu koronavir! a pošle na testy, které k ničemu nebudou, ale vaší léčbu jen oddálí a příznaky zhorší. Známých dceru takhle na dálku doktor taky diagnostikoval jako kovidní, samozřejmě testy negativní a po 14 dnech si vyslechla diagnózu zanedbaný zánět průdušek.
Na angínu to snad nevypadá, už byste nemohl polknout a asi by byla vysoká teplote. Může to být zánět nosohltanu nebo vizóza.
S lékařem nejdřív pouze telefonicky. Kvůli covidu Vás objednají na určitou hodinu, abyste nešel do plné čekárny. Něco na Vás leze, tak zabojujte. Pijte horký čaj nebo ohřátou vodu s citronem, jezte hodně česneku, syrovou zeleninu, ovoce , zel.petržel,kyselé zelí, dejte si vitamíny B, C, D, případně paralen. Kloktejte. Omezte cukr, mléčné a průmyslově vyráběné potraviny. Na krk priessnitzův zábal. Odpočívejte, spěte, větrejte, neplašte. na covid to zatím nevypadá. Tam jsou na prvním místě bolesti hlavy, horečka, dušnost a porucha čichu. Psychika Vám to jen zhoršuje.
U covidu jsou vždy několik dní teplota, někdy i 39,3. Já měl 3 dny 38°C.
Jelikož nejsem lékař, tak jen tipuji, že máte něco jiného, nežli Covida.
Milane, Vy jste měl covida? Za jak dlouho po kontaktu /Vaše inkub.doba/? Setkala jsem se s ním 7.10, abych věděla, kdy to čekat. Díky. e- liška
Pondělí 14.9. setkání s vnukem a snachou, ve středu byl vnuk na testech, ve čtvrtek měl výsledek, a u mne to začalo, bolesti kloubů horečky až do neděle. Pak uvolnění, a ve středu na infekční s oboustraným zápalem plic.
Asi tak stručně.
Chápu to dobře, v pondělí kontakt a následující pátek, sobota , neděle horečky a pak až zápal plic? Čili 5..den od nakažení první příznaky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.