Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
za pár dnů budu mít doma večer společnost tří pěkných slečen a nevím si rady s výběrem vína. Záleží mi na tom, aby vše bylo dokonalé. Jaké byste mi doporučili víno pro tuto příležitost? Mohou být i dražší značky.
Děkuji moc za vaše odpovědi.
Tomuhle pití bych se raději vyhnula. Pokud jsou slečny mladé, po tomhle pití budete mít pogrcaný záchod a tři rozmazané slečny za velmi krátkou dobu. Miluji portské a dostávám ho dárkem, ale to není pití, to je dobrota na mlsání, jen po troškách. Láhev vydrří dost dlouho, protože se nedá pít, jen po trošičkách.
Souhlas s Babkou. Tohohle vypít dvě deci, tak mám bolehlav a jdu od "válu". Tak jestli chcete aby slečny něco vydržely a měly dobrou náladu, tak tohle určitě ne. Opilé budou, to ano, ale jestli toho vypijí víc, což bych se sakra divila, tak se budou přetahovat o záchodovou mísu. A jestli hodláte pozvat slečny, které se "vyznají", tak tohle pít ani nebudou. Leda tak nějaké "školačky", které ohromí ta nálepka, ale pak budete uklízet...
Já nejsem znalec vín, ale znovu upozorňuji, že Portské není na pití, je to jen sladká dobrota, zákusek, dezert. Ale víc jak dvě skleničky, to je hrozba, návštěvy záchodové mísy s pohledem dovnitř. Jestli chcete udělat dojem a být za dobrého hostitele, kupte několik lahví rychlých špuntů. Třeba Huberta. Se stříbrným obalem hrdla je suchy, se zlatým sladký. Dobře vychlazený se dá pít celou noc. Jestli chcete být za hvězdu, dejte do skleničky pár borůvek nebo sušených rozinek, cca 5, a když nalijete, ony ve skleničce tančí. Je to zajímavé a moc hezké. Nebo jahody a jste za hvězdu.
Pro jistotu se jich zeptejte, nebo se vyptejte někoho okolo, kdo už s nima třeba chlastal. Např. jedna moje kámoška pije jen růžové Lambrusco, jiná zase něco jiného.
Když chci uctít společnost a nevím co koupit, sáhnu většinou po Moët, to nikdo zpravidla neodmítne. Pro 3 holky bych vzal tak 4 lahve. K tomu se hodí nějaký dobrý kořeněný sýr. A na závěr nějaké lehké bílé sladké a nešumivé víno, to pak v puse pěkně spolupracuje s tím Moetem a sýrem.
Porto je dobré, chutné, sladké. To má ráda eliška Balzerová Pro mne je to trochu těžké, silné.
U mladých jsou v módě vína růžová. Za mne nějaké polosuché. Zweigeltrebe?
Nejlepší by bylo zeptat se těch slečen. Já třeba mám od mládí ráda jenom bílé suché (až kyselé) víno a znám podobných žen více). Chcete-li dokonalý večer, ptejte se těch, kterým chcete víno nabídnout. (Dáte-li na rady jiných, může to dopadnout jinak, než byste si představoval.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.