Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr vína

Od: kundolap69 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

za pár dnů budu mít doma večer společnost tří pěkných slečen a nevím si rady s výběrem vína. Záleží mi na tom, aby vše bylo dokonalé. Jaké byste mi doporučili víno pro tuto příležitost? Mohou být i dražší značky.

Děkuji moc za vaše odpovědi.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

evzen
hodnocení

3x
Sklepmistr.

vilik*
hodnocení

3x
Mám vypozorováno, že mladým dívkám chutná sladké lehké bílé víno. Moderní je i růžové.
Proto bych volil nějaké s označením pozdní sběr, polosladké nebo alespoň polosuché. Odrůda je celkem jedno, my si občas dáme nějaký Sauvignon, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Tramín červený, Neuburské nebo i jiná, a pro návštěvníky máme třeba Pálavu, Solaris, ale ve vašem případě důležitější bude sladká chuť. Možná bych doporučil i nějaký muškát, holky ho mají obvykle rády.
Obsah alkoholu a cukru bych ale nepřeháněl. Těžké sladké dezertní víno typu portské se nepije na osvěžení, to už si můžete koupit griotku a nebude vám líto smíchat ji v průběhu večera s kolou.
Sklepmistr je jen vtip, protože je sice pravda, že děvčata sice kvalitnější víno nepoznají, ale to už můžete zrovna koupit krabičák. Živě si pamatuju na úděsnou scénu před Silvestrem v supermarketu, kdy manželský pár kupoval víno na oslavu podle ceny a vybral dvoulitrovou PET lahev nějakého jablečného doslazovaného "vína" v akci za asi padesát korun, protože "Mámo, tohle je nejlevnější." "Tak ho táto berem."
Doporučuji spíše než se ptát tady dojít do nějaké vinotéky, kde práce majitele baví, tedy ne do vinotéky u Kauflandu, a tam se zeptat na víno pro malou rodinnou společnost. Cenově byste se měl pohybovat mezi cca 150 až 250 korunami za sedmičku, dražší už asi nemá smysl. A nezapomeňte, není účel se zlít jak carské vojsko a strávit noc s hlavou v záchodové míse, ale dostat se do nálady.
Kupte i tu kolu.
kundolap69
hodnocení

Děkuji Vám moc za radu

evzen
Jenom doplním že přívlastek vína nemá nic společného s obsahem zbytkového cukru, tzn. že pozdní sběr může být suché i polosladké...

fugass*
hodnocení

2x
Dle tvého nicku a formulace dotazu bych šel jasně po voltech. Páč se dámská společnost rychleji dostane tam kam chceš. Takže hledej víno s hodně voltama, např Portské, je sladké a to se pak budou dít věci. Mají ho tmavé, světlé i růžové...
Výběr vína
kundolap69
hodnocení

Výborně pane Fugassi, děkuji Vám za tip :)

fugass*
Rádo se stalo, dejte vědět,,jak chutnalo"...

Tomuhle pití bych se raději vyhnula. Pokud jsou slečny mladé, po tomhle pití budete mít pogrcaný záchod a tři rozmazané slečny za velmi krátkou dobu. Miluji portské a dostávám ho dárkem, ale to není pití, to je dobrota na mlsání, jen po troškách. Láhev vydrří dost dlouho, protože se nedá pít, jen po trošičkách.

Souhlas s Babkou. Tohohle vypít dvě deci, tak mám bolehlav a jdu od "válu".*smich* Tak jestli chcete aby slečny něco vydržely a měly dobrou náladu, tak tohle určitě ne. Opilé budou, to ano, ale jestli toho vypijí víc, což bych se sakra divila, tak se budou přetahovat o záchodovou mísu. A jestli hodláte pozvat slečny, které se "vyznají", tak tohle pít ani nebudou. Leda tak nějaké "školačky", které ohromí ta nálepka, ale pak budete uklízet...*smich*

hodnocení

1x

Já nejsem znalec vín, ale znovu upozorňuji, že Portské není na pití, je to jen sladká dobrota, zákusek, dezert. Ale víc jak dvě skleničky, to je hrozba, návštěvy záchodové mísy s pohledem dovnitř. Jestli chcete udělat dojem a být za dobrého hostitele, kupte několik lahví rychlých špuntů. Třeba Huberta. Se stříbrným obalem hrdla je suchy, se zlatým sladký. Dobře vychlazený se dá pít celou noc. Jestli chcete být za hvězdu, dejte do skleničky pár borůvek nebo sušených rozinek, cca 5, a když nalijete, ony ve skleničce tančí. Je to zajímavé a moc hezké. Nebo jahody a jste za hvězdu.

bublaaa*
hodnocení

1x

Pro jistotu se jich zeptejte, nebo se vyptejte někoho okolo, kdo už s nima třeba chlastal. Např. jedna moje kámoška pije jen růžové Lambrusco, jiná zase něco jiného.

Když chci uctít společnost a nevím co koupit, sáhnu většinou po Moët, to nikdo zpravidla neodmítne. Pro 3 holky bych vzal tak 4 lahve. K tomu se hodí nějaký dobrý kořeněný sýr. A na závěr nějaké lehké bílé sladké a nešumivé víno, to pak v puse pěkně spolupracuje s tím Moetem a sýrem.

liska5
hodnocení

0x

Porto je dobré, chutné, sladké. To má ráda eliška Balzerová:-D Pro mne je to trochu těžké, silné.

U mladých jsou v módě vína růžová. Za mne nějaké polosuché. Zweigeltrebe?

fugass*
Jsou to těžká vína, ale třeba já když udělám lahvinku tak jsem jak novej. Růžové netuším, je to nové, nezkoušel jsem.

liska5

Já jsem na červené, na Merlot. A to ještě polosuché.

Ale jak tak pozoruju v různých společenských skupinách, tak 3/4 lidí si z těch dvou vín vybere bílé.

iz*
hodnocení

0x

Nejlepší by bylo zeptat se těch slečen. Já třeba mám od mládí ráda jenom bílé suché (až kyselé) víno a znám podobných žen více). Chcete-li dokonalý večer, ptejte se těch, kterým chcete víno nabídnout. (Dáte-li na rady jiných, může to dopadnout jinak, než byste si představoval.)

fugass*
Možná už ten večer proběhl... 100 lidí, 100 chutí. Přišlo mi, že chce dámy dostat do určitého rozpoložení...

berger*
hodnocení

0x

To nechtělo víno,to chtělo šampáňo,kvalitní. K tomu namrazit dobrou vodku,až se potáhne jak olej a smíchat. Takový koktejlíček.Je to dobré,chutná to bezpečně... Bezpečné to není,ztráta kontroly jistá...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]