Nejste přihlášen/a.
Jsou na přední části občanského průkazu nějaké důležité informace, který se daj zneužit? Samozřejmě jméno atd... nepočítám, myslím spíš jestli jde skrz to udělat půjčka atd...
Na zadní straně je určitě důležitý ten kod že?
Já jen že potřebuju někam odeslat přední stranu občanky pro ověření, a většinu jsem zacenzuroval, ale nevím jestli jsem toho nevycenzuroval moc, jsem trochu paranoidní
Zřejmě jsi to poslal nějaké bance... Je smutné, že jí chceš svěřit peníze a nevěříš jí po stránce osobních dat.
Bance sem nic neposílal, ještě sem nic ani neposlal. Ptám se jen jake iniciále si mám chránit.
Musíš rozlišovat kdo tu kopii občanky chce. Například Facebooku by to mohlo stačit se zakrytým osobním id (u nás rč). Na druhé straně znám banku, která periodicky v intervalu několika měsíců požaduje poslat fotografii OP a vedle toho i mou aktuální. Banky, pojišťovny a pod. tu kopii chtějí protože musí.
mrazak Tajit iniciály nemá smysl. Raději nepoužívejte cizí slova, když neznáte jejich obsah. Iniciály jsou totiž první velká písmena vašeho jména a příjmení, např. René Mrazák = RM. Já bych sken OP neposlal. Dokonce ani v bance jim nedovolím kopírovat - údaje si mohou opsat a provedenou kontrolu ověřit podpisem úředníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.