Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepříjemný akné či bolak

Od: monna odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer , je mi 32 let ale pořád se mi dělá na cele nebo brade nepěkné akné. Byla jsem i u doktora před rokem poslal mě na testy aby se něco vyloučilo vše bylo negativní takže v pořádku. Jenže já mám pleť třeba dva týdny hezkou a pan se z ničeho nic objeví na celé červený flek začne mě to pálit tudíž to mám horké. Myslím že mám nějaký zánět ale to by se přece zjistilo? Řekl mi že to jsou 90 procent hormony ale co s.tim už neřekl hrozně ke to trápí a jsem psychicky n adne z toho. Vypadám jak puberťák. Není to obyčejný akné prostě to je taková hrca veliká a trvá dlouho než zmizne. Zakrýt makeupem to ani nejde. Je to vidět i tak. Prosím doporučily by jste mi něco nebo někoho? Na kožním mi dala jen antibiotika pokazde. Já se toho chci zbavit ne aby za půl roku se mi to udělalo znova. Takto se to opakuje vždy po půl roce nebo po roce. Mívám hodně stresu teď a nervů tak nevím zda to je tím...ale tím se nebráním asi. Funguje třeba zeleny ječmen či chlorella? Děkuju kdo máte něco podobného..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Zkusila bych změnit stravu. Omezte cukr, mléko, bílou mouku, laciné uzeniny a průmyslově vyráběné potraviny, jako tukové polevy, laciné čokoládky, instantní polévky, trvanlivé majonézové saláty, chipsy, barevné limonády, taveňáky,... Zejména při přemíře mléčných potravin bývají sklony k akné. Při takové stravě totiž chybí železo. To v tabletách způsobuje buď zácpu nebo průjem a člověk si z něj stejně vezme jen zlomek. Kupte si raději melasu, má nejen hodně železa, ale i jiné minerály.

Při kožních zánětech se užívá B komplex. Ale ne déle, jak měsíc Ten totiž vyrábí střevní mikroflora..Jinak zobat kvasnice. Když není střevo v kondici následkem nevhodné stravy, tak i béčko chybí.

Jezte hodně zeleniny, listové saláty i zeleninu vařenou, panenské oleje, ryby, krůtu, mandle, cereálie, luštěniny... A více pijte, ráno před snídaní vodu s citronem, mezi jídly sklenici vody se lžicí jablečného octa.

Také nějaké čisticí bylinkové čaje. Jestli chcete ivestovat víc, tak ještě užívat kapky Regalen /Energy/. Stačí jen dětské dávky, tak 4 kapky mezi jídly 2 x denně, aby nebyla velká odlečovací reakce.

Chlorella nebo raději Spirulina je dobrý nápad, raději dlouhodobě než rychle a moc. Asi tak 2-3 x 3 tbl po jídle, ze stejných důvodů. To pak ten Regalen ne. Toho by bylo moc.

Pak to chce pohyb v přírodě na čistém vzduchu, na obličej si nesahat. Doufám, že nekouříte, ani se neproléváte více kávami.

liska5

Ještě mne napadlo: potraviny obsahující hodně Zn /zinku/, česnek, zelenou petržel...

jarin*

ježíšímarjá, jak já tak každému strašně moc přeju, aby mu to pomohlo. Opravdu upřímně. Moc dobře si pamatuju, cca 25 let nazpět, jak jsem toto poctivě podstupoval. Moc mě to trápilo. Držel diety, zdravý životní styl, čaje, poctivě jedl vitamíny a minerály.

Kdyby mi někdo uspokojivě odpověděl na jedinou otázku... Lidé co to dělají naopak - jedí bílou mouku, cukr... nejedí zeleninu. Proč nemají akné?

Zdravá strava a životní styl je vždy plus. Nevhodná strava to může zhoršit, vhodná zlepšit. Ale to je vše. Příčina je jinde.

liska5

Protože každý jsme jiný. Jim se zas kazí zuby, řídnou kosti, trpí záněty dutin, kvasinkovými infekcemi...I ten stres nám snižuje imunitu, i zbytečné léky.

pet32

Je to individuální, není to jen o tom co jíte, celkově. Ono je to o správné péči. Pak jsou různé alergie, rozhozené hormony. Určitě to neznamená, že někdo jí bílou mouku, má zkažené zuby. Člověk může mít jak pěknou pleť, tak zdravé zuby.

jarin*

samotná strava nebo doplňky problém nevyřeší. Může zmírnit. Ale tvorba akné tak podléhá různým cyklům a vlivům, mimo stravu, že se dopad těžko hodnotí. Je třeba hledat vniřní problém, nebo nerovnováhu. Na úrovni hormonů se to těžko řeší. Tady ty hluboké boláky moc dobře znám a nic na ně prakticky nefunguje. Výše uvedenými radami je možné je trochu omezit. Nic víc. Mě se spravovalo postupně věkem. Vypozoroval jsem, že nejvíc mi to zhoršovaly potraviny typu čipsy a některé typy čokolád (levné i drahé). Mléčné výrobky rozhodně ne.

liska5

Každý jsme jiný, každý máme nějaké zkušenosti. Dotyčná si musí něco přečíst a umět leccos sama vypozorovat. Když půjdeme do detailu, můžeme se stravovat i podle krevních skupin. Já jsem válčila před lety s furunklem / hlubokým vředem/ v podpaží, opakovaně. Po chirurgickém zákroku jsem hledala, co vše udělat, aby se mi to nevracelo. Pomohl mi Vironal a Drags Imun vnitřně a propylenglykolový roztok propolisu /olejový/ zevně. Pak taky homeopatika Tuberkulinum a Phosphorus. A první jsem vynechala mléko na radu z chytrých knih.

pet32
hodnocení

0x

To je podkožní akné, co pomůže zdravá strava, péče o plet. Můžete na pupínek dát černou mast, pak doporučuji zalepit náplastí.

monna
hodnocení

Pouzívám akne gel,nebo weledu ted z dm malou mast za 300,- taky,mam kolegen na plet piji každý den tretí týden asi..ale me se to vzdy udela za cas.. a mám dojem že když mam hodne nervu:( bud za půl roku se objevi nebo za rok...nemužu s toho zbavit. Náplast si radeji dám jen abych s tim nesla ven mezi lidi,pac opravdu tohle me dokáže rozhodit psychiku hrozne.Ano večer si umyju obličej vodou,pouzivám z notina gel na mastnou plet na cisteni pleti. Dále,pouzívám také antikoncepci jako na akne. Anebo nevim jestli to je akne vubec,písu že proste je to cervené ,a nehezké,proste takový hrbol,než malý pupínek:/ Nejim cokoládu moc,nebo se snszim alespon,mastné jídla se taky snazím vynechat.

hodnocení

0x

Můžete si zajít na endokrinologii pro případné vyloučení nějakého hormonálního problému. Akné v dospělosti se objevuje i při hormonálních potížích.

Antikoncepci neužíváte nebo jiné léky? Cokoli "lékové" ovlivňuje stav kůže a pleťi.

doplněno 09.10.20 08:51: Akné se může tvořit i z antikoncepce, když tělu nesedla. Podívejte se na příbalový leták do nežádoucích účinků, jestli tam jsou kožní vyrážky...
Tělo nevycistite, když uživate antikoncepci. Zkuste vysadit a počkat, zda to bude mít vliv na pleť?
doplněno 09.10.20 08:54: Dejte si pozor na kyselé, vitamín C a všechny potraviny se zvýšeným obsahem vitamínu C.
Moje zkušenost - Céčko, ovoce s vysokým obsahem Céčka a nakyslé zhoršují akné. Např ocet v salátech.
monna
hodnocení

Pouzivam antikoncepci, pleť si večer čistím gelem a vodou , taky používám teď kolagen s vodou , to je vše ,uvažuji o mladdm ječmenu prej je dobrý že tělo procisti
liska5

Počítejte, že každá detoxikace, jako ten Regalen, ale i Chlorella či spirulina a většinou i zásadní změna stravování z počátku pleť zhorší. A nejen pleť, můžete cítit únavu, mít bolesti hlavy, v krku, průjem a pod. To je dočasné a signalizuje, že očista / detoxikace/ probíhá správně a že to musíme vydržet. Pomáhá se právě pitím vody, se kterou se toxiny lépe z těla vyloučí. Je možné si v tu dobu brát kapky z Lichořeřišnice. To je takové přírodní antibiotikum na bacily v krku a močových cestách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]