Nejste přihlášen/a.
I přesto, že vám nic není můžete být pozitivní a nakazit tak ostatní. Až Vám něco bude, máte zůstat doma. Nejde jen o vás ale i o ostatní. Já s tímto problém nemám, to že mi udělají test, mám nostit mezi lidmi roušku a nechodit na fotbal mě nijak neomezuje. A hodnotit jak moc tato opatření pomůžou mi nepřísluší. Potřebuji chodit do práce a potřebuji aby dětem nezavřely školy. Ale jestli mi někdo udělá zdarma test a v případě pozitivního výsledku, kdy zůstanu doma se tak zpomalí šíření - s tím přeci rozumný člověk nemůže mít problém.
Jiná věc by bylo očkování, tam bych asi problém měl.
Uvědomujete si, že toto se může ovšem týkat dalších spousty nemocí?
Testovalo by se ale "jen" na coronavirus (a to ještě s nějakým nemalým procentem chybovosti).
A co je VELMI podstatné je to, že pokud by se testovala celá populace, mohlo by to mít význam pouze v případě, že by šlo o celosvětové testování...a proběhlo by v řádu možná maximálně "hodin". Pokud to bude "jen" v ČR..a doba trvání než se všichni otestují bude v řádnu několika dnů (a i o tom pochybuji), tak to nevyřeší zhola nic. V pondělí budte teoreticky negativní, ale do pátku, než se otestuje zbytek ČR (a jak říkám, to jsem v tom jednom týdnu ještě velký optimista) můžete zcela klidně být pozitivní (a nejen Vy).
Ovšem jednu dobrou věc by to přinést mohlo a to v případě, že by se zjistilo, že již 60% obyvatel ČR bylo nakaženo.To by se potom mohlo přestat blbnout..a všichni se uklidní.
Tohle nepřestane, budou blbnout obyvatelstvo do té doby, než tu bude ve skladech vakcína a plno lidí se nechá oočkovat. Potom ku podivu bude nákaza klesat a bude doporučeno očkování všem. VŠEM ale určitě podáno nebude, protože Svědci Johovovi a muslimové budou tuto vakcínu odmítat z náboženských důvodů v důsledků svědomí. Takže očkován bude pouze bílý obyvatel, který to dá do sebe naprat dobrovolně. Vakcíny obsahují MRC-5 embryo buňky z potracených dětí + další DNA, formaldehyd, hliník, hliníkové sole, rtuť, /hliník a rtuť spolu reagují/, antibiotika ----- látky jsou ale kontrolovány a obsahy se snižují na nejnižší možnou míru. Jak to bude v nově narychlo vyvinuté vakcíně, řádně nevyzkoušená /proč se zkracují testy, vypouští některé kroky? Honí se čas, ty důvody možná-snad zjistíme později, ne všechno utajené se nám zjeví.
V jiné situaci bych se asi jen zasmál a nechal to plavat. Ale v současnosti, kdy vláda prošustrovala půl bilionu a půl roku času, kdy se mohla připravit a neudělala, kromě své volební kampaně, nic! Když už je pozdě, tak neví, co by vymysleli a plácají se v tom ještě víc. Upřímně řečeno, mě v této chvíli nevadí, že je Babiš estébácký gauner, ale očekávám, že začne dělat to, co je v jeho postavení jeho povinností. A ještě se najdou takoví, co je budou hájit a házet to na opozici. To mi prostě rozum nebere.
Dneska Jurečka v TV pronesl, že Tchaivann coranovirus zvládá, aniž by podstatně omezil ekonomiku. Ovšem plně funguje trasování, testování a disciplína. Jak to tady chce MUDr Primula zvládnout, když je všude tolik šmejdů, kteří se snaží veškeré nařízení zpochybnit a pokud možno nařízení nerespektovat a širokým obloukem se mu vyhnout.
Vláda to nemusí nařizovat, pokud nám umožní testování bezplatně, je v zájmu každého, zjistit jak na tom je. Někdo třeba Covid prodělal a ani o tom neví, takové ty "chytré" kecy, že mě nic není, nic nepotřebuji, jsou primitivní.
ferax: Dejte si na papír alespoň pár reálných čísel, pak zjistíte, jaká to je pitomost. Můj obvoďák (mimochodem v důchodovém věku) má cca 1500 (ne-li více) registrovaných pacientů. Kolik tak asi je schopen odebrat za den vzorků? Reálně bych řekl, že tak 50..to znamená, že kdyby nepřetržitě celý měsíc nedělal nic jiného včetně sobot a nedělí (a sám se od někoho z těch lidí nenakazil), tak to "zvládne" za měsíc..a to už potom nemá vůbec žádnou vypovídací hodnotu. On má ale pochopitelně i jinou práci..a běžné pacienty. Takže Vy budete mít maximálně "jistotu", že 1. listopadu jste byl negativní (možná...s nějakou mírou chyb v testech) a 30. listopadu a dny mezitím...co?
Technicky a provozně to nevyjde. Velký voči. Kde na to vezmou ten potřebný materiál? Leda že by byl už připravený ve skladech /tudíž to je již dlouho dopředu naplánované/, když státní rezervy /viz roušky/ byly na 0.
Chtějí otestovat během krátké doby ... protože testování není možné provádět příliš dlouho...?
Jak dlouho se bude testovat. A celá republika? Děti ano, či ne a od kolika let? Jaké rozestupy ve frontě 2-3 metry? Pozvánky k lékařům? Na odběrná místa, žádné shromažďování 50 lidí najednou, strávíte ve frontě půl dne? Stojíte, nehýbete se, nastydnete, dostanete v tomto počasí chřipku jako prase, nemocní a postižení budou mít přednost, nebo je někdo obejde doma? Administrace, bude bordel, kdo zjistí, kdo se vyhnul, kdo nestihl?
Podívejte na volby a to se volí jenom od 18 let. A jak je připravují dopředu kolik měsíců. Na testy fintí - za 14 dní do toho půjdeme.
----------------------------------
Nechápu text - Prymula výtěr z nosohltanu, ale někdo tady píše o odběru krve. Vše je nejasné, nikdo neřekne jasně jednoduchou odpověď na jasně zadanou otázku. Mlží se.
Z článku uvedeném v otázce od nikolaaa:
Antigenní testy, o kterých hovořil ministr Prymula, detekují přítomnost antigenů, což jsou specifické proteiny, které se objeví na vzorku z dýchací soustavy, pokud se virus v dané chvíli aktivně replikuje. Proto je tento test vhodný k odhalení právě probíhající infekce. Provádí se výtěrem z nosohltanu.
Četl jste to vůbec někdo?
Testování bude dobrovolné
Podle Prymuly bude testování dobrovolná záležitost. "Doufám, že lidé se budou chtít testovat. Alespoň šest milionů," upřesnil své očekávání ministr v podvečerním rozhovoru pro ČT. "Těžko někoho budeme nutit," připustil.
Jj, já to četl. Ovšem v době kdy jsem to četl já nebyla o "dobrovolnosti" v textu jakákoliv zmínka. Mimochodem "Testování bude dobrovolné" a "otestování všech občanů Česka" si poněkud protiřečí
Vždyť je to naprostá kravina. Spočítejte si, kolik by museli udělat testů, navíc v krátké době, aby to mělo smysl, kolik by měli na jednoho člověka času a úplně největší hloupost je, aby se jim kvůli tomuto hromadili lidi v mnohahodinových frontách. Z tohoto pohledu jsou dost často nesmyslné i současné testy. Ve frontě na test se setkáte s infikovaným s velkou pravděpodobností. Pokud mám podezření, že jsem mohl něco chytit, zůstanu prostě doma a nebudu nikam courat.
Nemiřte svou ironii na vládu ani na ministry! vina je na káždém,co neuznává disciplinu a ohleduplnost.Kdo se rad+ěji baví při chlastu a společnosti,než se piobavit doma u televize s rodinou.Pak si to za čas vynahradí.Také znám lidi,kterým je blbě a mají horečku,ale k doktorovi nejde a raději nakazí celé okolí.Vždyť kdo by nakoupil?
JABRAKA
Do nosu ti nebude nikdo nic strkat.
Test na protilátky se provádí odběrem kapky krve z prstu.
Tohle je zatím nejrozumnější věc, co nový ministr vymyslel.
No já si myslím, že testu nebude dost a hlavně vyhazovat za testy miliony denně je zbytečné. Stejně jsou v 50% chybné... Proč se nepostupuje stylem jako u všech nemoci,když jsem nemocná jsem doma,jinak jdu...pokud by se koróně nevěnovala zbytečná pozornost a ještě se chová většinou jako chřipka, vím o čem mluvím,tak všechno to šílenství je opravdu dost zbytečné...
Zbytečné je to pro Vás, který tomu nerozumíte.
Oni už to zařídí, abyste byl pozitivní i když Vám nic nebude.
Korona už mohla oběhnout několikrát v minulosti zeměkouli, jen my jsme to zaznamenali až teď. Ale prý byl koronáč v období Ruské chřipky, roky nevím. Jen byly prý popsány příznaky podobné dnešnímu koronaci.)testovat celou zem je utopie ,nesmysl,když stačí vzorek.ledaze by to byl dobrý kšeft. Já chci vidět jak otestují miliony lidí když to má být dobrovolne. Napochoduji hypochondri a stejně se nic nikdo nedozví...
Podle posledních zpráv se připravuje dokonce i plošné testování všech obyvatel.Cílem je získat skutečný přehled o rozsahu infekcemezi obyvatelstvem.
Je to stejné,jako při vymýcení obrny.Musí se očkovat všechno obyvatelstvo bez vyjímky.To fungovalo i na černé neštovice.
JABRAKA
Ještě k tomu tubera, snímkování že štítu a u krav bruceloza. Jenže to dělali komunisti a byl docela od těch svinstev pokoj. Ta tubera nyní mohla coranovirus předběhnout. Ony stačí spalničky. Jsou tady znova.
Koronavirus se dá zvládnout, ale to se zatím podařilo jenom v Číně nebo Austrálii. V Evropě i jinde je virus stále podceňovaný a nejhorší bude, že dojdou lůžka v nemocnicích, že se nedejbůh nakazí lékaři a ti co obsluhují RTG, laboratoře a další pracoviště v nemocnicích a poliklinikách.
Vláda může to, co jí lidé dovolí. Třeba i vraždit lidi. Co jste si zvolili, to máte. Ať prošťourají frňáky všem a pořádně. Čím hůř, tím líp. Já to vydržím, ale ten pocit, že bečící ovce budou trpět svou vinou je k nezaplacení.
Já myslím, že když občas v Bohnicích dostaneš ten studený obstřik, že to taky není nic příjemného.
Jenomže Vy nevíte jak dlouho tady bude epidemie covid 19, protože ten "nezabíjí" pouze v zimní sezoně! A chřipka typu H3N2, o které Vy mluvíte, zabíjela jenom v zimní sezoně. Navíc covid 19 zasáhl celý svět a nikde si s ním nevím rady. Já nechápu, proč pořád lidé hledají nějaké srovnávání s jinými epidemiemi. Čeho tím dosáhnete? Ničeho. To se mám snad utěšovat tím, že v roce 1995 zemřelo také hodně lidí? No to bych se mohla utěšovat i tím, že za středověku umírali lidi po statisích na "španělskou chřipku" . A v čem mi to jako pomůže? Pro mne je podstatné to, že mi hrozí onemocnění covidem 19 a nebudu ještě k tomu mudrovat nad tím, na co se kdy kde umíralo, nebo dokonce pořád umírá také. A hlavně to nebudu srovnávat, protože nevím, jak by mi takové srovnávání pomohlo.
No když se nad tím trochu zamyslím, tak jít na test, pokud nemám žádné potíže je blbost. Tak to nemohou nařídit povinně, protože kdybych byla vyzvána, abych se dostavila třeba v pondělí na odběr a oni by mi ohlásili, že nakažená nejsem, tak ale vůbec není zaručeno, že se nenakazím za 10 dní. Test mne přece před ničím neochrání a ten test také něco stojí a tak si nemyslím, že by bylo nařízeno vládou povinné testování všech občanů a to i těch bez příznaků. Ale moc nerozumím tomu, že nechcete aby Vám "někdo něco strkal do nosu". To mi přijde v této situaci opravdu dětinské. Když nechcete být testována, ani kdybyste měla příznaky, tak budete dělat co?
Už je to zase jinak. Prymula na tiskové konferenci oznámil - v první fázi to bude dobrovolné. Počítá tak 6 milionů.
No a v druhé fázi to už bude povinně, jinak . Testy jsou, už před 2 lety objednávali.
Pokud budu mít příznaky, tak zůstanu doma v posteli. Rozhodně nepolezu do fronty na test. Protože pokud by byl pozitivní, rozjede se mašinerie.
Asi s Vámi budu souhlasit. Jak to tak sleduji, tak pokud bych měla pouze lehké příznaky, bez horeček, tak bych zalezla do postele a vzala si knížku, uvařila rakytníkový a šípkový čaj a na žádný test bych nešla, dokud bych to sama zvládala. Pokud by se dostavily horečky, tak bych zavolala záchranku. Já už můžu, mám na to věk. Ale doufám, že se mi to vyhne...
s tim jak funguje nase zdravotnictvi pocitej s tim ze ti nejdriv tycinku strci do nosu a pak pro jistotu tu stejnou tycinku jeste do ust
... a na závěr do pr*ele, ať je vyšetření komplet. Navíc pro každou rodinu bude přidělena pouze jedna tyčinka. I zdravotnictví se musí řídit jako firma
Bylo zjištěno, na osobním příkladě, že vnuk druhý den nakazil otce a ten samý den nakazil dědu i babičku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.