Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení neschopenky

Od: johnyohny odpovědí: 2 změna:
Ahoj jsem 5 týdnů po plastice křížového vazu. Chci se zeptat, zda mohu sám ukončit neschopenku?
Kontrolu u operatera v nemocnici mám za měsíc a u obvodního lékaře, kde mám neschopenku tak mám kontrolu taky za měsíc.
Je mi to dima dlouhý, a chci jít do práce. Myslite, že mi neschopenku lékař na moji žádost ukončí?
Díky za radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Neschopenku vystavuje a ukončuje lékař, nikdo jiný k tomu není kompetentní. Domnívám se, že lékař pozná lépe než Vy, jestli můžete operované koleno už normálně zatížit nebo ne. To, že je Vám to doma dlouhé, není relevantní. Ale zkusit to můžete, možná ušetříte státu peníze, což je ušlechtilé. A možná další léčba Vašeho nedoléčeného a předčasně uschopněného kolena bude stát 2x tolik.

hodnocení

0x

Sám si kontroluku neukončíte, ale můžete sdělit lékaři, že chcete jít od pondělí do práce a klidně Vám to ukončí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ukončení neschopenky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]