Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
studuji v Ostravě a podařilo se mi zajistit si na léto brigádu (a všichni víme, jak složité je dneska najít nějakou práci na léto), ale musím mít řidičák. A ten nemám a musím si narychlo udělat. Jenže problém je v tom, že potřebuji zdravotní prohlídku a domů to mám hodně daleko a kvůli škole se k němu přes týden nemám šanci dostat. A nejsem si jistý, jestli by byl schopen mi ho zaslat poštou. Ten má problém i napsat mi léky, když jsem nemocnej.
Proto prosím o radu. Měl někdo z Vás podobný problém? Případně i jak se mu ho podařilo vyřešit?
Díky za každou radu. Petr O.
Petře, taky mi připadá, že by bylo nejlepší změnit praktického lékaře a přepsat se do Ostravy.
Já bych mohla doporučit Moje ambulance, kde chodím taky a tam jsem dokonce tuším četla, že pro studenty je potvrzení na řidičský průkaz dokonce zdarma. Nakonec, jestli budete studovat v Ostravě déle, bude jen dobře, když budete mít lékaře blíž a později ho můžete stejně změnit. Nemluvě o tom, že z nástinu vašeho lékaře vyplývá, že to taková ztráta nebude
Přiznám se, že o registraci v Ostravě jsem zatím moc nepřemýšlel. Přeci jenom u mého současného lékaře jsme celá rodina a máme k němu určitou loajalitu. Ale vzhledem k tomu, že budu v Ostravě ještě nějaký čas studovat, tak by možná nebylo od věci přejít k nějakému místnímu lékaři. Jestli se můžu zeptat, co je ta Moje Ambulance za zdravotnické zařízení? Nikdy jsem o ní neslyšel. Tak jestli byste byla tak hodná a napsala nějaký základní popis či zkušenosti s ní?
Děkuji
Já bych, Petře, došel k "nějakému" obvodovému doktorovi v Ostravě a zeptal jsem se ho, zdali mi udělá prohlídku i když jsem z Rasošek. Přeci jen jsou to peníze pro něj...
To mě napadlo též, ale nejsem si jistý, jestli je to vůbec možné. Jestli mi jen tak může vystavit potvrzení, když u něj nejsem veden a vůbec mě nezná. Myslíte, že je to možné?
Petře, taky neradím, abyste se už nikdy ke svému lékaři nevracel. I když, z vlastní zkušenosti vím, že člověk v průbehu studia jinde přemýšlí nad mnohými variantami, co a kde bude dál... Jen mi příjde, že pokud potřebujete potvrzení teď, tak i kdybyste přešel k nějakému lékaři v Ostravě na tu nejkratší dobu (teď nevím, jestli můžete změnit lékaře v průběhu tří nebo šesti měsíců), tak Vám to teď vytrhne trn z paty.
Samozřejmě si pak případně vyberte sám, kde a koho oslovíte v Ostravě. Já jsem Vám jen dala tip, kde chodím já a že je možné, že byste dokonce nějakou tu stovku za potvrzení mohl ušetřit, když jste student (ale to si musíte ověřit, jen mám ten dojem). Když tak mrkněte na stránky:
www.mojeambulance.cz
tam už asi najdete potřebné informace spíše. Tak přeji, ať řidičák stihnete a brigáda výjde!
Zdravím Vás, Petře, já bych Vám poradila si přece jen udělat čas a zajet si domů k lékaři, který Vás dobře zná. Přece nevyměníte praktického lékaře kvůli potvrzení na řidičský průkaz. Naše rodina navštěvovala lékařku, která měla přehled o celé rodině a všech komplikacích, které se u nás kdy vyskytly. Nedám na ni dopustit, protože ji znám nejen jako doktorku, ale i jako člověka. Tento týden se však náš studující syn přehlásil do zařízení Moje ambulance s tím, že má možnost vyhrát nějaký netbook. Praktiky tohoto zařízení se mi opravdu nelíbí. Syn je plnoletý, nemůžu s tím nic dělat, ale určitě bych Vám nic podobného nedoporučila.
Zdravím Vás milé dámy,
děkuji za Váš zájem o můj problém. Já samozřejmě neříkám, že chci změnit lékaře. Jen jsem se tak zamýšlel nad tím, že by to nebylo úplně od věci. Přece jenom by to asi bylo pohodlnější. Mít lékaře blízko a moci se k němu bez problémů dostat je podle mě důležité. Člověk nikdy neví, kdy onemocní.
Když už jste naťukli tu Moji Ambulanci, tak jsem jí omrkl a na první pohled to vypadá celkem zajímavě a o jejich praktikách nic nevím, takže z mého pohledu je eventuelně přijatelná možnost vyřešení mého problému. A teď asi budu znít dost materialisticky, ale když k tomu dostanu netbook, tak se určitě zlobit nebudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.