Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba v MHD

Od: jak123® odpovědí: 8 změna:

K této otázce mě dovedl dotaz na SIPO...zde. Mne osobně se to netýká, ale: V MHD v Ostravě lze zaplatit jízdenku pouze bankovní kartou nabo SMS-kou. Nastoupí např. turista a nevlastní ani kartu, ani telefon. A osloví ho revizor. Jaký bude postup, když mu dopravce neumožnil zakoupení jízdenky? Napadá někoho něco?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ale dopravce mu koupi umoznil. Ze turista nebude mit prostredek, kterym by platbu provedl prece neni problem dopravce.

Revizora to samozrejme zajimat nebude, protoze duvod, ze nemam jak zaplatit neni duvodem k jizde na cerno.

Připadá mi to tak, jako kdyby bylo kino co nemá invalidní přístup... Postižený může jít na film. Je mu to umožněno, ale nemůže se tam dostat... Ono někteří staří lidé kartu nemají a SMSky třeba neovládajíí, ba někteří ani dobře nevidí...

Samozřejmě to nikoho nezajímá... Já bych to nazval spíš tak, že v Ostravě je to uživatelsky nepříjemné, ale pro provoz provozující organizace určitě účelné...

etana*

Od pětašedesáti jezdí zadarmo a to je věk, kdy se chodí do důchodu (ženské zatím trochu dřív, ale ne o moc). Tak to by nákup elektronické jízdenky měli zvládnout, nejsou to žádní stařečci.

hodnocení

1x
Turista bude mít oboje - mobil a platební kartu z ciziny, jestli myslíte zahraničního turistu.

etana*
hodnocení

1x

Cestující si měl koupit jízdenku papírovou, někde v trafice například. Na stanicích bývají automaty (tedy jak v Ostravě nevím). Takže dopravce podmínky dodržel, turista nikoliv. Ani se SMS jízdenkou nesmíte nastoupit, dokud vám nepřijde do mobilu, jen objednávka nestačí.

id

V Ostravě jsou zrušeny papírové jízdenky. Alespoň na jaře to tak bylo.

etana*

aha, tak to je jiná

hodnocení

1x

V Ostravě se dá koupit předplacená papírová karta na 100,- 200,- a myslím že i na 500,-, a tu bude přikládat v tramvaji,trolejbuse,autobuse a z ní se mu budou stahovat peníze za jízdu. Dají se koupit i v trafikách.Když někam jedu tak se už dopředu zajímám jak a čím se dá platit v místní dopravě.Bez platné jízdenky revizora těžko ,,ukecá,,.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]