Nejste přihlášen/a.
Ahoj, bude mi 18, mám přítele, chodíme spolu cca 1 rok. Moji rodiče, jsou však na vztahy dost vysazený, nikdo se jim pro mě nezdá dost dobrý. Už jste to někdo někdy určitě taky zažil, co se líbí rodičům, o to nemáte zájem vy a naopak. Náš vztah tedy tajíme. Potíž je v tom, že dnes než jsem přišla domů našla moje matka v mých věcech onu věc (vibrátor), kterou najít neměla. Já nevím jak se to mohlo stát.. Teď je v práci, vůbec nevím co ji mám říct až se vrátí. To co řeknu jí, řekne samozdřejmě i otci, nejdřív mě ona řádně seřve a on mě pak dodělá. A o Michalovi jim nemůžu říct už vůbec! Nic efektivního a zároveň slušného mě nenapadá. Dárek od kámošky.. na to mi neskočí. Pomůcka do školy.. to už vůbec ne! Já už nevím, vymyslim odpověď snad na cokoli, ale v téhle oblasti mě nic nenapadá. Pomůžete mi prosím? Nechci o Míšu přijít.
Nějak nechápu souvislosti tvého dotazu. Dobře, tajíš vztah a máma ti našla vibrátor. Co má proboha vibrátor společného s přítelem? Právě naopak. Já bych řekla "zakazujete mi kluka, tak jsem si musela nějak pomoct sama""
doplněno 29.04.10 19:11:A jen tak mimochodem, k jedněm vánocům jsem dala ségře venušiny kuličky. Jen tak, ze srandy. Vůbec mi nedošlo, že je vlastně rozbalí přede všema Táta se smál, máma zrudla a já byla ubita pohledem ségry. Nakonec se smála taky.
Nechápu přesně, co má vibrátor společného s Tvým přítelem a proč by o příteli vůbec měla být řeč, pokud bude cirkus kvůli vibrátoru. Ale možná nebude, jsem zcela určitě starší než Tvoji rodiče a jednak bych téměř dospělému dítěti nešmejdila ve věcech, a jednak, kdybych něco takového našla, mlčela bych jako hrob a nedala bych nic najevo. Proč uvádět do rozpaků skoro dospělého člověka, který je navíc to nejdražší, co jsem v životě mohla mít? Možná bys mohla rodičům v klidu říci, že bys uvítala trochu víc soukromí, že jim přece taky nepřehrabuješ věci, ne? Neboj se, nebude to tak zlé. Jestli se o tom zmíní maminka v práci, kolegyně ji zpacifikují. Každý, koho se to přímo netýká, se dokáže na věc podívat v klidu a s nadhledem a vždyť ve skutečnosti o nic nejde...
Co má v. společného s mým přítelem? ... Bude se vyptávat a jak ji znám nic jiného než, že mám nějakýho šmejda, ji nenapadne. A když se mi podaří ji přesvědčit, že ne (o co budu usilovat) bude si myslet jakou děvku má v domě. Že mě místo školy zajímá jen svinstvo, půjde do školy a udělá komedii na celý město. Což už jednou udělala, když jsem se poprvé líčila. Ostuda pro celou rodinu...
Že mám nárok na trochu víc soukromí jí můžu říkat dnes a denně. A zbytečně..Ano, bojím se, že to bude tak zlé. Jelikož právě jak jste řekla, každý koho se to přímo netýká se na věc dokáže podívat v klidu a s nadhledem, ale moje matka NE.
To je moc smutný ,jestli je pravda co jsi napsala. Máte v rodině asi nějaké názory z roku ... jinak nechápu proč by se to mělo přenést až do školy. Asi je matka promiň, cholerička, když to řeší takovým způsobem. Dost se nás shodlo na stejné odpovědi, jen jsem čekala reakci od tebe. Ale takovou to ne...
Matka není cholerik, spíš melancholik trpící histerií. Chtěla jsem s ní navštívit psychiatra, ale jen jsem se o tom před ní zmínila, řekla že nikam nepůjde, že léčit bych se měla spíš já. ..Táta na víkendy raději jezdí na ryby, aby to doma nemusel poslouchat. Sama se divím, že se už dávno nerozvedli..
Přítele zatajte, tím odůvodníte, proč se realizujete jinak
Tím vašim klesnou brady a vy jako princezna odejdete pryč. Nemluvě pak o zdůraznění, že ve vašem věku už byste očekávala jistou dávku respektu, co se šátrání ve vašich věcech týče a že když už vaši na něco takového osobního příjdou, pak by snad radši měli dělat, že o ničem neví (což možná vaše matka udělá) a uvědomí si, že nejste jejich malá holčička, ale mladá dáma na prahu dospělosti a že tím pádem už budete mít i vy svá dospělá tajemství.
Držím palce, na lámané vysvětlení se raději vykašlete, včerejší asi taky nejsou!
Jen mě zaráží,že v 18 letech Vám matka kontroluje věci, nevím v tuto chvíli co bych asi řekla dceři?! Asi nic nechala bych si to pro sebe a v nějaké chvilce -kdy si matka s dcerou ,že hodí řeč /takovou pro děvčata/bysme to probraly po holčičím.Měla byste si s rodiči promluvit narovinu o svém vztahu, nic neutajíte věčně a čím dýl to bude, tím hůř. Toť můj názor.
a kdy ti bude 18? za 3 roky? připadá mi to trochu na hlavu že se ti máma přehrabuje ve věcech skoro jako 15ti leté a hlavně taky nějak nedokážu pochopit co má tvůj přítel společného s tvým vibrátorem?!
18 mi bude v září. Můj věk je myslím jako by nebyl. Ať mi je kolik chce, moje matka je schopná jet za mnou do školy, s tím, že jsem si zapomněla sešit (nebo něco jiného), který jak sama moc dobře ví ten den vůbec nepotřebuji a proto jsem ho nechala doma. Hlavní je, že za mnou jede, aby se podívala, co dělám, jestli někoho nemám atd... I moji spolužáci se jí snaží vyhýbat. A nedivím se jim, kdybych já měla odpovídat na dotazník, který je při setkání s mojí matkou čeká, chovala bych se naprosto stejně.
Nedivím se, že vás zaskočilo, že mi matka kontroluje věci. Je jí 57 a duševně žije tak trochu v jiné době. Kdyby mohla nejradši by mě poslala do kláštera. Co se týče oblečení, nosím především na co ona ukáže. Když si vezmu něco jiného (což se v poslední době děje celkem často), můžu si poslechnout, že chodím jako cikánka, děvka, coura a podobně.. Přitom nijak zvlášť na lehko nechodím. A jsem myslím normální holka.
Mě unika celý smysl vašeho vztahu i problém dotazu. Pokud váš vztah byl 18 let na takové urovni, že nyní musíte vibrátor řešit na hraně rozumné diskuze a ještě do toho zapojovat otce, kterému do toho je ještě větší houby, když nemáte základ s matkou, tak otec by to neměl vůbec řešit. Je Vám 18 a začala jste vlastní život. Nemáte se v intimnéch otázkách komu zpovídat, uvědomte si, že rok 1930 kdy to bylo o něčem jinem je za námi. Odhadem je jim kolik roků? Asi jako mě? Já najít doma dceři vibrátor, tak mě to vubec nepřekvapí, neboť už s tím dávno buď počítám nebo vím, že ho mít nebude. Bud´máte otevřený intimní vztahy ( což evidentně ne ) nebo jim do toho HOUBY. To , že jste nechala matku něco takového najít, je vaše lehkovážnost, spíše bych to nazval : problém. Jako byste to udělala schválně. Jak to souvisí s partnerským vztahem to už vůbec nemá logiku. Bud´si za ním stojíte, nebo ne. My vám to nerozhodneme. Jen radu : Postavte se na vlastní nohy a jasně dejte najevo : Je Vám 18 a MUSI to respektovat. Nic to ale nemění na tom, že vy musíte respektovat taky JE.
doplněno 29.04.10 19:19:uniklo mi slovíčko BUDE mi 18.
Ale myslím že to na celé problematice nic nemění. Naše dcera ví, že jednou budou mít její organy jiný smysl než jen na wc. A my víme, že je bude používat. Takže bud´mají rodiče v hlavě všech pět pohromadě, nebo jim je 90 a mají myšlení starých generací .. tak 100 let nazpět.
Právě o tom to je, moje matka prožívala dětství ještě za doby druhé světové války. V té době ještě stále je, nevím co říkáte doma svým dětem vy, ale já doma poslouchám: "Když já jsem byla ve tvém věku chodili jsme se svačinou o přestávce dokolečka a pan profesor stál u dveří." Nebo mi přinese svůj sešit Chemie/Češtiny/Zeměpisu/Matematiky (a já nevím, co ještě má) z roku 1961 (ten poslední co jsem viděla byl z roku 1962) a řekne: "Podívej jak jsem se učila já, jaký mám hezký písmo, já nechápu jak ty můžeš takhle škrábat.", vezme můj sešit a omlátí mi ho o hlavu.. Atd.. mohla bych pokračovat donekonečna... A toho co bude následovat až ji ráno potkám, se bojím víc, než si umíte představit. ...A tohle, jsem si skutečně nevymyslela!
Tak asi takhle: Tvoje máma se narodila až po druhé světové válce. Patrně jsi při dějepisu chyběla. Naší středoškolačku taky cepuju kvůli učení, protože se jednou za čas začne flinkat, a když jí vynadám, tak se na nějaký čas zlepší Kvůli tomu že škrábu, mi rodiče taky nadávali, ale tak na základní škole, sešity ze střední snad ani neviděli. Jak to, že potkáš mámu až ráno? Ona chodí na noční? Ty nejdeš ráno do školy? Nebo dokonce přes noc nejsi doma? - To by si v osmácti sice mohla, ale s tím jaké peklo popisuješ mi to nekoresponduje. Ale pokud vynechám tohle všechno. Do děcáku Tě ve tvém věku už nikdo nevezme, to za prvé. Hlavu Ti taky nikdo neutrhne, to za druhé, a za chvíli ti bude osmnáct... když jsi to vydržela doteď, vydržíš to i tu chvilku.
Co Ti můžu dát za radu. Máš-li to doma tak hrozné, uč se, uč se, uč se. Jen kvůli sobě, abys co nejdřív měla dobře placenou práci a mohla se postavit na vlastní nohy a odstěhovat se.
Patrně je to vše výmysl, matka se narodila po 2 sv . válce a je jí 57 let:D,asi se nějak plete. Jí bude 18 let ,ale kdy možná jí je 15 . Má v tom holka zmatek a blbne nám tady hlavu. Prosím nepiš nesmysly, zamysli se nad sebou a neztrapňuj se tady.
Ano, věk jsem uvedla trochu vedle. Ale tohle je internet a to co sem napíši si může přečíst kdokoli. Promiňte, že vám data ohledně věku mé matky nedávají smysl, ale já nechci, aby někomu došlo o koho se jedná. Proč, to si snad dokážete představit. Beztak jsem toho řekla víc než dost.
Říkáte, že se ztrapňuji... Věřila by jste, že tento fakt mi je momentálně jedno? Poníženě si připadám dnes a denně. Včetně kruhu mých přátel, kteří aspoň z poloviny vědí jak na tom jsem.
To říkají všichni. Jak vidím, vhodné odpovědi se zde nedočkám, což jsem si myslela. Ale i tak, ještě chvíli zůstanu, snad někoho napadne něco rozumnýho.
V dějepise mezery nemám, II. sv. válka skončila r.1945. To, že se z toho dostanu tím, že se budu učit jsem pochopila dávno. Možná taky proto absolvuji jako střední školu gympl.
Odstěhovat se ... Taky mě to napadlo, udělám to a těším se, ale současnou situaci to neřeší.
Nikki, to nemůžeš ani myslet vážně, nebo doopravdy umíš jen papouškovat? Rok uvádíš správně, ale o něco výše tvrdíš, že tvoje 57-letá matka (narozená 1953?) prožívala dětství za II.sv.v., tj. v letech 1939-1945. Tvoje vzkazy nemají logiku!
Promiň Nikky, ale celé to na mne působí dojmem, že tvoje matka trpí nějakým mindrákem. Zřejmě vše co ona udělá, koupí, zařídí, uvaří je naprosto dokonalé.Alespoň ona se tak domnívá a šíří kolem sebe pouze kritiku a na nic jiného jí snad ani nezbývá čas. Pohltí ji to naprosto úplně. Asi i nastávající přechod a nenaplnění vlastních cílů jí drásá. Ty jsi jedináček?Jako pannenku tě naprosto chápu. Zásluhy druhých jsou absolutně bez šancí. Kdy je narozena?
Jednoduše bych řekla, že mi to ve škole někdo strčil do tašky, šla jsem to vrátit, ale daná osoba nebyla k zastižení. Nebo zavolej kamarádce a domluv se, že si pro to večer přijde. Prostě se Ti to dostalo do tašky omylem. O svém příteli se přece nemusíš zmiňovat ani slůvkem, ten s tím nemusí mít nic společného.Nebo taky je to výborná masáž na páteř. Bolí tě, tak sis to vypůjčila.
Páteř nepřipadá v úvahu. Mám za sebou 6 let v baletu a 9 let v tanečních (dělala jsem závodně latinu), bolest zad můžu uvést ledaže by mě přejelo auto. (ano teď přeháním, ale naši tohle za odpověď skutečně nevezmou) Kamarádka si pro to též přijít nemůže. Za 1.mezi mé vrstevníky se to, že s někým chodím taky dostat nesmí a za 2.i kdyby si pro to přišla, což mám známou, která by to pro mě udělala, táta by ji jednoduše vyhodil a mě nakázal se od ní držet co nejdál.. Co se týká mojí matky navštívila by její rodiče (to už udělala u pár lidí ze školy). O čem by spolu asi tak mluvili, si myslím každý dokáže představit.
tak jí prostě řekni že je tvůj ...nebudeš si muset nic vymýšlet a hotovo
vyslechneš si s prominutim pár keců ale nebude tě trápit že jsi lhala ne?
Kdybych jí mohla říct, že je můj, prostě se jí jen tak svěřit jako dcera matce. Udělala bych to... Avšak čím jsem starší tím víc, jsou rozhovory mezi mnou a ní formálnější. Nemám k ní důvěru a nemám ji ráda. Jediné co mě k ní váže je povinnost a myšlenka na budocnoust co by se stalo, kdybych neposlechla. ...Ne, mě netrápí, že bych jí lhala. Kdybych mluvila pravdu jsem tam, kde jsem byla kdysi na ZŠ. Středem zájmu všech, terčem šikany.. Právě díky lži jsem se z toho dostala. Promiň, ale tvoje rada je skutečně jen rada studenta ..a to mi nepomůže..
moje rada studenta není to samé jsem měla s nevl. otcem a taky jsem mu lhala když jsem chodila ze školy musela jsem se odličovat abych neposlouchala keci ale pak už mi ty jeho keci byli jedno vyslechla jsem si to a nazdar bazar... časem pochopil že nejsem děcko a nechal mě být...řekla jsem mu svůj názor že nejsem už malá holka a dnes jsme spolu jak kámoši spíš to vypadá že ty si vymýšlet chceš a s mámou vycházet nechceš ...ber to jak chceš ale tohle je prostě můj názor
Promiňte, Kytko, Vy se stále jen rozčilujete, copak nevíte, že lidé jsou různí? Nemůžete si myslet, že když Vy si umíte rozumně promluvit se svými dětmi, tak že to umí i ostatní. Podle toho, co Nikki píše, tak to na přátelský a láskyplný vztah s rodiči nevypadá. Podle mě to spíš hraničí s týráním. Chápu, že z téhle osoby - matky - může mít tazatelka strach, co jí zase provede. S každým se prostě rozumně nedomluvíte.
Co se týče Vaší matky, Nikki, já osobně bych jí řekla, že je trapné přehrabovat se někomu ve věcech a navíc Vy jste prakticky dospělá, a do Vašeho sexuálního života nikomu nic není (ptáte se snad Vy na ten její?). Pokud Vám navíc nechce dovolit přítele, tak si snad nemůže myslet, že budete do třiceti držet celibát. To bych jí řekla já, ale Vy si hlavně uvědomte, že jestli tu říkáte pravdu, tak máte opravdu právo se bránit.
Na Vašem místě bych řekla, že když nemůžete mít přítele, tak máte přítele v nočním stolku, protože jste normální zdravá žena. Žádné historce stejně neuvěří. A o příteli se nezmiňujte, pokud se bojíte, že to bude jen použito proti Vám.
A za sebe dodávám, až Vám bude 18, upalujte odtamtud a vyříkejte si to teprve až všichni vychladnete. Přeji Vám, aby Vaše vlastní budoucí rodina Vám všechno vynahradila
nikky09, přečetla jsem si to celé, a také mi to hlava nebere. Jsi jedináček? Že je matka na tebe nějak moc fixovaná a vidí tě, jko malou a stále tě chce ochraňovat. Asi tě měla v pozdějším věku. Pokud je jí 57, tak se narodila pět let po válce. Nebo je možné, že je v nějakém náboženství a řídí se nějakým učením a nemá svůj názor. Ale, když jsi závodně tancovala, určitě to nebylo v teplákách, obvykle to jsou hodně nahaté šatičky. To jí nevadí? Kdy čekáš hovor na téma vibrátor? Dej ho do krabičky a vyhoď z okna. Pak řekni, že jdeš s košem a venku jej někam skovej. A pak si jej nechej u přítele. Stejně si myslím, že vibrátor nepoužíváš, že jej máš od někoho, jako dárek, spíš z recese. Rodiče jsou rodiče, asi to myslí dobře, ale dělají to divně. Ty sama víš, co na ně platí a jak se vyhnout takovým situacím, abyste se zbytečně nehádali a nežili v napětí. Měj se hezky. PT /stařenka/
No mně přijde, že je to buďto dobře se bavící fejk, a to potom nezbejvá než se bavit taky,
nebo je to dost patologická rodina a to potom nezbejvá, než z ní zmizet a to hodně rychle.
Upřímně a statisticky: pokud je situace v rodině taková, že autoerotiku hodnotí pojmem "děvka", je ten děcák výhra, protože tam takovému domrvenému dítěti (přiznejme si narovinu, že v takovém prostředí nemá dětská duše šanci vyrůst bez poškození) team psychologů pomůže se dát trochu dohromady.
Ano, existují i dnes takové rodiny. Kupříkladu sousedka, je jí hodně přes třicet, má svůj vibrátor schovaný u nás, protože by domě měla obdobné dusno. U nás je volně položený na skříni, u nás se s tím věda nedělá.
On se tomu člověk diví, ale vezměme si, že takoví mohamedáni píšou nějaké asi patnácté století svého kalendáře akamenují hříšníky, kteří si dovolili poslouchat veřejně v rádiu muziku. Svět je zkrátka tak pestrý, že z toho někdy jde hlava kolem.
doplněno 01.05.10 14:06:A jen tak pro zamyšlení - viděl jsem prodávat "dětský vibrátor" , je jenom přikládací, nezastrkává se.vypadá trochu jako JoJo a když se zmáčknou ty dvě plochy k sobě, třeba když se sevře stehny nebo když se na něj sedne, spustí.
Tohle určitě číňan nevyrábí pro náctileté holčičky, aby si to kupovaly z peněz na zmrzlinu, u tho se musí počítat s tím, že to koupěj rodiče. A tak to má být...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.