Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuční prikaz

Od: viena odpovědí: 4 změna:

Můj známý vlastní polovinu domu se sestrou a ta se dostala do insolvence. Na polovinu domu byl dán exekuční příkaz. Dá se něco dělat aby se polovina domu sestry dostala mému známému.?

doplněno 17.10.20 20:47:

Pokud zaplatí, co bude dál?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

6x

Vyplatit exekuci a nechat přepsat. Záleží kolik dluží, jestli bratr bude moci vyplatit nebo si bude muset vzít půjčku.

doplněno 18.10.20 08:05:

O insolvenci, tak to musela zažádat. Tak tam bude půjček a celkových dluhů víc. To bych se obrátila na právníka, příbuzná byla v insolvenci, platila necelé 4000 těch 5 let, ale přišla o dům s velkým pozemkem.

pet32

Záleží kolik sestra dluží, jak se částka vyšplhala i s poplatky. Já teda v exekuci nikdy nebyla, ale myslím zaplatí, od exekutora dostane doklad o zaplacení. Přepis to bych řešila s právníkem.

sebod*

ale paní je už v INSOLVENCI nikoliv v EXEKUCI. To je už nyní vše podstatně složitější. pet32 - zaregistrujte se zde na poradně a napište mi do vnitřní pošty. Podívám se na ta dotyčnou v insolvenčním rejstříku a zjistím, co by se dalo dělat

sebod*
hodnocení

0x

nemusela o onsolvenci požádat, návrh mohl podat věřitel. To, kolik Vaše příbuzná platila je naprosto vedlejší, každý to má jinak. To samé s nemovitostí. Tam rozhoduje to, zda se jedná o chráněné obydlení, zda je tam zástavce atd

Edit: proč by tam mělo být víc půjček?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]