Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dál.Milenka nebo manželka

Od: rich® odpovědí: 94 změna:

Dobrý den,

Nevím,jak začít.

Zkrátka jsem se před lety oženil.Ano,bylo to z dnešního mého pohledu dá se říct bez zamilovanosti.Dnes už to vím.Ale bylo mi lehce přes třicet a manželce taky.Já neměl vůbec do té doby štěstí na ženy a lásku.Seznámili jsme se tehdy přes inzerát.Na první pohled se mi sice nějak převratně nelíbila.Nicméně časem jsme se poznávali a našli k sobě cestu a tak nějak jsme si řekli,že si rozumíme a nakonec máme věk a nakonec i děti bychom rádi měli.Tedy moje manželka je chtěla víc.Tlačila na mě.A tak jsme se po roční známosti vzali.

Já měl po rodičích domek,který jsem s kamarády během dvou let zrenovoval.Domek je a byl vždy napsaný na mě.A akorát se podařilo a přišli děti do hotového.

Byly starosti a povinnosti,ale i radosti.A ubíhal čas.Přiznám se,že náš intimní život se po narození dětí smrsknul na jednou měsíčně.Což mě trápilo.

Trápilo mě i to,že manželka nikterak není na zahrádku,foliovník a práci okolo domu.Bydlím totiž na vesnici a docela mě trápilo,že manželka se o zahrádku vůbec nedokáže postarat a těžit z ní.Tak,ak jsem byl zvyklý od mámy,tet a babičky.

Ani není nijak zvlášť super hospodyňka.Nikdy u nás nebylo tak naklizeno,Vánoční,velikonoční výzdoba.Tak,jak jinde...Okna se umývala dvakrát ročně atd...nechci to rozebírat.Ale rok za rokem ubíhal..Dnes máme děti na základní škole 5 a 7 třída.

A co se nestalo.Před čtyřmi lety jsem se seznámil.Našel si milenku.

Nechci se chlubit.Ale já se úplně zamiloval.Pocítil jsem tu pověstnou chemii.Ona je na první pohled fakt kus ženy.Krásně ženy.Postavově pravý opak mě ženy.Ale i je daleko šikovnější.Najednou jsem při návštěvě u ní doma pocítil,jaké to je čisté a navoněné prádlo.Čistá okna a čisté záclony.Jaké to je držet ji za ruku vedle sebe krásnou ženu.Líbat se a milovat.

Je také v posteli daleko žhavější a procítěnější.Ano,já už tolik nestíhám.Ale říkám si,že když bychom byli časem spolu.Tak už to nebude tak náročný.Nebude muset být teď a tady a zklidní se to.

Vaří líp.Líp se obléká.Fakt se mi líbí.

Ano,zblaznil jsem se do ní do toho všeho.Přiznávám.

Jenže je taky vdaná a má dvě děti.Nicméně už starší děti.jedna je plnoletá a druhá na střední.Její děti o mě ví.

Scházíme se tajně a z mého pohledu strašně málo.Chtěl bych víc,ale nejde to ! Jezdíme i na výlety,kina,divadla,víkendové pobyty a dovolené.

Já se doma vymlouvám na všechno možné.Manželka myslím tuší,ale neříká nic.Myslím,že má také nějakého přítele.Ale ne tak intimně,jako mám já.

Všechno tak nějak s odřenýma ušima jde.Ale mě to strašně trápí.Trápí mě všechno skloubit.Moji práci,práci doma.Rodina a hlavně děti ! A snažím se hledat a být co nejvíce s milenkou.Jenže ona to má podobně.Takže se fakt vidíme málo.Ano,píšeme si,voláme denně.Ale osobní kontakt tak třikrát týdně někde v ústranní na kafe,procházka,posezení.A sex fakt vyjímečně,když se nám podaří utrhnout a odjet do jiného města na hotel.

Chtěl bych víc a častěji a vzhledem k tomu,že moje manželka to bere a já se můžu kdykoliv utrhnout a odjet kamkoliv.Tedy pokud to není nějak hrubě v rozporu s potřebami děti a mím svědomím.Jako,že když budu na víkend pryč,a moje děti potřebují tátu,jako že je někdo musí zavést na kroužek v sobotu např...To moje milenka to tak nemá a on ji prý hlídá jako ostříž a nejde to tak,jak u mě..

Opravdu s ní prožívám souznění.A jiskření,které jsem s manželkou nepoznal.Ano,už téměř čtyři roky paraelního vztahu a dvojího života.Ano,má i stinné stránky.Ale to moje manželka taky.

Jenže poslední rok a možná i déle začíná milenka víc a víc tlačit na pilu a chce abychom byli spolu pořád.

A já jsem úplně v pasti.Ano,mám domek.Ale nemůžu z něho vyhnat manželku a děti.Nemají kam jít mají zde školu,kamarády,kroužky,...Tak nějak cítím k dětem povinnost.Abych byl tady ! Ano,nestarám se tolik,jak manželka.Ale starám se určitě víc,jak můj táta o mě,co si pamatuju.

Ale zase tady doma bez mojí milenky trpím.Bojím se,že mě nechá.Říkám jí,že až budou děti starší a už nebudou na rodičích tak viset,tak že se trhnu a půjdeme spolu někam na byt třeba.Nevím teď.Jsem z toho už kolikrát na palici.

Někdy fakt nevím jak dál.S milenkou je to krásný,ale vidíme se málo a ona nechce víc,prý častěji nemůže.Ale zase chce mě úplně pro sebe a abych odešel od rodiny.Což já nějak vnitřně chápu,ale teď nemůžu.Nechci promarnit nejlepší léta svého života.A zase nechci "živit" cizí děti a vidět,jak se moje děti trápí.Omlouvám se za dlouhé psaní,ale nešlo to napsat líp.

94 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

12x
Milý pane, nebo co vlastně jste. Jestli máte pocit, že nemáte doma dostatečně uklizeno, možná se málo podílíte na chodu domácnosti.
Takže místo hledání milenky jste měl šůrovat chodby, umejt každý kvartál okna a střídat se ve vaření, žehlení a praní.
Moje rada, začít jste měl nejpozději před čtyřmi lety.
hodnocení

Vyrostl jsem v rodině,kde vždy se táta staral o chod domu.O placení složenek.O starost o barák,aby bylo dřevo na zimu.Zorané pole a zahrádka.Auta v pořádku.A pod...jasně,že zametu,uklidím když vidím,že je nepořádek..ale už mi bliká,že to není úplně OK...ale ženské věci praní,žehlení,umývání oken,...starost o teplo domova o to,aby byl např v neděli dobrý oběd na dvanáctou,když se sejde rodina,je ženská práce.

Pomáhal jsem,ale když nebyl ani sex...už to šlo z kopce a dopadlo,jak dopadlo.Teď hledám cestu ven

jbcds
Jaké "pomáhal jsem" a ještě jste za odměnu chtěl sex? O domácí práce se členové domácnosti DĚLÍ! To je jako by manželka řekla, že už VÁM s prací v domácnosti "pomáhat" nebude a ať ji děláte jen vy.
senior

Já si myslím, že tazatel dělal dost, dělal mužské, těžké práce, starost o zahradu, technické věci, dřevo na topení, staral se o auto, paní manželku všude odvezl, jak jsem pochopila, že milenka řídí a jeho paní asi ne, nevidím na jeho názoru nic špatného. Tak to vždycky na vesnici fungovalo. Pokud nynější paní manželka není nemocná, tak úklid, vaření, péče o prádlo, sobotní a nedělní obědy by měla zvládnout. I ta okna proboha.

Proč to píšu, protože vím, jak je všechno těžké, mám zahradu 1000 metrů, baráček, měla jsem i dvě děti, a zvládla jsem všechno. I když je pravda, že s 22 hodinou jsem už lezla do postele a napůl spala. A jako dudek, žádná nespavost.

A to jsem občas i šila závěsy, záclony, batikovala, pletla rukavice, šály, svetry, bílila malé místnosti špajz, WC, trávu pod sušákem na prádlo a lavičkou jsem si sekala jenom proto, že mě to bavilo a okna byla špaletová /také jsem je kytovala a natírala/, tedy mytí úplně o něčem jiném, než nyní plastová, dvoustranná.

Nezastávám se pána, ale prostě si vzal paní, která péči o domácnost nehověla, ale to jí nemůže nyní vyčítat a porovnávat s milenkou. Každá jsme nějaká, třeba byla paní hodná, nekonfliktní, určitě by se na ní daly najít jiné a dobré vlastnosti, třeba pekla a zdobila hezky perníčky. Vlastně ten sňatek s ní byl sňatek z rozumu. Nemůže jí dávat všechnu vinu.

Sex musí chtít oba dva, to není jenom na jednom.

gmajlcz
Zahrádku chce přece po manželce, aby obdelavala ona. A co milenka, dělá na zahrádce?

berger*
hodnocení

11x

Celkem standard. Milenku kopněte do zádele,zalezte k manželce a dětem do baráku a lízejte si rány. Další milenku vybírejte obezřetněji. A ta správná sranda nastane,až bývalá milenka začne zvonit u dveří,aby si o tom promluvila s manželkou. Ty dvě se domluví,vykopou Vás a začnou žít spolu...*smich2*

hodnocení

8x

No co k tomu dodat. Stala se Vám klasika, na kterou vždy v podobných případech upozorňuji. Milenka časem vždycky začne "tlačit na pilu". A jestli chcete můj názor, tak si to sakra rozmyslete, abyste nerozboural manželství kvůli sexu a nakonec nebyl po krátkém čase v úplně stejné situaci, jako s Vaší nynější manželkou.To se totiž běžně stává. Takové ženy prostě jsou. Když "ptáčka lapají, pěkně mu zpívají". A protože na sex slyší každý muž, tak toho ženy využívají. A už to, že Se Vás snaží dohnat k rozvodu tím, že najednou Vás nemůže vidět tak často jako předtím potvrzuje, že ona zase po Vás ve skutečnosti tak moc netouží. Dříve mohla a najednou ne a vůbec jí to milování nechybí tak, jako Vám. Nedělejte to, na 99 % budete litovat. Teda trochu nerozumím tomu, že ona je také vdaná a že jí ten její hlídá jako ostříž. takže jsetliže ji hlídá, asi ví proč a asi ji má rád, když teda žárlí. Jinak by se na ni vykašlal a nehlídal ji. Nebo ona lže. Tak bacha, aby Vás to "jiskření" nepřišlo hodně draho a nezničil jste život vlastním dětem.

Teda že Vám není hanba, takhle si vymýšlet pitomosti. Mně bylo divné, že ona je vdaná a tlačí na Vás, abyste se rozvedl. Fakt jste chudák...

03.10.20 19:41
hodnocení

Nechápu?

Ale chápete, moc dobře chápete.

hodnocení

6x

K tomu není co říci. Jen tiše poděkuji osudu, že jsem se do takové prekérky nikdy nedostala. *alene* Musí to být peklo bez řešení. Patová situace.

hodnocení

6x

@rich - Ale abych udržel určitý standart dětem,milence (tedy partnerce) a sobě..tak,to asi tolik nevydělávám.
Když to takhle povíte milence - a dodáte, že děti z domu nevystěhujete - máte situaci obratem vyřešenou *smich2*

Rozvláčným způsobem jsem se snažila sdělit něco podobného. A ono to jde i jednou větou! *palec*

liska5

Milence jde víc o barák, než o Vás. Myslíte, že je do Vás tak poblázněná, že by Vás po odchodu svého muže nadšeně přijala ve svém bytě a tam jste spolu žili šťastně a spokojeně dlouhá léta?

Ostatně tuhle variantu jí sdělte, že to asi tak bude. Jak se k tomu postaví?

A dodejte, že Vy byste jen dál dětem /dědicům/ udržoval barák a platil výživné a plánoval výlety co druhý víkend a půlku všech prázdnin. Milenka by měla vědět, že Vašim děckám bude většinou každý druhý týden vařit, že budou muset někde spát, s Vámi budou jezdit na výlety,... zcákají koupelnu a budou se občas hádat a bít.

Nevymýšlím si bludy, mám hodně podobný příběh ve svém okolí.

alk
hodnocení

5x

Otevřete oči, milenka myslí na své pohodlí, ne až tak na vás. A máte dům, který by se jí určitě hodil. To především. Taková by s vámi neměla ani moc práce, aby vás zpracovala.

hodnocení

5x

Jo, jo. Jako stařík a už nějakou dobu vdovec si celý život pamatuji přísloví staršího kolegy: Zamilovaná žena je líbezná a zamilovaný chlap je vůl. Jistě, každé pravidlo má své vyjímky a sám jsem prožil téměř 50 leté krásné manželství ... ale na zdejší příběh plně platí ta definice shora uvedená.

Milý kolego, rozum do hrsti a přestaňte být tím volem.

Dobrou noc a klidné sny.

Dědo z Brna, Vaše definice nemá chybu. Je vidět životní zkušenost a velká moudrost. Hodně zdraví. Jaga.

hodnocení

4x

Manželku vám nepřidělili na úřadě, věděl jste, do čeho jdete. Tím, že si teď stěžujete na její ne/vztah k domácnosti, zahrádce, sexu atd., si sám před sebou "omlouváte" chování, o kterém víte, že správné není.

Jistěže "s milenkou je to krásný", když s ní nemusíte nic, než příjemnosti, je milá a "neotravuje" - aby taky ne, pár hodin týdně *smich* - a občasné "spolubydlení" na hotelu společnou domácnost nenahradí.

Pokud odejdete, máte před sebou pár let placení výživného na dvě děti včetně aspoň občasné péče o ně, starost o dům, v němž nebudete bydlet a novou paní, které se to třeba nebude líbit. Už teď vás "trestá" tím, že "nemá čas", když jejímu tlačení na pilu nepodléháte.

Ale rady se raději zdržím.

hodnocení

Jsem za radu vděčný. Klidně napište.

Ikdyž stejně upřímně.Děti do doby,než budou tak nějak samostatné neopustím a budu to kočírovat do doby,než bude milenka ochotná s mnou za těchto podmínek být.A utrhnu si od života co půjde no...

hodnocení

4x

Ve Vaší jiné otázce jste zjištoval pravdu o mladé holce, kterou jste podezíral z toho, že byla na wellness s nějakým jiným chlapem. V té první otázce z ledna tohoto roku ženatý nejste, naopak o svatbě uvažujete a máte strach, abyste se neoženil s nějakou lhářkou, no a teď je z mladé lhářky matka dvou dětí, z nichž jedno je dokonce plnoleté a Vy sám jste přímo prototyp lháře, protože kdyby bylo všechno pravda, tak Vy přece lžete své manželce, se kterou máte dvě děti a už ji podvádíte podle Vašich slov pěkně dlouho. Také píšete, že u milenky doma je všechno navoněné a uklizené a že ona umí výborně vařit. Později si stěžujete, že se vídáte pouze po hotelích. To vám vždycky něco uklohní na hotelovém pokoji? *zmateny*A navíc, ta milenka je teda pěkná potvora, když ve svém věku kašle na rodinu, děti a manžela a lítá si s údajnýma kamarádkama po wellnessech a zahýbá nejenom manželovi, ale i Vám :-D. Máte v těch vašich blábolech velké mezery, chce to víc propracovat, aby to bylo věrohodné. Podle mne jste jenom takový slabý odvar Barona Prášila. *smich*

alk

Suzi, je dobře, že jste to sem napsala. *palec2*

liska5
04.10.20 11:37

Suzy, *palec*

zena*
Aspoň by se mohl přiznat, která z těch "pohádek" je blíž pravdě a co ho vede k takovým fantaziím. Ta druhá verze se spíš blíží realitě a možná se ještě dočkáme další časově posunuté zpovědi, jak to celė nakonec dopadlo *smich*

hodnocení

4x

V té zpovědi mi nějak schází informace, jak si vlastně ta milenka představuje další společný život. Jestli je jen trochu přemýšlivá (a já jsem přesvědčená, že je), tak jistě ví o různých variantách. Co preferuje? Abyste vyhodil z domu manželku a děti a nastěhoval si tam ji? Věří, že se odstěhuje její manžel a budete spolu v jejím bytě? Nebo je tak strašně zamilovaná, že si společnou budoucnost představuje v nějaké malé garsonce, kde se budete milovat a milovat...? Jenže každá pohádka někdy končí. Zazvonil zvonec, pohádky je konec.

Věřím, že ta druhá paní má jiskru. Tu má každá zamilovaná žena. Se zamilovaností do jiného muže se žena zpravidla trochu změní. Nejde jen o nové prádélko, ale celkově je probudí jakási dosud spící energie. Všechno je růžové, všechny domácí práce jsou najednou snadné. Ta jiskra schází vaší manželce. Ani se jí moc nedivím. Jak moc jste jí v minulosti i teď dával najevo, že vlastně bydlí v "cizím" domě? Jak moc jste jí dával najevo, že pro Vás není láskou, ale jen osobou, se kterou jste na sebe zbyli? Ona vlastně už několik let tuší a možná ví, že je jen tak z rozumu trpěná. Věřte, že pak není ani trochu chuť na nějaké zvelebování bytu, na stavbu skleníku a pěstování čehokoli.

Doporučuji, abyste se pokusil manželství oživit a zachránit. Ono to jde, když se chce.

hodnocení

3x

Nemáte v tom trochu hokej? Nebo se nudíte? poradte.cz/...

hodnocení

Přesně jsem to čekal.Že to někdo vytáhne.Ano,stalo se to ale později vysvětleno.Nic to němění na pravosti mé této otázky a mích starostí.Nedělám si legraci.

Jsem zvědavá a nechápu vysvětlení. Žena s dětmi doma a přítelkyně s kamarádkou na ozdravném víkendu? A teď žena s dětmi doma a milenka o kus dál? Jakože rozervané srdce? A ja ze sebe dělám hňupa? No, tož toto?!

@rich jj, já si ráda ověřím, vyhledám.

A příště prosím tu O Červené Karkulce ..

hodnocení

Paní,když jsem psal tu první otázku.Trošku jsem to pozměnil.Měl jsem strach že si to někdo přečte.Kdo nemá.Tak jsem místo milenka napsal přítelkyně.Jinak obsahově je to správně.To jen v krátkosti.Legraci si nedělám.Je to prostě složitý.

Prosím vás nechte toho, kecáte nesmysly. Před pár měsíci jste tady fňukal, že byste se nerad ženil s nějakou lhářkou a dneska už jste ženatý několik let a máte děti a milenku, která po vás touží. Lžete a měl byste se stydět. Já už si teda tu vaši přezdívku zapamatuji, abych se nenamáhala odpovídat takovému chudákovi.

@ suzymon jj, ten styl se mi zdál povědomý, taky nerada na tohle odpovídám, dělá z nás blbce!

hodnocení

No ano.Nerad bych se ženil s nějakou lhářkou.Právě proto,že na mě tlačila,abych se rozvedl.Právě proto jsem to řešil ve slabé chvilce tady.A nelžu.Zapadá to do sebe,ikdyž oklikou.Ale hádat se s Vámi nehodlám.Vážím si každého názoru k danému tématu.A omlouvám se Vám.Nechci nikoho poškodit ani pošpinit.

Škodíte jenom sám sobě, protože ty vaše výmysly už si mnozí zapamatují a příště nebudou reagovat. Že Vás to baví. To máte tak nudný a prázdný život, že si musíte vymýšlet pitomostI, tak jestli to je tak, tak si příště dejte pozor na to, co tady nakecáte, abyste se pak nemusel vykrucovat.

arny1
hodnocení

3x

Píšete co vše dělá vaše manželka špatně.Zamyslel jste se nad tím jaký jste Vy?Přemýšlel jste nad tím jak se na to budou tvářit Vaše děti až jse dozví že je dáte stranou kvůli kiné ženě?Stojí to opravdu za to?Věřte tomu až opadne to vzrušení spojené s nebezpečím začnete si všímat více negativ na milence a milenka na Vás.Chcete poradit?Přestaňte se zaněřovat hlavně na sebe.Zamyslete se asi jak je Vaší ženě,dětěm.U mě by jasně vyhrála manželka,ale nadruhou stranu já být vaše žena odešel bych.

lidus*
hodnocení

3x

Manželka je jedna věc a milenka druhá, jakmile se z milenky stane manželka budete si hledat milenku. Užil jste si, buďte rád, že to zatím prošlo a vraťte se k manželce a svým dětem

hodnocení

3x

Dobrý den. Ponechám stranou Vaše dřívější dotazy. Z toho dnešního mne zaujaly tyto dvě věty: S milenkou je to krásný,ale vidíme se málo a ona nechce víc, prý častěji nemůže. Ale zase chce mě úplně pro sebe a abych odešel od rodiny.. A ona od rodiny už odešla, že to chce po Vás? Zamyslete se nad tímto jejím požadavkem a popřemýšlejte o jejím přístupu k Vám. Rozhodnout se musíte sám, je to Váš život!

doplněno 03.10.20 20:55:

Nebuďte hloupý a tolik naivní (bez urážky) a zapřemýšlejte trošku..Zkuste milence říci, že manželku s dětmi necháte bydlet v domě a společně si najděte jiné bydlení a o poplatky se budete spravedlivě dělit. Že nechcete, aby Vaše děti strádaly, tak bude měsíčně platit xxx peněz. A uvidíte jak milenka zareaguje. Tlačí Vás ke zdi a Vy se necháte. V tom je Váš problém. Jste zamilovaný, ale zamilovanost časem přejde a Vy na tom budete hůř, než jste nyní.

doplněno 08.10.20 10:47:

K Vašemu doplnění : Milenka furt tlačí a tlačí..Aji mě napadlo, že bych se nerozváděl a "jen" se nastěhoval k milence.

Tak toto nakonec dopadne tak, že se na Vás vykašlou obě dvě a budete mít vyřešeno!

hodnocení

Děkuji za odpověď.Je to prostě složitý a já už to těžko zvládám.Proto jsem to teď napsal všechno na tvrdo ! Ano,ona zatím neodešla.Ale tlačí na mě,že kdybych manželku "vyhodil" ze svého domu,tak že by se ke mě nastěhovala.Nebo,že kdybych se trhnul a sehnal pro mě a ji (milenku) bydlení.Tak že budeme moct být už pořád spolu.Jenže já nemůžu děti a manželku vyhodit z domu.Ano,říká,že bych si děti mohl ponechat ve své péči,ale já nechci dětem brát mámu,vím že mají mámu hodně rády.A já po střízlivé úvaze a když hodím všechno na papír příjmy a výdaje,tak nemám ani tolik peněz,abych platil alimenty a nájem za byt,kde budu s milenkou.A ještě si udržel standart,který teď mám.

hodnocení

Ono to není žádná legrace udržovat rodinný domek.Suma sumárum měsíčně : 2500 inkaso za elektriku,pojistky 4000 ročně,voda 5000 ročně bez stočnýho,uhlí 20 000 a dřevo 16 kubíků rovnaného dřeva.To dřevo samo,že když odejdu nikdo neudělá.Takže bude muset koupit uhlí za 40 000..takže to je fakt ranec pro ženu samoživitelku.

Prosím Vás, ono to není tak jednoduché "ponechat si děti ve své péči" , že by to milence nevadilo:-D. Něco takového se řeší u soudu, kde se také vyjádří matka dětí a rozhodne soud a ne Vy a nějaká milenka. Podle této a ostatních Vašich reakcí je jasné, že to jsou samé nedomyšlené fantazie.

hodnocení

Ano.Píšete "nedomyšlené fantazie" Právě,že se snažím dobrat řešení a aby to všechno klaplo.Ale já se nikdy nerozváděl.Ano,moji rodiče se rozvedli,ale až když jsme byli jako děti už velcí a soběstační.Tedy už jsme vydělávali.

Prostě fakta.Zamiloval jsem se a to fakt hodně.Ano,jsem zaslepený.Ale ne zase tak,abych si nedokázal zpočítat.Že samotný rozvod a když jsou malé děti a všechno kolem ohledně majetku a financí je pěkný tóčo.A že hlavně děti to bude sakra bolet,když budu pryč.Aji mě napadlo,že bych se nerozváděl a "jen" se nastěhoval k milence,když tak staršně moc mě chce pro sebe.A snažil se v mezičase starat se o svůj dům,aby měli děti kde bydlet a vozit je na kroužky atd...jenže,to bude milence taky vadit.A nebudou peníze a budou problémy.A budu na tom hůř,než teď.A sex nebude tam i tam.

Nevím vůbec nic teď.Jen,že milenka hodně tlačí a tlačí.

Ale jak to udělat,když milenka už nechce jen občasné schůzky.Teda chce ty schůzky,ale furt argumentuje.Že když budeme spolu už na pořád.Bude to hezčí a lepší a nebudeme se muset už loučit a budeme spolu každý den.Vždyť podle mě právě,když se vidíme sice málo.Ale to právě nemáme zádné starosti a jen si užíváme.Klidu a souznění.

Vyčítá mi,že jsem ji zradil a nechci pro naši Lásku nic udělat.Je to prostě těžký.Ale po přečtení těchto a všech rad jsem si už obrázek udělal no.Děkuji všem.

hodnocení

3x

Nečetla jsem to všechno, bylo toho moc. Ale můj názor: viz Pavel Dobeš:

Když chlap zmagoří láskou, utíká za ní,

platí i úroky a nepočítá s daní...:-D

Měl jste si manželku vybírat líp. Snad jste nebyl opravdu takový chudák, že jste popadl to, co Vám na inzertním serveru jako první přeběhlo přes cestu. A šup s tím k oltáři.

Když to nebyla opravdová zamilovanost, proč nepočkat a nehledat dál?

Všechno bylo dosud v pořádku, po nástupu milenky ta Vaše špatně vaří, špatně pere, špatně uklízí, špatně se obléká, nestará se o zahrádku. To jste vážně nevěděl dřív? Kdybyste jí třeba s tím okopáváním pomohl, bylo by to určitě lepší. Protože ve dvou se to lépe táhne.

Takhle zničíte 2 rodiny, oba máte závazky, znepřátelíte si 4 děti. A věřte tomu, že za pár let, až pomine ta prvotní zamilovanost, která vše odpouští a přehlíží, bude ve Vašich očích ta Vaše milenka stejně nemožná, jako nyní Vaše žena /podle Vašeho hodnocení/.

Vzpamatujte se, dokud je čas, máte děti, máte rodinu. Máte hodně, mnozí nemají nic. A Vy se k tomu mílovými kroky blížíte taky. Milenka se do Vás zamilovala a kde máte jistotu, že se za rok či dva nezamiluje zase do někoho jiného? Bude asi přelétavá. Jste prosťáček a svou rodinu si nezasloužíte. Kdybyste pomohl manželce s okny, se zahrádkou, s vánoční výzdobou...atd., měl byste to taky doma pěkné. Ale to byste musel hnout zadkem a nepěstovat gaučink. *bzum*

Víte, proč jsem tak nabroušená? Právě dneska máme výročí. 4. 10. 1975 jsme se brali, tudíž právě dnes je to už 45 let. Jsme stále spolu a stále se máme rádi. I když nás v životě překvapily nečekané věci. Třeba manželův půlroční pobyt v Želivi. Udělal z něj znovu slušného člověka, kterého si za jeho rozhodnutí nadevše vážím. A tak to táhneme dál. Je to hrozně hodný chlap a přes všechny ty pády bych lepšího nikdy nenašla. A nevyměnila ho. Doufám, že to nebude číst. *hi* Jaga.

Ujasněte si, zda je Vám bližší rodina, Vaše děti a jejich matka. Pak se snažte jim víc pomáhat, nepomlouvejte úklid, ale zapojte se.

Pokud je Vám bližší ta poletucha, bůh s Vámi. Co k tomu dodat víc? Jaga.

etana*
hodnocení

3x

Doufejme, že se to prolátne a manželka s milenkou se domluví, nakopou nevěrníka do řiti, oškubou ho na kost a vyhodí na smetiště. Takoví, co se ožení, pak pomlouvají ženu, zahýbají jí, ale servis doma se jim nezdá dost dokonalý, škudlí, nepomůžou, jen remcají, ti jsou opravdu odpad společnosti.

liska5

Etano, díky za to slovo prolátne.

Jinak souhlas. I tento scénář znám z okolí.

iz*
hodnocení

3x

Proč ze sebe děláte hlupáka?

Netvrďte mi, že Vám nedošlo, že Vaší "Milence" s velkým "M" jde o vyhození Vaší manželky s dětmi z Vašeho domu, převod domu na sebe a následně o vyhození Vás z už jejího domu.

liska5
hodnocení

2x

Její manžel je z toho nějak vyšachovanej. Co ten chce? On je ve hře, stejně jako Vy. Vždyť příjde o děcka! Pak se s nimi budete učit Vy. Budete mít trpělivost na jejich pubertu, když budou vzpomínat svého otce? Budete je vozit na kroužky a přitom vědět, že vaše vlastní děti tuhle výsadu mít nemohou? Znám případ, kdy si Ti dva chlapi sedli a probrali to. Myslím, že jeho postoj by Vám víc otevřel oči.

Ono s to milenkou je to krásné, protože vzácné, tajné, bez běžných starostí.

hodnocení

TAk,to opravdu nevím.Prý je to násilník,žárlivec a ožrala.Neznám ho,jen párkrát jsem ho viděl.Nevím,jestli bude bojovat o svoje děti.Prý ty děti k němu nechtějímza to jaký je.Má půl bytu,takže odejít nechce.Milenka mi říkala,že kdyby byl byt jen její,tak že by s takovým chlapem.Co je na ni zlý už dávno v bytě netrpěla a mohl bych se nastěhovat k ní no...

A ano,jak píšete Vy.To,že bych se musel starat o cizí děti a moje děti by nikdo například nemohl vozit na krožky atd..to by mi opravdu vadilo no.A neměl bych z toho radost.

liska5

Jestliže ho chce žena vystrnadit a zahýbá mu, tak on zákonitě žárlí, někdy to i zapije a pak mu třeba ujede ruka. Divíte se? Jemu se zhroutil svět.

liska5
hodnocení

2x

Mne zarazila jedna věta. Jestli teda citujete svoji milenku přesně, že už měla manžela vyhodit dávno. Ona je královna a on trubec bezprávný, nebo co? O rozchodu se většinou manželé dohodnou, nebo se jeden sbalí a jde. Ale že bych někoho ze společné domácnosti vystrčila za dveře, když ho mám dost a chci tu jiného, na to musí být nátura. Z toho mám pocit, že paní milenka ráda řídí a rozhoduje o životě druhých.To jak Vás tlačí do rozvodu a neřeší děti své i Vaše, nebere ohled na nikoho, to potvrzuje. Skoro se mi chce říct, že to bude manipulátorka. Krásná, sexy, pečlivá, ale nejspíš manipulátorka..

Skoro se divím, že manželka netuší, nereaguje, neřeší, ..Já bych Vás poslala do náruče milenky a měla bych klid.Ať si to hoch užije..

*palec* Užije a po nějaké době se s prosíkem třeba vrátí. Třeba milenka ho vrátí, co my víme. :-D

On pán taky o milence píše: "tlačí na mě,že kdybych manželku "vyhodil" ze svého domu,tak že by se ke mě nastěhovala" - dáma asi bude příznivkyní razantních řešení *smich*

hodnocení

Dobrý den.Již moc nechci přizpívat a kalit a rozviřovat toto téma.
Nicméně...máte tam chybu.Ona říká...že pokud by byl byt v jejím vlastnictví.A neměli ho s manželem na půl.Již dávno by ho za jeho chování k ní ze svého bytu vyhodila.

A o svoje děti se stará ! To musím zdůraznit.
A moje manželka jsem psal,že myslím tuší.Dokonce i párkrát našla nějaké věci,které jsem špatně schoval.A za ty čtyři roky jsem i jednou špatně posla sms.Ale neřeší. nic,nekomentuje.

fialka2
hodnocení

2x

Taky se domnívám, že jste hloupý, naivní, momentálně zamilovaný a růžové brýle Vás zdobí. Zamyslete se nad sebou, chovejte se

jako hodný, rozumný táta a solidní manžel. Milenka možná bude víc manipulátorka, měl by jste ji pustit k vodě a odmilovat se. Milenka asi taky moc charakterní není. Uděláte podle ní a za čas Vás pustí k vodě, děti bude mít odrostlé. Pokud Vás pojí víc jen sex, tak na tom vztah zakládat nemůžete, to není jistina. Starat se budete o cizí děti a Vaše s klidem opustíte? Rozbijete 2 rodiny, následky budou u mnoha lidí. Jak říkáte, nemohu ji opustit. Co to je, to jste takový slaboch, zbabělec?

liska5
hodnocení

2x

A taky Vám milenka nevysvětlila, proč je ten její manžel vzteklý? Jestliže mu ona čtyři roky zahýbá, snaží se ho vytlačit z bytu a děti proti němu navádí, tak on sotva bude v pohodě.

Lisko, kdyby to všechno byla pravda, tak tato otázka sedí. *palec*Jenomže takový jednoduchý fakt, tazateli samozřejmě uniká, protože si vymýšlí a podle mne nemá vůbec žádné opravdové zkušenosti tohoto rázu. :) Ale myslím si, že tato debata může jinému chlapovi, který se "plácá" v nějak podobné situaci, by tato debata pomoci mohla.

liska5
hodnocení

1x

Jak znám život, tak klasika.

hodnocení

Můžete prosím to nějak rovést? Klasika? Co?

liska5

Je to prostě časté. Doma stereotyp, jinde sváteční žhavo.

alk
hodnocení

1x

Rozvodů je hodně, ale umíte si představit to tóčo kolem toho. Máte své zázemí, vydřený dům a teď by jste opustil své malé děti a staral se o jiné. Už to je divné, že na vás tlačí, aby jste je opustil kvůli ní. Píšete, že je to hezká žena, takže milence může zase potkat..Vy budete odstaven a návrat nebude možný ani tam ani tam. Dost často to tak končívá. Rozumné asi je, zůstat tam kde jste.

jajo
hodnocení

1x
Vase první povinnost je být hodný a moudrý táta a manzel. Nejste ani jedno. Pockejte kym deti vyrastou. Tá vaše milenka to je snad sám dabel. Normálna zena nikdy neodvedie OTCA DEŤOM. Jo pradlo voní kdyz tam je plno avivaze, ktore skodí, no a ta zahrada to je smutné, co Vasi manzelku vlastne baví? Tak s ní promluvte pravdivo povedzte jej co chcete od nej zmenit. Ale stylom takym, ze radsej to reste najprv s psychologem odporucam Špoka, ako to na ni vybalot, aby sa zmenila. Jo zmente se aj Vy. Vy ste najprv táta. Plnite si dobre tuto povinnost? No deti to pochopia ale ja bych pockala az prejde puberta. Aj tak pocituju vasi atmosferu medzi vami. Ze neco neni v poradku a u vas chybí laska. Jo ta milenka.nebude dobrá zenska kdyz toto chce spravit tak malym detem. Pre tie deti ste vesmir. Vy tvorite ich svet. Postavte sa k tomu ako CHLAP. Lebo doteraz ste vsetko robil len tak na polovicku. Spravny chlap neopustí rodinu. Jo kdyz deti vyrastu ok. Ale aj Vy skuste vyrásť, dospet v charakterního cloveka. Chudatka deti. Jo aj vam chybi laska. A to manzelka mozno Vam dela aj napriek, co z jej strany neni spravne, ze nepocuva co chcete, aby robila. Chudatka deti. Doteraz ste vydrzal, tak skuste este pár rokov. Tato milenka vas aj tak nemiluje.

jbcds
hodnocení

1x
Takže vy si představujete ženu jako služku, co se postará o děti, uklidí, navari, zasadí a sklidí na zahradě a vy se toho ideálně nebudete účastnit. A divíte se, že to manželka nestíhá, když doma nehnete prstem. A na rozdíl od milenky má k bytu stíhat sama zahradu a péči o dvě malé děti.
A myslíte si, že až se nastehujete k milence, že ji nebude vadit, že se jen valite a ona dělá všechno.
Zkuste doma hnout zadkem a bude to hned vypadat líp.

martinna*
hodnocení

1x

Zkuste si přečíst to co jste sem vše napsal. Zaráží mě že milenka vás tlačí aby jste vyhodil ženu která vám porodila děti a která je vaší manželkou. Ano,vyhoďte ji,ale kam? Na ulici nemůžete a ona nemá asi kam...zaplaťte jí odstupné aby si koupila byt. Přijdete o děti,soud vám je asi v tomto případě nepřiřkne. Zůstanou vám alimenty+dluhy z odstupného a nová manželka bude vládnout tam kde jste měl minulou rodinu. Budete nešťastný. Ale jako chlap co má koule tak by třeba stávající rodinu nechal kde je a s milenkou začal někde jinde znovu v pronajatém bytě . Ale platit alimenty a pronájem bytu to by se asi milence nelíbilo. Omlouvám se,ale jste trouba který čichne k lepší p...a chce pálit mosty. Takových milenek můžete mít.Děti a rodina je to nejlepší co máme pokud jsme zdraví-važte si toho a pokud manželka není alkoholička ap. najděte si ženskou jen na sex,nikdo nic nemusí vědět a "buďte hodný".

hodnocení

Ano nikdy bych nevyhodil ženu a s dětmi na ulici.Sice by mohla jít manželka s dětmi k rodičům do vedlejšího města.Mají dvojgenerační dům.Ale to dětem nemůžu udělat.Nemáme se s tchýní příliš v lásce a ani děti k prarodičům nikterak nepřilnul a naopak.

Proto jsem se snažil milence vysvětlit,že tato variata není prostě možná.A jediná možnost je,že se prostě seberu a budu s ní bydlet v pronajatém bytě.Což jak napsáno,platit alimenty,nájem za byt...a zbyde mi z výplaty co? A jak a kdo se bude starat o můj dům? A kde nejsou peníze,dojde na hádky a pak ty konce.

Jenže milenka furt a víc a víc tlačí,že chce být se mnou pořád..Už mě to ničí no.

hodnocení

1x

Je to jako kolotoč,pořád dokola. Když prostě spadne chlapovi ,,rozum do kalhot,, a začne myslet ,,tou druhou hlavičkou tak je ztracený a většinou to nedopadne dobře. Chcete-li si zkazit život,poslechněte milenku.Časem se může stát že nebudete mít ani manželku a ani milenku a pak si uvědomíte jaký jste byl...

hodnocení

1x

Teda pane @rich, to je na román. Třeba by z toho mohl někdo podobný Rosamundě Pilcherové něco načerpat.

Vy občas něco připíšete, samá slova o lásce a touze, ale nic věcného. Vaše milenka tlačí a tlačí (dnes v 10,10. Opravdu si představuji slepici, promiňte.). Tak ať tedy už něco vytlačí, tady začne vlastním rozvodem.

Než budete psát zase o nějakém nátlaku, tak pokud stále ještě chcete nějaké rady, napište bez všelijakých keců kolem, jak a kde si ta milenka představuje první měsíce společného bydlení. A kdo z vás dvou se o to bydlení má postarat.

Bimbam, už jsem nechtěla odpovídat, protože pro mne je tazatel "nevyzrálý" mládenec, který nemá ani rodinu, ani milenku. Jenom se mu trochu splašila fantazie z přebytku pubertálních hormonů.;) Milenka tlačí a tlačí...:-D Začínal tím, že měl děsné obavy, aby jeho budoucí manželka nebyla lhářka a nebyla mu nevěrná. *co* No a za několik týdnů se z té slečny stala vdaná žena s dětmi a jemu najednou nevadí, že to lhářka je, protože lže svému manželovi, podvádí ho a souloží s jinýma a on sám dělá to samé své manželce. Teda kdyby to všechno byla pravda a ne snůška nesmyslů. Já jsem si dala tu práci a přečetla si všechny jeho reakce a někdy jsem se fakt musela smát. Podle mne to je kluk, který není špatný, jen mu z těch hormonů trošku "hráblo".

hodnocení

0x
Proboha chlape, jakou chcete radu?
Je to váš život, tak učiňte takový krok, o kterém si myslíte, že je pro vás všechny nejlepší.
hodnocení

Jenže právě na "krok ,který bud nejlepší pro všechny" nemůžu přijít !

senior

Nejlepší krok pro všechny?

Vždycky někomu ublížíte.

Pozorujte, vyhodnocujte, ptejte se proč.

Nejste jediný, komu v mládí nebyla dopřána láska, který ji poznal až v pozdějším věku.

Dokážete se vcítit do člověka, který lásku poznal až po šedesátce, a pouze jednostrannou, nenaplněnou životní lásku?

Já to zažila a nepřeju to ani největšímu nepříteli.

Rozhodnutí je jen a Vás a za mě? Poděkujte, buďte vděčný, že Vám bylo dopřáno.

----------------------

Rozvod z pohledu dítěte, byť dospělého:

Moji rodiče se rozvedli, když mě bylo 30 a ztratila jsem tím pádem svoji rodinu. Jezdila jsem na návštěvy někam, kam jsem nepatřila, a to s velkou nechutí. Ty nové rodiny /svazky/ už nebyly moje a moje děti neměly babičky a dědečky. Měly podle oslovení, ale už to nebylo ono.

hodnocení

Tak vidíte a moje děti jsou o hodně mladší ...A mám jim "zničit" život? A nebo rezignovat a "zničit" sobě? Proč nechce ona počkat a dělat to jako doposud no?...

senior

Ano, vím, také to nebudete mít lehké.

U dospělého potomka by člověk řekl, že se s tím vyrovná dobře. Ano v rámci lidské slušnosti a korektnosti jsem si říkala, je to jejich život, nemám právo ...

Ale matka umírala na rakovinu slinivky a v poslední hodince mě řekla, že udělala velkou chybu a neměla nikdy od otce odejít.

Jó, život je krátký. Odešla v 50 letech a před 70 už nebyla. Těch 19 let po rozvodu byla stejně jenom práce se zajištěním přestěhování, najít práci v cizím městě a zařídit se. Byla tam také milenka u otce a ona si také potom na truc našla.

U malých dětí to bude horší, opustíte je v citlivém věku, budou mít problémy celý život a někdy člověk nepochopí ani proč.

Napsala jsem svůj pohled z toho, co jsem zažila. Váš život i životy a pocity rodiny se mohou samozřejmě lišit. Doba se mění.

senior

Tohle nikdo za Vás nerozhodne. Můžete jít za svým štěstím, samozřejmě. Pokud to tak cítíte, běžte za svou životní láskou.

Nikdo neví, jakým směrem se budou Vaše další životy ubírat, co na vás čeká.

I kdybyste byl šťastný ještě další 4 roky, budete mít krásnou vzpomínku. Ale někdy ty konce nebývají veselé. Ale i s tím se musí počítat a vyrovnat se s tím.

Ale třeba Vám to vyjde, nebuďme pesimisté.

Rozhodnutí je jenom a jenom na Vás.

hodnocení

Myslel jsem si,že až budou děti na střední.Na internátě.Tak,že když budou jezdit na víkendy.Už jim bude jedno.Snáz to dají budou jezdit za tátou a nebo za mámou...Jenže to je ještě pět let.Milenka nechce čekat.,Tlačí a tlačí...Mám strach,že když ji nechám.Příjdu o Lásku.Ve svědomí se trápím.

peny

Nikdy své štěstí nevybudujete na neštěstí jiných lidí (manželka a děti).

I dospělé děti jsou špatné z toho, že se jejich děti rozvádí. Nejlepší co pro své děti můžete udělat je to, že bude mít rád jejich mámu.

pet32
hodnocení

0x

Milenka chce, abyste opustil rodinu, ona se bude také rozvádět? O manželce jste napsal jen špatné véci, má nějaké klady? Má manželka kam jít? Život je krátký, manželka by měla dostat šanci, aby našla partnera, který o ni bude mít opravdu zájem. Živit cizí děti, vy budete mít vyživovací povinnosti pro své děti. Já bych byla pro rozvod, proč je milenka nespokojená v manželství? Nezačne vás taky podvádět?

doplněno 03.10.20 22:03:

Vy to máte jednodušší, nebude chtít milenka odstřihnout vaše děti? Vy sice můžete manželku vyhodit, ale musíte dětem zabezpečit, stejný komfort jako budete mít vy sám. Kdyby se chtěla rozvést, už je dávno rozvedená. Ono to bude jiné, když spolu začnete žít, teď se vidíte 3x týdně, je vám vzácná. Nebude milence vadit vaše péče o děti?

hodnocení

Podle jejich slov.Ano,má rozvod v plánu.Tam je ale problém,že mají byt na půl.Proto mi pořád předhazuje,že já to mám jednodušší.Že ona kdyby měla byt pouze majetkově svůj.Tak,že by manžela vyhodila už dávno.Jinak ano,vaše otázky jsou na místě a promýšlím je a jejich důvody...

hodnocení

Právě,že mám strach,že jí to bude vadit.Když budu dávat peníze dětem.Vydělám si sice na svůj obor a město,kde pracuji dost.Ale abych udržel určitý standart dětem,milence (tedy partnerce) a sobě..tak,to asi tolik nevydělávám.A mám strach,že když budou peníze chybět.Tak,že mě obrazně kopne do pr..le.A najde si někoho jiného..Už jsem zmínil výše a ostatní upozornili na jiné téma,které jsem založil.Je docela samostatná,má řidičák,...Nemá problém odjet na wellnes s kamarádkou,když náš vztah nebyl úplně OK a kdo ví,kdo tam ještě byl.

senior

Ano, ženy jsou různé.

Zvolila bych ženu, která mi dala zdravé a šikovné děti, která se alespoň trošku o mě postará, až budu nemocný /uvaří čaj, polévku, dojde pro léky/.

U milenky mám pocit určité tvrdosti vůči manželovi, vůči Vašim dětem a manželce.

Sex je sex, ale láska a zamilovanost je úplně jiná. Láska Vás zjemní, změní, chcete pro toho druhého to nejlepší, ustoupíte, když vidíte, že by byl v jeho /jejím/ životě problém.

U milenky jste zažil pečlivou ruku, která umí vytvořit kouzlo domova. Máte jistotu, že to bude kouzlo pro Vás, pro celý život?

Rozbíjíte rodinu svých dětí. Na ně hleďte. Budete mít vnoučata, bude milenka pro Vaše vnoučata i skvělou babičkou? A o střídavé péči jste už s milenkou mluvil? Třeba by to mohla být Vaše tajná zkouška, jak si vlastně Vaše geny u ní stojí.

Má ráda Vaše milenka zvířata, kočky, psy, postarala by se o nemocného ptáčka, ježka, zajistila by útulek? To jenom pár otázek k zamyšlení.

Pokud odejdete, budete se starat o svůj nynější majetek, ale zároveň i nově nabytý. Jó a nezapomeňte, chlapi po padesátce, okolo 54 let jsou už na odstřel, infarkty, mrtvice, budete jak hadr na holi. Tak si to chlape případně do té doby ještě užijte.

Zašukejte si s milenkou, dokud to ještě baví, ono možná za chvíli už to tak horké nebude /po 4 letech, co jste spolu/.

hodnocení

Ano,děkuji za komentář.To teplo domova u milenky cítím no.Ale doposud spolu nebydlíme.Takže nemůžu soudit.Nicméně i na to myslím,že po padesátce už to nebude ono.Právě proto bych si chtěl užít ještě co to jde do té doby.

jajo
Ja kdyz vás ctu, ze budete mat strach pred milenkou, ze vám bude vycitat ze detom vlastnym detom davate peníze.. Tak vámi pohrdám a odsudzuji vas. Vy se bojite nekoho kdo nedopraje vasim detom? Ty kokso. Vy ste ale primitiv. Vy se snad s tou zenskou aj hodite dokopy. Primitiv a coura. Tak jo, ja chapu vasi manzelku ted, ze nema zajem o nic s vami resit. A vasich deti vam neni luto, aku nespravodlivost im cinite, ze ich oberiete o pokoj v rodine, a skazite im detstvo? Radši chodte za fararem a kajajte se. Aneb na cintorin se chodte projet. Jo a doufam ze na tom citorine, memento moris pochopite co je dulezité v zivote a ze kazdy jeden den s vasimi detmi je velky dar. A ze ste zdráv a aj tak robite zle. Rozbijate rodinu za vonave handry. To je len takove lakadlo vúne, jedlo, dobrý sex, ale to neni podstatne. Podstatne su len vy a vase deti. Vy ste rodina. Vydrzte kym deti vyrastu a neberte im domov. ! Aj kdyz vyrastu snad maji pravo mat bydleni. Boze vy jste ale hnup.
berger*
Senior/ko/ - "chlapi po padesátce, okolo 54 let jsou už na odstřel, infarkty, mrtvice...no díky,hezká diagnoza...asi v tom pěkně lítám...*smich*
jajo
Co to je za blbost užít si dovtedy? Vy nemate Boha pri sebe. Fakt vam muzom penis rozkazuje? Vy si chcete uzit. Tak kdyz ste jeden dum zrenovoval, kupte si chalupu a zrenovujte a chodte tam s milenkou. Uz stw klamali od zacatku vaseho vztahu s manzelkou, ja si myslim, ze vy furt klamete, lhaní lháte vy, lhá milenka to je len o sexu. Ale ze ublizuje vasim detom, co vy nemate otcovsky pud. Tak vsak chodte se projet na ten cintorin a memnto moris.
senior

Jenom se vrátím k Vašim steskům, že paní manželka to a to ...

Víte já to měla naopak. Pro mě byla zahrada vším. Malé zelinářství a všechno zavařit, nasušit, doma vytapetovat, natřít, vylepšit bydlení, utěrky vyvařený, naškrobený, napečeno, navařeno, každou sobotu vygruntovat ...

A výsledek - manžela to nebavilo - na zahradě bude práce vždycky dost a jel raději na Lipno rybařit. Nic se nesmí přehánět.

A já celý život toužila po skleníku, fóliovníku a ještě dnes si říkám, kdo mi ho postaví, toho si vezmu. No, už se tomu směju..Takový dědoušek, který by dělal na cizí zahradě a v létě se věnoval cizím vnoučatům, takový se už nenajde.

Takže to Vaše štěstí? Z dnešního pohledu bych řekla - žijte, sportujte, cestujte, pracujte, choďte do kina, divadla, na výlety, skákejte padákem, sjíždějte vodu. Užijte si, ať máte na co vzpomínat, to Vám nikdo nevezme.

Seniorko ve 23:21, jinak řečeno, člověk nemůže mít všechno, co by si přál. A je to pravda.
liska5

Jak řekla Žilková: Život není to, co chceme, ale co vydržíme...

muz
hodnocení

0x

I takova situace se da vyresit, ale musite byt ochoten neco obetovat. Nechcete ztratit milenku, svuj dum, sve deti, svuj standart a nechcete vyhnat svou zenu i s detmi, coz se vam nedivim - jednak by vam vycitky svedomi kalily stesti s vasi milenkou a druhak by se k vam deti v jejich dospelosti asi prestaly znat.

Nejaka obet z vasi strany prijit musi - pokud nemate na to zene a detem koupit byt tak prodejte dum a vytezek rozdelte na pul. To myslim, ze je fer. Je to sice velka obet ale postavite se k tomu jako chlap. Kolega to tak udelal, ale ten neprodaval. Daroval cely svuj byt sve byvale zene s detmi a odstehoval se za jinou, zacinal od nuly. Ta vase situace reseni ma, ale vyzaduje si obet. Bud se navzdy vzdate milenky nebo odejdete od sve zeny ale jako chlap abyste se ji i detem mohl podivat do oci.

hodnocení

Svůj dům prodat nejde.Vedle totiž bydlí moje příbuzná a nejdou ideálně vyřešit související pozemky a přístup k nim.

Takže jediná moje možnost je,až děti dospějí a nebo nejdříve po jejich pubertě si sbalit tašky a sám odejít a začít někde od nuly.Tedy odejít někam,jestli ještě za tu dobu bude kam...Nicméně chápu,že tímto svím jednáním nečiním dobře tady ani tam a ani sobě no.

hodnocení

0x
Samozřejmě, že manželka. Ale to musíte vědět sám, jak se rozhodnout.
doplněno 04.10.20 09:39: Ale s milenkou to ukončete, ne? 2 ženský mít, kdo by to chtěl.
pet32

Samozřejmě manželka, kterou nemiluje a nikdy nemiloval. Pro mě by to byla velká potupa, oni dva si nemají co vyčítat, tam nebyla láska ani z jedné strany. Já bych takový život nechtěla, manželka má taky nárok na štěstí. Já bych vztah z rozumu nezačala. Dům prodat manželce s dětmi koupit byt, sobě taky a jít každý svou cestou. To musí být hrozný příklad pro děti, vztah bez lásky. Myslím, źe mu to s milenkou nevyjde, ale byla bych pro rozvod.

@pet32, kdyby tu milenku nepotkal, byl by s manželkou asi dál. Jinak takových manželství bez lásky je...
hodnocení

S milenkou to prostě ukončit nedokážu...když jsme spolu někde.Je to pro mě jako živá voda.Mám úplně zatmění,jak se mi líbí a jak mi to s ní pasuje no.Ale zblbnul jsem,Chápu.

pet32

Ano, hodně vztahů je bez lásky, potom to taky tak blbě dopadá. Kdyby nepotkal tuto, potkal by jinou. Mě to nepřekvapuje, nechtěl být sám, chtěl děti, tak si je upíchl s první, bylo mu jedno jaká je. Proč s ní je, není pěkná, nemá naklizeno, o zahradu se nezajímá. Pak jejich děti až budou hledat partnera, doma to tak fungovalo, to je normální a budou mít podobný špatný vztah.

Já kdybych byla v pozici manželky, která tazatele taky nemiluje, byla bych pro rozvod. Ti dva by si měli vážně promluvit, třeba pomoci mediátora, když k sobě nedokáží být upřímní. Raději dva spokojení rodiče zvlášť, než dva nespokojení dohromady. Když nebude tato milenka, bude jiná, sex doma nefunguje, nežnosti asi také ne. To už je lepší být sám.

senior
hodnocení

0x

berger včera 23.17

Jsou to kritická léta pro muže, zemřel mi tak manžel.

Já jsem to zaznamenala třeba u Lex Berker 54 let /†1973/ a to mě hodně ovlivnilo, bylo mi 17 let a indiánky byly prostě moje. U Petra Čepka to se mnou zahýbalo, toho jsem měla ráda, nejen jako herce, ale i jako člověka, podívejte se na je medailónek, a desítky jiných a hlavně známých osobností, u kterých to člověk zaznamená.

V těch letech se to prostě láme a muži jsou slabší než ženy, psychika dělá hodně, rekapitulace života, zažít znovu mládí, změnu, milenky, problémy v práci, neustálý stres, vysoký tlak a srdíčko /případně jiné/ nemusí vydržet.

Jinak minulý rok 56 let tchán mého syna. Ach jo.

Tak se držte, přeji hodně zdraví a dalších let.

Umíráme mladí, staří, nikdo většinou nevíme, kdy to přijde.

berger*

Senior - a já se furt považuji za mlaďocha. Ale v mnohém máte pravdu. Naštěstí výraznou změnu mám za sebou relativně nedávno /před šesti lety totální restart,začátek od nuly - nové bydlení,přítelkyně,práce,auta,psi.../,milenky mne už asi deset let nebaví,zdraví mě netrápí /k lékařům krom zubaře a chirurgů nechodím.. prostě žiji... No,držte se také,ať si tady občas můžeme vyměňovat názory i nadále...;)

senior

berger - tak ať se daří, psy chválím, procházky jsou nutné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]