Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, minulý rok jsem studoval nástavbu na soukromé škole, pouze dva měsíce které jsem si zaplatil, poté jsem měl psychické problémy tak jsem tam přestal chodit, dnes jsem volal paní a řekla mi že i kdybych tam chodil jen dva dny tak musím zaplatit celý rok. Stěhoval jsem se a promě jsou to obrovské peníze, ještě když jsem tam nechodil. Včera mi přišel email že mám zaplatit za celé studium. viz příloha, ve smlouvě si nepřipadám že by to tak opravdu muselo být mylím se? exekuci bych na krku nechtěl. Děkuji za každý názor..
"...tak jsem tam přestal chodit..."
Problém bude v tom, že jste zřejmě neoznámil předčasné ukončení studia a prostě jste tam jen přestal docházet. Takže jste studium ve skutečnosti předčasně neukončil a byl jste stále veden jako student. Proto po Vás logicky chtějí doplatit zbytek. Máte smůlu, takhle se to dělat nedá.
Zaplatit to budete muset a je to tak správně. Navíc mě fascinuje, že jste se zapsal na studia "Podnikání" a pak jste prostě přestal chodit do školy a myslel, že to nějak vyhnije. Takhle se fakt nepodnilká.
@satel - ve smlouvě si nepřipadám že by to tak opravdu muselo být mylím se?
Domnívám se, že se mýlíte - ve smlouvě je v odst IV.2 b) uvedeno, že při ukončení studia "pozbývá účinnosti... posledním dnem školního roku...", tedy by měĺa být částka za školní rok uhrazena.
Ostatně vaše "jsem tam přestal chodit" znamená, že jste studium řádně ukončil? Z formulace v mailu to není jasné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.