Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kreditka v 16ti

Od: jubaba odpovědí: 10 změna:

chci se zeptat je mi 16 a chtěla by jsem patit kartou a aby mi rodiče posílali kapasný na katru. Vím že spousta mých kamaradek ma kartu. Co se musí všechno udělat abych kartu měla? Ani nevím jestli mi to doma dovolí :(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je nutné pochopit, co je kreditní a co debetní karta. Mezi nimi je zásadní rozdíl. Valná většina lidí používá debetní kartu i když jí říká kreditka. Obecně je tedy lepší hovořit o platební kartě.

hodnocení

2x

Musíš mít účet v bance, což není problém. Většina bank má produkt něco jako studentské konto právě pro lidi 15-18, bývá i zdarma a součástí je obvykle i platební karta.

doplněno 01.10.20 23:02:

Ještě doplním, že moje děti mají od 15 let platební kartu a kapesné dostávají trvalým příkazem na svůj účet. Je to jednodušší, než řešit hotovost, pamatovat si kolik kdo má dostat a jestli dostal atd.

hodnocení

2x

Tak si o tom nejdříve promluvte s rodiči jestli Vám to dovolí. Pokud nebudou mít proti tomu námitky, pak už je to snadné vyřídit. V bance Vám podají potřebné info. V dnešní době to není nic divného a je to praktické.

fugass*
hodnocení

2x
Synovi je 16 a má čerstvě kreditku a účet u kb. Aplikaci k tomu a vše je v cajku. Nastavíte limity a nevidím problém. Naučí ho to hospodařit a vážit si peněz, sám si je vydělá, tak při utrácení doufam zapojí mozek. Rodičovské sponzorství není nekonečné.

hodnocení

1x

Zajít do Unicredit Bank, podle toho co jsem pro někoho zjišťoval je to jediná banka která to udělá pod 18 let přímo tobě.

Nesmysl... Airbank má běžný účet včetně platební karty od 10 let (s dohledem rodičů) a od 15 let samostatně.

airbank.cz/...

airbank.cz/...

není, moje děti mají účty u mBank a samostatně založit si ho mohly od 15 let (zakládala jsem ho mladšímu děcku, starší si ho založilo samo... ostatně, mladšímu nedávno už taky bylo 15 a banka ho vyzvala, aby se u nich zastavil a zbavil se rodičovského dohledu.

hodnocení

1x

Dětská a studentská konta nestojí za nic. Je to totálně omezené. Často ani nejde přeposlat peníze, platit pžes net atd. Max si koupit v marketu rohlíky a zaplatit kartou. Lepší by bylo mít plnohodnotný účet založený rodiči. Takových bezpoplatkových je na trhu dost.

Moji kluci mají studentská konta u komerčky a zatím jsme nenarazili na žádné omezení.

inspa*
hodnocení

0x

Dceři je 15 a zřídili jsme jí účet u mBank s PLATEBNÍ kartou ( mbank.cz/...). Jelikož ti bylo 15 a máš občanský průkaz, můžeš si ho zřídit i bez rodičů. Ovšem s "kreditkou"nepočítej. Kreditní karta je forma úvěru a jelikož nemáš příjem, pochybuju, že by ti jí někdo dal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]