Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych vás požádala o radu. Od 1. 10. 2010 jsem z ÚP nastoupila do zaměstnání, předtím jsem byla studentkou, a v březnu jsem zjistila, že jsem těhotná, ale od půlky března jsem musela nastoupit na nemocenskou. 30. 4. mi skončí smlouva, ale na nemocenské zůstanu i nadále, nejspíš až do mateřské. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli i já budu mít na výběr, jak mohu čerpat mateřskou, i když vlastně nemám rok odpracovaný a nebudu zaměstnaná, nebo budu muset čerpat delší, 4letou verzi a nebudu mít mateřskou, ale vlastně rodičovský příspěvek? Předem děkuji všem za odpověď.
Dobrý den, pro takové otázky čerpám informace z webu: babyonline.cz.
Předpokládám, že tam najdete odpověď na stejný problém. S radou týkající se přechodu na mateřskou s partnerem si to budete muset taky ověřit, situace se od 1.1.2009 dost zkomplikovala, respektive se vyzrálo na podobné fígle. Každopádně pokud Vám někdo platí a bude platit 270 dní v roce nemocenské pojištění (úspěšně ukončené studium se započítává, ale vy jste byla ještě i na ÚP, takže to asi nic), pak si můžete volit i 3-letou variantu. Tak hodně štěstí s počítáním, ale asi by Vám to vyjít mohlo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.