Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění pod zubním můstkem

Od: abc odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak/zda provádíte čištění pod zubním můstkem, tedy v místě chybějícího zubu. Já přiznám se, jsem nečistil.Zubař mě upozornil, že bych měl nití superfloss. Jenže ja tam tu nit neprotáhnu. Dostanu ji v místě mezery pod můstek ale v mistě chybějícího zubu je můstek "zarostlý" do dásně že tam nit neprotáhnu. Nějaké typy?
Čistím pouze mezizubním kartáčkem v mezerach mezi členy můstku.
Uvitam rady jak se starate o svuj mustek.
Napadlo me, pomohla by ustni sprcha?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

Nový můstek samozřejmě dokonale přiléhá k dásni a dostat se pod něj nití nebo mezizub. kartáčkem skoro nejde, ale časem dáseň ustupuje a mezírky se zvětšují, pak už to problém nebývá. Já násilím nervu nit nebo mezizub.k. tam, kam nejde, ale ústní sprchu používám už roky, pokud to jde, tak i během dne po jídle (doma). Teď mám novou z Lidlu, byla levná a funguje výborně. Vyplaví všechno, co mezi zuby zůstane a snížila se četnost návštěv dentální hygienistky, což je z finančního hlediska vysloveně pozitivní. Takže má rada, postupujte jako já, sprchu si kupte.

abc
hodnocení

No já ten můstek mám již asi 10 let. A až nový zubař mě řekl že mám čistit i pod ním. Mě ale dáseň nijak nesestoupila, ten můstek je v místě chybějícího zubu až vtlačen do dásně tak že dáseň ze stran převyšuje spodní hranu můstku.

hodnocení

2x

Můstek je nasazen napevno a měl by natolik přiléhat, že se pod něj nic nedostane a tak se pod ním ani čistit nedá. Tak to mám i já. Proto zubař dělá otisk, aby pak můstek dokonale "seděl".

abc
hodnocení

No bylo mi řečeno, že se tam strava dostat může, bývá to pak zdrojem zápachu z úst.

asd1
hodnocení

2x

Tohle jsme se zubařem vyřešili "mostem" kde je od dásně větší mezera a čištění je naprosto bez problémů. Aneb funkce a životnost dostaly přednost před estetikou (mám to na straně tak to je vidět leda když řeknu áááááááá).

Pokud tam nejde protáhnout ani nit tak to moc čistit ani nejde... Sprcha se dostane se asi jen na kraj a mohla by narvat nečistoty pod dáseň, to bych určitě probral se zubařem...

abc
hodnocení

Přesně toto řešení mě napadlo, dnes bych po něm sáhnul hned.

hodnocení

0x
Zajděte k dentální hygienistce. Třeba by mohla poradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zubní můstek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]