Nejste přihlášen/a.
Ahoj, budu chodit na kombinované studium, aktuálně jsem hlášen na UP, ale to studium je i v pátky. Můžu práci kterou mi na UP najdou odmítnout z toho důvodu že mi zaměstnavatel neupraví smlouvu?
Vaše studium je Váš problém, Vy si musíte studium zorganizovat tak, aby Vám nezasahovalo do pracovních povinností ani do poskytování potřebné součinnosti úřadu práce. Zaměstnavatelé nejsou povinni zaměstnancům-studentům upravovat pracovní dobu.
Studium není vážným důvodem, pro který byste mohl odmítnout nabídnuté zaměstnání.
Ano, jsem si jista.
Studium skutečně není vážným důvodem, pro který by bylo možné odmítnout zprostředkované zaměstnání. A není ani důvodem, pro který by zaměstnavatelé měli studentům vycházet vstříc.
Zároveň mužu být na UP když mám dálkové studium, kdybych měl denní tak to nejde (až na malou vyjímku). Já si asi těžko nafouknu čas. Seš si jistý že se k tomu nepřihlíží?
Pokud jste již na školu přijat (tedy nejen ve fázi "chci studovat" a donesete od toho nabízeného zaměstnavatele doklad o tom, že vás nebude uvolňovat, pak to ÚP bude akceptovat a nabídne vám něco jiného. Na druhou stranu, co takhle laskavě pracovat a ne se nechávat vydržovat státem?
Kubaa - kdo pracuje je primitiv? No, někdy mi to tak připadá, výmluv, proč to nejde se tu dočítám víc než dost.
To není tak úplně pravda, na mnohých školách je určité pemzum docházky povinné a v pátek bývají přednášky dost často. Na druhou stranu, existuje spousta zaměstnání, kde je možné si volno v dané dny zařídit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.