Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mne, jaký tato demonstrace měla účel, když je nutné t.č.se chránit proti nákaze koronaviru.Nenošení roušek by znamenalo ohrožení zdraví ostatních, zvláště v tomto začínajícím podzimním sychravém období. Všiml jsem si, že někteří davají vinu vládě za opatření, která udělala. Logické je, že v zájmu ochrany zdraví nás všech se museli podniknout patřičné kroky a určitá opatření, že by se virus zpomalil. Mám tomu rozumět tak, že češi jsou rozděleny na dva tábory a neumí se vzájemně shodnout v názorech na dannou věc, nebo jdou k cíli z té druhé skupiny za absolutní svobodou bez následků, které by tato země později mohla mít a neberou ohled na ostatní lidi, kteří se chtějí chránit?
Ano. Stručně řečeno: Neberte mi svobodu nakazit sebe i ty okolo mne!
U nás jezdí jeden idiot s nápisem: Roušku nenosím, mám alergii na Babiše...
To já sice mám taky, ale spojovat politiku a zdraví mi přijde jako projev chorého ducha.
Ufe,co to blabolis,chces aby se ptali kazdeho typka jako jsi ty zvlast?Jak si to predstavujes,jake o nas bez nas,jsi schopen pochopit ten nesmysl,co jsi napsal,chces aby zvonili u kazdeho doma?Paneboze,ty jsi pitomec!
Bohužel, vzdělaných a rozumných lidí je málo, a stejně jako s pověrami a nadpřirozenem - kde nejsou znalosti a chápání, nastupují tato a podobná vysvětlení pro situace, kterým nerozumí.
Viděl jsem tu reportáž, a zde shrnu pár hloupostí, který tam ti lidé zmiňovali (parafrázuji):
1) "Virus se přes roušku dostane, je přece mnohem menší než mezery v látce, je to jako chytat mouchu pletivem".
Ano, virus je opravdu menší, jenže pán a jemu podobní netuší, že virus se nepřenáší "jen tak", ale potřebuje médium - typicky kapénku. A kapénka se o látku zachytí. Není to dokonalé ale modelované snížení rizika je cca o 60%, i více.
2) Stará paní: "Mě je 75 a podívejte na mě, žádná korona mi nic neudělala, tak co strašej lidi!"
Imunitní systém každého jedince je odlišný. Španělská chřipka také nevyhladila celou populaci, ani mor - vždycky bude někdo, kdo přežije nebo bude přirozeně imunní vlivem příhodné genetické mutace. Je to stejně stupidní argument jako to, že někdo kouří 30 let a rakovinu nedostane, takže z kouření rakovina není.
3) Nejsme ovce, nebudeme nosit roušky, nic nám přece není!
Ve společnosti jsou slabší lidé, a nikoli nezbytně staří - lidé po transplantacích, s poruchami imunity či jen s odlišným imunitním systémem, pro které může být COVID opravdu vážný problém. Tím, že nosíme roušky všichni, omezujeme výskyt viru a šanci, že se dostane i mezi tyto lidi. Je to tedy čistě sobeckost, hloupost a nezájem o zdraví ostatních, pokud někdo argumentuje takto.
4) Je to jen chřipečka.
Virový zápal plic obecně opravdu není chřipečka, a jizvení plicní tkáně, jež může být trvalé, a další projevy, které se začínají objevovat (abnormality krevní srážlivosti) svědčí dokonce o tom, že postižení je multisystémové a jeho rozsah zatím neznáme.
Čili: sobeckost, hloupost, nevzdělanost...
Petera@ Děkuji za váš příspěvek, souhlasím s vámi naprosto. Jsou to přesná fakta, žádné "fake news".
A.
Zajímavé že už teď víme jaké budou trvalé následky koronaviru.A co trvalé následky nošení roušek?Trvalé následky neprozkoumané vakcíny? Trvalé následky neuskutešněných operací?
Ňuniku - trvalé následky nošení roušek můžete ověřovat na zdravotnících. Tam najdete vzorek populace statisticky použitelný.
Nunici: a kdo říká, že kapénka má velikost kapky vody? To jsou přesně ty - pardon - hloupé argumenty používané lidmi, kteří mají nekvalifikovaný, značně zjednodušený pohled na věc. Kápenky jsou kolem 100 μm, dost na to, aby je zachytila rouška (a mnohem menší než kapka vody) - zkuste vzít rozprašovač vody a stříknout na roušku. Chcete tvrdit, že rouška zůstane suchá, že to projde skrz? Jistě, že ne...a to mluvíme o obrovském množství.
Nesmysl o tom, že nevíme o následcích - škoda komentovat. Následky zápalu plic způsobeného COVIDem (a který naštěstí neprobíhá u všech) jsou mnohdy devastující, fibróza plicní tkáně se nemusí nikdy zhojit. A už nyní víme - a potvrzuje to i studie kliniky Mayo, což je jedno z nejrespektovanějších lékařských zařízení na světě - že i u mladých se po COVIDu objevuje poškození srdce, mrtvice a další problémy související se srážlivostí, jak jsem uvedl výše.
Řada lékařů a sester, především na odděleních JIP či na infektologii, nosí roušky ve službě celý profesní život - pokud jen trošku rozumíte statistice (a máte zdravý rozum), pak uvažovat o následcích nošení roušek je opravdu hloupé. Nemluvím teď o drobnostech jako je lišej apod., což se u citlivých lidí opravdu může na chvíli objevit.
3) Proč se o lidi z rizikových skupin najednou všichni starají až teď, s covidem? Spoustu z nich ohrožují na životech i ostatní nemoci, včetně běžné chřipky, kterou tu máme každoročně, ba i obyčejné nachlazení může mít pro některé jedince fatální následky.8
Když potkám na silnici "šoféra"naprosto ignorujícího dopravní předpisy,a podívám se na jeho SPZ,jen doplním:ano,je to Pražák.Abych nebyl příliš zaujatý,na Moravě zase při dopravních kontrolách většina řidičů popíjela.
Z tohoto pohledu je myšlenkový postup lidí ve zmíněných lokalitách v souladu s jejich nakařením COVID19.
Prostě nějaké nařízení státu je protizákonné a nedemokratické-Přece co je mi po starcích a babách,já jsem nakažen bez pžíznaků,tak co po mě chcete?
JABRAKA
Já bych k tomu řekla jenom to, že už jsem si dávno zvykla na to, že jsou mezi námi lidé, kteří prostě potřebují někde něco vyřvávat a že by ti samí lidé řvali i v tom případě, že by to bylo naopak a vláda by nařídila roušky nenosit. Zase by si ti samí někde našli, že jinde je to přikázané a u nás ne a že nás tím pádem schválně chtějí nechat vychcípat, aby třeba nemuseli platit důchody. To už jsem také četla. Takže mne to nechává v naprostém klidu, já se chovám podle svého a je mi úplně jedno co dělají ostatní. Osobně se vůbec necítím nijak nesvobodná, nebo nějak jinak utlačovaná. Ven chodím, nejsem zalezlá v žádné ďouře a vidím kolem sebe normální lid. V obchodech mají roušku a třeba u Labe na procházce ne a nikdo na sebe nijak blbě nečumí. Kdybych byla nucená jezdit metrem, roušku si nasadím a je to. Horší to budou mít ovšem v těch školách. To si upřímně nedokáži představit. Ani pro profesory, ani pro žáky, to určitě není jednoduché. A jsou i jiné profese, kde to nebude snadné, ale nevím co je lepší. Jestli bez, nebo s rouškou. Fakt nevím.
Uf uf. Jak dlouho jsi roušku nosil. Nějaké následky to zanechalo, takže tvůj názor je asi pravdivý.
Uf, nevím to, protože já tu roušku nosím a zatím mi teda nijak neuškodila. Ale jak jsem psala, nenosím ji osm hodin v kuse. Ale myslím si, že to bude spíš strašně otravné, než zdraví škodlivé. Ale pokud si někdo k té roušce vypěstuje vnitřní odpor, tak pak už to škodlivé být může, protože mu to naruší psychiku a to pak může mít i jiné zdravotní následky. Prostě jsme všichni jaksi v pasti a asi bude záležet na každém jedinci, jestli se s tím opatřením smíří, nebo ne. Ti, co to dokáží akceptovat na tom asi budou lépe, než ti druzí.
Uf a tím mi chcete naznačit, že patřím mezi ty "ovce"? Zajímavé. Já mám zase názor, že člověk i s docela průměrnou inteligencí by mohl úplně sám vyhodnotit situaci a podle toho se zařídit. A protože já nejsem imunolog, ani žádný lékař, nikdy jsem se s ničím podobným nesetkala, tak mi nezbývá, než se spolehnout na ty, kteří odborníci jsou. A hlavně také vidím co se kolem toho "covidu" děje ve světě, tak jsem usoudila, že tu roušku nosit budu tam, kde to je doporučované a ani mne nenapadne jít někam demonstrovat jako ovce zmanipulovaná nějakými neznámými "všeználky". Jestli je to účinné, nebo ne, to neví nikdo, ale tam, kde to je nejvíc rozšířené, tu roušku nosí. Tak možná vědí proč. Ale máte pravdu, on čas ukáže. A co je psáno, to je dáno. A třeba zrovna já mám opravdu paměť jako slon . Ne teda že bych si pamatovala každou blbost, ale to, co mne nějakým způsobem zaujme, to si zapamatuji. Tak já si schválně ještě jednou přečtu Vaše příspěvky, abych byla v obraze. No a pak, do roka a do dne se sejdeme "Lomikare"...
Mně někdy přijde, že lidé z Prahy se musí realizovat a vykřikovat průběžně, aby byli vidět. Je to zmanipulované stádo, které jen křičí o omezení svobody a právech. Ale nějak zapomínají na povinnosti.Ta rouška nás tak závažně neomezuje, svobodu nám nebere. Jde spíš o bezohledné lidi, kteří se domnívají, že jsou velcí hrdinové.
Nošení roušek v případě kapénkově šířené infekce s potenciálem, jaký má COVID, je z pohledu epidemiologického naprosto správné. To, že pár sobeckých blbců s tím má problém, a vystavuje tak riziku slabší jedince v populaci, je fakt, se kterým se nic dělat nedá - inteligence je bohužel interindividuálně značně odlišná a respekt ke zdravím ostatních také. V Japonsku či Koreji nosili roušky všichni a to dobrovolně, protože jejich společnost je postavena na úctě k ostatním, mimojiné. Kapénka o velikosti kolem 100 μm se o látku roušky zachytí, to je prostě fakt, a riziko přenosu je tak sníženo.
Většina popíračů roušek, které jsem poznal, jsou lidé se základním vzděláním (což samo o sobě nic nemusí znamenat) ale zároveň opravdu názorově a intelektuálně jednodušší. Přístup "nechci nosit roušku, protože mi nic není a na ostatní kašlu"...bravo, ste machři.
Uvědomme si proč byla na jaře povinnost nosit roušky. Bylo to, protože byl nedostatek respirátorů bylo potřeba ochránit ohrožené lidi tím, že si všichni okolo vemou roušku a budou bránit šíření kapének. Jenže teď, když respirátory jsou se ohrožení lidé mohou chránit a nošení roušek nedává žádný smysl. Každý člověk si za svoje zdraví ručí sám. Akorát to ničí imunitu nás všech. Chci vidět, kolik bude nemocí až roušky sundáme. Můj názor tedy je takový, že roušky jsou ještě horší než ten SARS CoV-2 (COVID 19 není virus, ale ta nemoc). Kdo si chce dobrovolně ničit zdraví, nechť roušku nosí a ten, kdo chce být chráněný, nechť nosí respirátor. Akorát si způsobujeme plicní potíže, aby jsme se ochránili před virem, který způsobuje plicní potíže. Kde je logika?
PS: V létě roušky nebyly povinné a lidé, kteří chteli být chránění nosili respirátor. Respirátor nenosil nikdo. Zřejmě nikdo nechce být chráněný za cenu dušení se, tak proč ty roušky sakra zavádí?
Potřebuje to ještě přitlačit,je vidět že z mozků některých olmezenců nic nesrovná jejich poškozené závity.Já bych navrhnul je identifikovat a při nákaze jim odmítnout ošetření,případně je nechat dodýchat někde v garáži.Vždyť si o to příkladně koledují.Také bych se jich zeptal,jak je to s lidskými právy?a kde jsou povinnosti?ty by měly mít přednost před právy!
JABRAKA
No jo,holt jsou lidé, co mají jiný názor než třeba Vy! Osobně jsem sice také proti nošení roušek (dle mne to jen prodlužuje pomyslnou agónii),ale demonstrovat proti tomu nehodlám.
Když ne agónie,tak nesmyslné prodlužování všeho díky omezením, které nám chystají a dali.Zavírají školy, zavírají kde co ,nemocnice pomalu začínají odkládat plánované operace,prevenci atd na kterou zemře víc lidí než na covid...a paradoxně jeden mlékařský podnik má x případů ve dvou závodech a NIC se tam neděje. Takže ...
To jste jako já. Já bych proti nošení roušek taky nedemonstroval. Demostroval bych např. proti Babišovi. Ten tam bude ještě dlouho. Roušky za chvíli (ať už za půl roku nebo za 2 roky) definitivně skončí s pandemií COVIDu 19. Jsem proti většině opatření (protože jsou ještě horší než ten koronavirus), ale demonstrovat proti nim nehodlám.
Virus tu zřejmě už bude na vždy, chceme roušky a nouzové stavy každý podzim už navždy? Kdo si nasadí roušku jednou za tři dny do sámošky, toho to asi trápit nemusí.
Jenže to nebyla demonstrace proti rouškám, byla to demonstrace proti vládě a jejím rozhodnutím. Lidí tam nebylo jen pár, ale skoro 4 tisíce. Média záměrně upravují informace a všichni teď nadávají na Pražáky, že nesnesou na hubě hadr, aby tím ochránili jiné. Kdyby šlo jen o ty roušky, nikdo by nic nenamítal. Trvalo to skoro čtyři hodiny a mluvili tam čeští vědci a lékaři. Závěrem už pak i normální lidé. Tady je Daniel Hůlka.
Byla to demonstrace proti zvůli vlády. Hamáčkův návrh omezení svobod a práv občanů je nesmírně idiotský a vypadá to tak, že šílenství kolem viru jen připravuje půdu pro jeho schválení. STÁT BY PAK MOHL OMEZIT VLASTNITCVÍ A DALŠÍ ZÁKONEM ZARUČENÉ SVOBODY NA ZÁKLADĚ ROZHODNUTÍ TŘENA MINISTRA. A to asi normální není. Toto šílenství zřejmě neskončí a něktří jako zdejší pisálci s tím ještě souhlasí. To je to nebezpečí idiotství stáda. Zabečí jedna ovečka a bečí všechny bez ohledu na to, že vlk nikde není. V případě Covid-19 je to stejné. 90 % nakažených o tom neví. Noste si třeba pokaděné spoďáry na palici ale udávat jiného v obchodě jen proto, že nemá roušku je obludnost.
Většinou jde demonstrovat stádo které se potřebuje někde zviditelnit. Vlastní názor nemají, ale jisté kruhy je dovedou zblbnout. No to stádo už nebude mít svého krysaře Mináře. Chce jít do politiky. Budu parafrázovat. Protestují proti tomu, proti čemu jsem protestoval.
Tak plukovník chce prosadit nouzový stav.aby se mohly zavírat bezdomovci za ukradený rohlík a bez roušky tučnou pokutu. Svět se v prdel obrací a naši podvodníci ve vládě perlí!
A co získá tímto?
Dále je na internetu zpráva z VB o tom, že když by se povedla vakcína, tak omezení by mohlo skončit za rok. Tedy podle všech střípků od současnosti na hodně dlouho s veškerým možným špehováním. Prymula je naprostý pomatenec.
Možná to někomu uniká ale i když je Covid-19 po 10 měsících zkušeností přirovnán k jiné chřipce, kterou nikdo vůbec dramaticky neřešil, tak možný stav po Covid-19 může bý tento:
To by tako mohlo znamenat, že si už nikdo nikdy nezajde do sauny a bazénu? Těch mrtvých kolem 700 za 10 měsíců je něco dramatického? Pro toto je společnost na hraně vzájemné nenávisti a udavačství?
Čistě statisticky je nošení roušek nesmysl. Když vezmu v úvahu jejich reálnou účinnost, pravděpodobnost že potnám někoho nakaženého, jiné možnosti šíření viru a pár dalších neznámých které jsou ve stadiu výzkumu , je to placebo efekt že se něco dělá . I u respirátoru FFP 3 pokud je jen volně nasazen bez utěsnění je účinnost podstatně nižší
Vyjadřuju svůj názor ... jak o tom někdo psal výše
Držet hubu a krok a napomínat každého s jiným názorem - co mi to jen připomíná?
Názor můžeš mít. Na to máš právo. Ale držet hubu a krok to je v pořádku. Zákony, vyhlášky a pokyny se v demokratické společnosti se dodržují.
Silná tvrzení vyžadují silné důkazy. Rouška - i hadrová - snižuje riziko přenosu o desítky procent, zejména, má-li ji nasazenou ten nakažený. To je prokázáno výzkumem. Další jevy jako pravděpodobnost potkání někoho nakaženého, jsou vůči tomu nezávislé a neovlivňují to.
@pletiplot - ano silná tvrzení vyžadují silné důkazy, dejte nějaký odkaz o desítkách procent,rád se poučím. Navíc pokud není rouška/respirátor dobře nasazený,klesá účinnost na polovinu ...
Prosím Vás, o co Vám vlastně jde? Snad nechcete, aby nás ještě kontrolovali, jestli máme dobře nasazenou roušku. Napište co byste chtěl slyšet a já Vám dám Vám za pravdu, abyste už dosáhl klidu. Demonstrovat jste nešel a roušku asi nenosíte, nebo ji nosíte správně nasazenou. Tak co Vás pořád trápí?
Trápí mě že zatímco všichni šílí s kovidem, neřeší se další věci minimálně stejně důležité.Roušky - fajn, Ale že kvůli tomu davovému šílenství nefungují státní úřady,doktoři,že jsou díky tomu lidi kteří mají zdravotní nebo finanční problémy na hraně přežití.Vysvětlete pak takovým lidem že je "systémová opatření" ochraňují proti kovidu...Máte finanční rezervu na rok? Máte jistotu že nemusíte k doktorovi? Zkuste se zamyslet že ne všichni jsou na tom tak dobře
Zajímalo by mě co teď dělají někteří státní úředníci zalezlí v kancelářích...nejsou schopni vyřídit 3 měsíce věci na které mají 30 dní.Svádějí to na kovid ...
Další z idiotských nápadů Prymuly:
Ukazuje se, že kde to udělali se nestalo se zlepšením nic. Zřejmě chce Prymula tento stát dotlačit k bankrotu. Nic jiného by nemohlo následovat.
Neboj my neschudnem. Brambory jsou ve sklepě, posbíráme vajíčka, podojíme kravku, v zimě zabijeme čuníka. Těch horních 10 000 je za vodou a ostatní si poraděj.
Nevim kolik má škol MUDr Primula, ty jsi nejspíš absolvent té Zvláštní.
Nevím, jak jsi na takovou hloupost přišel. Na rozdíl od tebe vidím co se děje, co se děje fe firmách v okolí a jak to končí všechno na pracáku. Čtu info jako ty a asi umím číst lépe než ty. Dej si pivo a šiř bludy doma.
Bez práce nejsou koláče a pokud se nebude vyrábět, lidi nebudou utrácet. To se děje i teď a katastrofa se blíží stále rychleji.
Jenda, popisujete to jako by se to týkalo jenom našeho státu. Celý svět je ochromen a je v pr...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.