Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svátek, dnes bude všude zavřeno?

Od: rrrttt odpovědí: 23 změna:

Dobrý den prosím o radu. Dnes jsem si naplánoval návštěvu pošty a optika. Potřebuji nové skla do brýlí.

Nevíte náhodou , zdali můžou mít otevřeno? Jak je to u vás? Díky za radu...nechci jet zbytečně. :) P.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Ano, dnes mají zavřeno všechny řetězce, prodejny...Je totiž státní svátek. Stejné to bude 28.10. nebo 25. a 26.12., 1.1.

Zítra už zařídíte všechno, co potřebujete, poštu i optika.

Jinak v sousedním městysi má dnes otevřeno celý den Vietnamec. Ti neslaví volnem české svátky, nic jim neříkají. I u Vás bude třeba otevřeno kvůli nějakým zapomenutým potravinám.

Jinak o víkendu nenakupuju. Mám v paměti kdysi volné soboty a neděle, kdy bývalo zavřeno pravidelně. V pátek se napsal lístek a nakoupilo podle něj, co bylo třeba. O víkendu se to pak už jenom snědlo. ;) Jaga.

Pokud se něco zapomnělo koupit, půjčilo se to u příbuzných či známých s tím, že se to následně zase vrátilo.

priklad11*

A u Vietnamce se nechají koupit celé nové brýle za 30 Kč

Trpím akutním nedostatkem rohlíků, poněvadž jsem si neuvědomil, že je svátek, kdy bude vše zavřeno a ne svátek, kdy může být otevřeno. Tuhle českou specialitu jsem dodnes nepochopil. Taky jsem neprozíravě při výpočtu nutné zásoby nezahrnul do vzorce parametr věku potomků. Dvě pubertačky toho sežerou víc, než četa vojáků. A rovněž je otázkou, zda by mi i při zohlednění uvedených parametrů byly ty rohlíky co platné. Už při nákupu jsem se v nich hrabal jak bába v koksu (samozřejmě v rukavici) a snažil se najít nějaké, které by na stupnici tvrdosti byly alespoň v dolní polovině škály. K sousedům si z objektivních důvodů půjčit nepůjdu :-D. A proč vlastně ty rohlíky? To je prosté. V pátek jsem se rozloučil se dvěma zuby a kůrka tři dny starého chleba - nic moc *ee*. Statečně koušu na druhou stranu.

Ale to nic nemění na tom, že plánovat je třeba a chtít jít navštívit ve státní svátek oční optiku nebo poštu je mírně řečeno naivní.

priklad11*

Děda si kůrky chleba namočil do kafe a žádný problém neměl

Priklad11: No vida, na tuhle vychytávku jsem zapomněl. Díky za tip. Ono to u mne není tak hrozné, právě proto se co chvíli zapomenu a kousnu jako by nic ;)

arny1
hodnocení

2x

Ano,zavřeno.

vilik*
hodnocení

1x
Na poště a u optika mít otevřeno nebudou, ale jestli chcete, zastavte se na benzínové pumpě, tam jsou normálně.

donpapa
hodnocení

1x

Změňte plány. Dnes je otevřena služebna Policie ČŘ, pokladna na vlakovém nádraží a chirurgická pohotovost v nemocnici.

hodnocení

0x

Vilíku, dobrá informace.
Jakože, na pumpě zaplatí složenky a koupí si tam dioptrické brýle? *smich*
Pro tazatele - ano, je zavřeno.

vilik*
To ne, ale kdyby mu chybělo teplé lidské slovo, možnost utratit peníze nebo by mu chyběly PHM kvůli výletu do zavřené optiky, ať ví, kde se mu dostane pomoci.
Ještě budou otevřené některé večerky a lékařská pohotovost, ať je informace ucelenější.

S tou benzinkou to není tak úplně mimo, některé věci se dají pořešit dík QR kódům na SAZKA terminálech a třeba u nás mají i solidní sortiment slunečních a nízkodioptrických brýlí

pb®
On někdo dnes stále chodí platit složenky na poštu, místo zadání platby online z pohodlí domova? Tedy krom některých starších občanů, kteří, na tomhle styku trvají a jsou prakticky jedinými zákazníky pošty. Bude velice zajímavé, co se stane s celou slavnou poštou za nějakých 10 let, až jim jejich zákazníci vymřou. Už dnes pošta skomírá a prodávají losy, pohádky, sešity, pojištění.. , protože kdo není zaostalý a vyloženě nemusí ( vyzvednutí doporučené zásilky), ten se poště vyhne velkým obloukem. Jedině za Czech point je chválím.
Pokud jste to nepochopila, tak jsem uvedla pouze příklad *zed*

gerber
hodnocení

0x

Na poště nebývá nikdy ve svátek nebo v neděli otevřeno.

Není pravda. Na hlavních poštách ve velkých městech mají otevřeno celou neděli. Stejná otvírací doba jako přes týden. Jenom státní svátky zavřeno.

U nás na poště mají v sobotu jen do deseti. A v neděli není otevřeno vůbec.

Nepíšu, že na všech poštách. Jenom na těch největších je v neděli otevřeno.

72mona3*
hodnocení

0x
Pokud bych si něco naplánuji, zjistím si fakta předem. Už v týdnu jste si mohl toto ověřit. Bývá to vylepené na dveřích či výlohách. Vy jste neplánoval, jen jste se rozhodl bez zjištění informací. Dnes je skoro vše zavřeno. M.

On se ptal na otevření a ne aby ho někdo dupal

72mona3*
28.09.20 09:34
Au! M.

hodnocení

0x

Pošty a optiky snad NIKDY nepracují a nepracovali o nedělích a st.svátcích.ToVám asi utelklo že je dnes st.svátek? ,nebo jste snad spadl z měsíce?

výtka
Upozornění od administrátora 28. 09. 2020 13:52:51
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.
Není pravda. Některé hlavní pošty ve velkých městech mají otevřeno celou neděli stejně jako ve všední dny.

hodnocení

0x
U nás mají otevřeno Vietnamci a Žabka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]