Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možná mám nějakou psychickou poruchu

Od: danl odpovědí: 7 změna:
Hezký večer všem,
Mám pocit, že bych mohl mít schizofrenii.
Hodněkrát se mi stává, že slyším, jak mi někdo něco řekne a když se zeptám proč, zjistím, že se to doopravdy nikdy nestalo. Občas slyším chvílemi v hlavě hlasy a stává se mi, že mám pocit, že mě někdo sleduje.
Od včerejška se cítím paranoidní a nespal jsem, strašně rychle mi buší srdce a pořád se něčeho lekám. Mám strach. Je mi 17, v rodině mám tátu a ten má bipolarní poruchu a babičku a ta má schizofrenii. Mám strach, že bych tím mohl taky trpět a pokud bych se svěřil, tak by mě rodiče donutili jít do blázince. Prosím, budu vděčný za každou radu nebo názor, můžu napsat i víc podrobností, děkuji moc za váš čas.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

8x

Určitě vyhledat psychiatra, léčená nemoc se dá zvládnou. Neléčená může napáchat mnoho škody, pak můžete do blázince, jinak můžete jen docházet.

danl
hodnocení

Děkuji vám moc za radu.

zanzibar*
hodnocení

4x

Asi bych to konzultovala s psychiatrem. Ten bude vědět. Schiza se spouští nejvíc v mladém věku. Může to být třeba jen panika, ta by se dala zvládnout! Moje máma a její máma má operovany žlučník. Já ale ne! Nemusíš posbírat všechny nemoci, co se kde válí!

danl
hodnocení

Děkuji moc! To je určitě pravda, já se opravdu snažím si nic nenamlouvat, ale mám v hlavě takový bordel, že nevím čemu věřit.

zemed
hodnocení

3x

Určitě by to chtělo psychiatra. Potíže jsou v začátku. Když se s tím nikomu nesvěříš, může být hůř. Chce to prostě vyšetřit + léčivo a bude ti o hodně lépe.

arny1
hodnocení

3x

Toto je psychická nemoc.Bohužel to nechodí tak,že psychyatr tě vezme hned.Čekací doby jsou dlouhé.Říct to rodičům musíš.Stejně se to dozví.Strach můžeš mít,ale to neřeš.Rodičeby měli s tebou zajet do motola(či někam jinam) a to dnes.Tohle se strašně rychle horší.Mám ženu a ta na to trpí od 14 let.Prášky to srovnají,ale vždy zhruba jednou za tři roky to přijde znovu a přichází pobyt v nemocnici,změna léčby a návrat domů.

hodnocení

0x
Když to máte i v rodině, tak je pravděpodobnost, že to budete mít také. Anebo potomci. Navštivte odborníka - psychiatra a ten už Vám řekne, co a jak. V čekárně uvidíte, že nejste jediný. Je to nemoc jako každá jiná. On Vás neukousne. Nenechte to plavat, uležet. Nemoc si nevezme dovolenou. Musí se léčit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]