Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přijít k penězům?

Od: maru* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Je mi 16 let a mám otázku, možná vám bude připadat trochu stupidní, ale fakt by mě to zajímalo. Berte to kdyžtak s rezervou.
Rodiče jsou rozvedení a máma by chtěla vlastní dům, ale nemá na to peníze, zatím bydlí u přítele, ale chtěla by bydlet i s náma.
Vždycky jsem chtěla být slavná, jelikož díky tomu nejsou problémy jako toto. Zkoušela jsem jednu dobu herectví, bavilo mě to, ale úplně to nevyšlo. Třeba kolik si vydělávají lidé na sociálních sítích, to mi přijde přehnané až. Neznáte prostě nějaký způsob, jak přijít k větším penězům, zatímco dělám školu?
Brigáda jako kavárna by mi moc nešla, nejsem moc na mluvení s lidmi, ale přece jenom, i malý přivýdělek by se v každém případě hodil na cokoli. Nenapadá vás brigáda bez kontaktu s lidmi?
Každopádně děkuju moc za každou radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Připadá mi, že žiješ jenom ve snu. Protože peníze se dají vydělat jenom prací a to Ty nějak nechceš uznat.

Musíš mít soudnost, zdravou ctižádost, ale současně musíš uznat, na co stačíš. Pokud bys chtěla být hérečka a nejsi moc na mluvení s lidmi, jak sama píšeš, musíš si počkat, zda se náhodou nevrátí doba němých filmů. Jinak máš smůlu.

Prostě to chce přiložit ruku k dílu, najít si brigádu a přivydělat si. Když Ti nejde kavárna a mluvení, určitě Tě přijmou v nějakém řetězci na doplňování zboží. Ta nebudeš muset mluvit, hlavně, aby regály byly plné a pěkně urovnané. A věnuj se hlavně učení, abys zdárně dokončila školu a pak si najdi práci v oboru, který jsi vystudovala. Proto tu školu asi děláš.

Nikde není ta vytoužená země, kde lítají pečení holubi do huby. Musíš se zasloužit sama, najít si po škole takovou práci, kde si slušně vyděláš a přitom Tě to bude naplňovat. Jaga.

janh*
hodnocení

4x
Bez kontaktu...jedině kopat výkopy s naší menšinou.
Jako pomocná síla v kuchyni,nebudete taky nikoho kontaktovat...
Práce je habaděj...ale tobě slovo práce smrdí...

fugass*
hodnocení

2x
Prací prací prací. Ono se hezky dívá na ty lemply a rádoby celebrity na youtubu, kteří jen točí jak se válí v penězích. Taky mi hlava nebere jak Kardashianky natočí jak za x tisíc dolarů vyzdobily na vánoce dům a mají miliony shlédnutí za týden. A kde je prospěch společnosti a užitná hodnota? Druhá věc je, že jsou ovce které jim dají like a odběr. Ve videu vyskočí reklama na střešní krytinu např. (sledující ihned přeskočí) a penize se sypou. Zvrácená to je dnešní doba. Svět se v pr..l obrací. To samé Tekashi (zjev na obrázku) a jemu podobní. Lopatu bych jim dal do ruky a ukažte se. Bohužel jim to dnešní systém umožňuje a oni chytli příležitost za pačesy. Je tu vidět, že se společnost má zřejmě až moc dobře, když si podobná individua přijdou na miliony dolarů za prakticky zbytečnosti. A ve finále hrabou jen za to, že je náctiletí sledují, sdílí, odebírají a kupují si jejich,,produkt\. Vaše šance se dostat takto k milionům je mizivá. Zkuste natočit sebelepší video a čekejte na miliony shlédnutí, nedočkáte se. Synovi je 16,taky má sny (chce sbírat stará auta) a příští tyden nastupuje na brigádu. Nějak se začít musí a nemusí pršet, stačí když kape.
Jak přijít k penězům?

hodnocení

1x

Jen napíšu, že kontakt s lidmy je velice vhodný k vůli pozdějšímu povolání. Jen trénuj. Na brigádě o nic nejde.

Herectví asi kleklo na tom kontaktu, že?

gordon
hodnocení

1x

zpusobu je milion ale zalezi na tom co umis a jak jsi disciplinovaná. ..Jestli neumis nic nebo nejsi chytra/pekna tak proste skoncis u tech brigad no.

Lidi ti budou platit za to,když vyresis jejich problem. Cim jses lepsí v resení problému ostatních lidí, tím víc ti budou ochotni zaplatit.

lidus*
hodnocení

1x

Přijít k větším penězům je snadné, buď dědíš nebo se dobře vdáš. Ještě bys také mohla mít dobrý nápad a zpeněžit ho. Poctivou prací se miliony nevydělávají. I slavní mají problémy i když třeba ne finanční ale bohužel jestli ses nenaučila zpívat nebo hrát hokej dodnes už to asi nestihneš. Být herečkou bez kontaktu s lidmi je holý nesmysl. Matka bydlí u přítele a děti bydlí kde?

zanzibar*
hodnocení

1x

Prace bez kontaktu s lidmi je práce na PC z domu. Předpokládám, že to ti asi nejde. Tak úklid v domech, vytírat domy , tam budeš sama a lidé se ti všímat nebudou, když budeš dělat poctivě. Je to ovšem makačka.pak bys mohla roznášet letáky, či brzy ráno denní tisk, to zvládneš. Ale není za to moc peněz, ale naučí tě to disciplíně.

hodnocení

1x

Jak tomu mám rozumět, "ale chtěla by bydlet i s náma". Kdo to je to "my"? Vy a další sourozonenci, nebo snad tatínek, se kterým je rozvedená? *co* Za druhé, chtít být slavná jako herečka bez mluvení s lidmi, ani to není logické. Touha po slávě, aniž byste byla něčím výjimečná je nesmysl. Tak já bych na Vašem místě prozatím chodila do školy a snažila se uspět tam. Třeba v sobě později nějaký talent objevíte. Jinak přivydělat si bez kontaktu s lidmi, se dá třeba tím úklidem. Ale to už tady bylo řečeno.

liska5
hodnocení

0x

Brigáda s minimem kontaktů? Třeba doplňovat zboží v supermarketech v době mimo prodejní dobu.

hodnocení

0x

Máma by chtěla vlastní dům, ale nemá na to peníze. Neznáte prostě nějaký způsob, jak přijít k větším penězům? Prostě, zbavit se naivity, v 16 bys už, Maruško, mohla uvažovat trochu reálně. K penězům se dostaneš prací,ale asi ne k velkým, jak si představuješ. Kde bydlíš? Třeba by se něco dalo vymyslet. Nějakou brigádu sháníš?

liska5
hodnocení

0x

Když budeš ukládat měsíčně 5 tisíc, to je 60 tisíc ročně, tak za deset let budeš mít na garsonku někde v pohraniční obci. Za dvacet let na menší byt někde v paneláku v okresním městě.

Jestli někdo chce bydlet hned, bere si hypotéku. Ale banka mu peníze poskytne jen tehdy, když bude mít jistotu, že ten člověk dost vydělává, aby mohl bance půjčku splácet. ideálně, když má ještě nějaký majetek, v tom je záruka.. A za to, že to je hned, tak banka půčí třeba dva miliony, ale chce ve splátkách skoro tři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]