Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolí mě v zádech u ledvin

Od: lukasovic odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

prosím neporadí mi někdo nějaký recept jak se zbavit bolesti ve spodní části zad? Nejspíš to vypadá na ledviny :( Před včerejšky mě to bolelo, včera to přešlo a dnes znova, co na to? Předem děkuji Vám všem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Tak na to pozor! To mívám, jednou jsem dokonce skončila na operaci *ee* Ucpané, zúžené močové cesty a zvětšená ledvina kvůli tomu. Dali mi hadičku skrz celou ledvinu a takhle jsem po špitále cupitala zacévkovaná měsíc, než mi ledvina "splaskla". Pokud byste měl písek, bude Vás to pálit při močení. Můžete mít zaseklý kamínek, mě pomáhá urologický čaj. Po vypití prvního půl litru Vám začne i chutnat ;) Hlavně tu bolest netlumte prášky, podle bolesti uvidíte, jestli Vám pomohl čaj a kamínek uvolnil. Ledvinová kolika (pokud by se kámen neuvolnil) bolí tak, že budete mít chuť rozbít si hlavu o zeď. Věřte mi. Dejte si čaj, a pokud Vás to bude bolet i zítra, tak šupajděte k doktorovi *bezim*;)

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Můžou být nastydlý ledviny, ledvinová kolika ... V každém případě po déletrvající bolesti - lékař.

hodnocení

0x

Návštěva lékaře bude lepší než babské rady.

kytka*
hodnocení

0x

Opravdu bych to neodkládala mohou se ucpávat pískem močovody, nebo cokoliv to může být jiného. Lékař Vám nejlépe a to co nejdříve sdělí co bolest způsobuje urolog.,čaj neuškodí, ale běžte k lékaři.

malvinka*
hodnocení

0x

Určitě potřebuje více popíjet*kafe*. Např. Vrbovku malokvětou, Slanobýl chlumní.V každém případě doporučuji návštěvu lékaře. Možná jste někde přistydl, tak i alespoń trošku potěšující informace - konzumujte brusinky.

Přeji brzké uzdravení*palec*.

doplněno 28.04.10 21:28:

A určitě po dobu léčby vynechte kyselé pokrmy.

lidus*
hodnocení

0x

Rada bez lékaře. ledviny poznáte když hranou ruky poklepete v jejich oblasti, také při močení to bolí. Kdo měl ledvinovou koliku tak jistě ví, že to je bolest šílená i písek v moči a to fakt nepřemýšlíte a k lékaři přímo běžíte. pokud jde jen o blest zad-páteře zkuste cvičení.Ale každopádně vyšetření aby jste si neublížil.

zuzee*

Tak tak, ledviny bolí opravdu hodně šíleně, chodila jsem v předklonu. , Ojevila se mi i krev v moči, řezání při močení. předcházelo mi tomu "nachlazení močáku".

babca*
hodnocení

0x

Napsal jste ve spodní části zad, to myslíte na straně, kde je ledvina? Tak takovou velkou bolestí trpím v intervalech také. Třeba měsíc, pak zase klid, a zase bolesti, stále se to opakuje. Prošla jsem všemi možnými vyšetřeními co se týče ledvin. Nakonec jsem byla na Nefrologickém dnu na Karláku, zase nic, jen zvýšená bílkovina v moči. Zdejší profesor Tesař mi řekl, abych ledviny vynechala, a zaměřila se na páteř. Páteř není dle rentgenu v nejlepším pořádku, ale proč mě bolí na pravé straně na jednom místě, tam kde je ledvina mi nikdo neřekl. Chci vám jen napsat, že to nemusí být ledvina, ale páteř, obojí je třeba nechat odborně vyšetřit.

lucinkaf*
hodnocení

0x

také jsem tohle odkládala, řešila různými čaji, léky proti bolestem, kapky, nahřívání, až jsem si zadělala na zánět ledvin. Doporučuji jednoznačně lékaře.

hodnocení

0x

Rady na ledvinu - jít k lékaři - se tu opakují a jsou na místě.

Ale páteř, jak zde někdo zmínil, to taky může mít na svědomí. Ale nespoléhal bych na to. A i kdyby ano, taky to chce doktora Na páteř jsou dobrá speciální cvičení, ní na webu se najdou, ale nejdřív je třeba vědět, že je to ta příčina. (Nebo cvičit preventivně, ale nespoléhat se na to a jít k dchtorovi i tak.)

lucinkaf*

Také souhlasím, já jsem tenkrát zánět ledvin měla, ale zároveň mi lékař sdělil, že mám křivou páteř a proto každou bolest od ledvin vnímám silněji. Doporučil mi rehabilitace nebo posilování zad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]