Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji nějaké povolení k prodeji vánočního cukroví?

Od: dp odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jestli bych potřeboval nějaké povolení k prodeji vánočního cukroví tady medlanky.cz/...

samozřejmě až o měsíc později ( :

mám na mysli hygienu nebo tak jinak stánek mám zařízený

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud to jdete jen jednou "zkusit”, o soustavnou činnost se jednat nebude. Pokud si tak ale začínáte vydělávat pravidelně a jezdíte na víc jarmarků, živnostenské oprávnění už bude potřeba, jinak vám hrozí pokuta za neoprávněné podnikání. I kdybyste měli zaměstnání, klidně můžete ve svém volném čase "soustavně podnikat”. Neváhejte proto a zajděte si vyřídit živnostenský list. Bude vás stát 1 000 Kč a vyřízení trvá chvilku. Podívejte se také, co všechno zařídit, když začínáte podnikat.Pokud jste přesvědčeni, že podnikatelem nejste, výdělek bude spadat do takzvaného příležitostného příjmu, který však nesmí překročit 30 000 Kč za rok – pak takový příjem nemusíte danit ani uvádět v daňovém přiznání. Pokud tuto částku překročíte, je potřeba celý příjem zdanit v daňovém přiznání jako Ostatní příjmy. více v odkazu zde blog.shoptet.cz/... info, co je nutné splnit, zde podnikatel.cz/...

itguru*
hodnocení

0x

Nejsem odborník, ale asi budeš potřebovat i potravinářský průkaz. Vydá praktická doktorka za stovku.

Pak budeš určitě potřebovat povolení pořadatele nebo majitele pozemku (povolení si tam umístit stánek, taky platit nějaký nájem).

A tipuji, že to bude chtít i živnostenský list na výrobu potravin. firmy.finance.cz//...

Ale opakuji, můj názor je neodborný a nic o tom nevím.

dp
hodnocení

Možná ten potravinářský průkaz, ale na tom pozemku se bězně pořádají Farmářské trhy.

A živnostnák myslim nemusím, není do ani 2000,- měsíčně

ale jinak díky, letím k doktorce ( :

pet32
hodnocení

0x

Povolení nevím, ale 10.10. prodávat vánoční cukroví? A i v listopadu, mi přijde zbytečně brzy. Ono pečení doma, vyžaduje hygienické opatření, nemělo by se používat běžné vaše kuchyňské nádobí, ale zvlášť. Živnost by měla být, ale jestli to máte jednorázově? U farmářských trhů, tam nemusí mít na vlastní přebytky, ale vy budete vyrábět, jestli to chcete dělat pravidelně, tak by živnost být měla.

id
hodnocení

0x

Prodej cukrovi nespada do prilezitostniho prijmu a neplati zde zadny nezdanitelny limit..

hodnocení

0x

Koukněte na FB jak tam,,frčí,,prodej vánočního cukroví a pochybuji že všichni ti prodejci mají asi těžko nějaká povolení. Sama už několik let kupuji,lepší je na doporučení někoho. Teď už budu brát 4 rokem od stejné paní,má chutné,drobné cca 10-15 druhů a za rozumnou cenu.Je to ale známá od vzdáleného člena rodiny.Beru 3 kg.Jsem spokojená,při práci a vánočním shonu se mi už po těch x letech manželství opravdu péct nechce.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]