Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli bych potřeboval nějaké povolení k prodeji vánočního cukroví tady medlanky.cz/...
samozřejmě až o měsíc později ( :
mám na mysli hygienu nebo tak jinak stánek mám zařízený
děkuji
Nejsem odborník, ale asi budeš potřebovat i potravinářský průkaz. Vydá praktická doktorka za stovku.
Pak budeš určitě potřebovat povolení pořadatele nebo majitele pozemku (povolení si tam umístit stánek, taky platit nějaký nájem).
A tipuji, že to bude chtít i živnostenský list na výrobu potravin. firmy.finance.cz//...
Ale opakuji, můj názor je neodborný a nic o tom nevím.
Povolení nevím, ale 10.10. prodávat vánoční cukroví? A i v listopadu, mi přijde zbytečně brzy. Ono pečení doma, vyžaduje hygienické opatření, nemělo by se používat běžné vaše kuchyňské nádobí, ale zvlášť. Živnost by měla být, ale jestli to máte jednorázově? U farmářských trhů, tam nemusí mít na vlastní přebytky, ale vy budete vyrábět, jestli to chcete dělat pravidelně, tak by živnost být měla.
Koukněte na FB jak tam,,frčí,,prodej vánočního cukroví a pochybuji že všichni ti prodejci mají asi těžko nějaká povolení. Sama už několik let kupuji,lepší je na doporučení někoho. Teď už budu brát 4 rokem od stejné paní,má chutné,drobné cca 10-15 druhů a za rozumnou cenu.Je to ale známá od vzdáleného člena rodiny.Beru 3 kg.Jsem spokojená,při práci a vánočním shonu se mi už po těch x letech manželství opravdu péct nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.