Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pálení žáhy

Od: mira9 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Mám již delší dobu problém vracení potravy do jícnu pálení žáhy. Doktorka mi předepsala lanzul který beru ráno před snídaní. Takže problém ve dne již nemám. Lanzul beru večer před večeří ale v noci mám problém opět vracení štáv do jícnu případně pálení žáhy. Mužete mi poradit abych si koupil v lékárni silnější tablety případně jinou přírodní cestou abych problém v noci vyřešil? Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Úplně nejlepší by bylo nevečeřet, to ale vždy nejde a není to pro každého. Já beru na reflux Omeprazol a zabírá i v noci.

hodnocení

3x

Nechtěla bych dostat vynadáno, ale zkusil jste někdy trochu jedlé sody, vodu a trochu jablečného octa? Vnikne z toho taková "sodovka" a mně teda na pálení žáhy vždycky zabrala. Dělám od oka, neplný hrnek vody, do ní dám asi tak lžíci jablečného octa, (jiného ne) a malou lžičku jedlé sody. Rozmíchám a vypiji a za chvilku je pokoj. Možná asi dvakrát třikrát říhnete, ale pak máte klid. Tak já být Vámi, připravím si dopředu tu čistou vodu s octem a sodou zvlášť k posteli a kdyby mne to v noci chytlo, tak už jenom přisypete tu sodu a vypijete. A jak to tak píši, tak jsem si uvědomila, že už jsem to dlouho nemusela dělat a také jsem dost často trpěla tím, co popisujete. A pak jsem někde našla tento návod, tak jsem to nějakou dobu dělala a najednou to ustalo samo, asi se mi díky tomu jablečnému octu a sodě nějak upravilo zažívání. Já jsem ale žádné léky nebrala.

Ano, to je dobrý tip, vyzkoušet něco alternativního mimo léky.
alena*

Mě jedlá soda ve sklenici s trochou vody také pomáhá ;)

pepeek

Mně osobně stačí troška vody a cca půl kávové lžičky jedlé sody. Chuťově to není nic moc, ale to následovné říhnutí bez pocitu pálení žáhy je úžasný pocit*smich*

Ten jablečný ocet bych pro jistotu vynechal. Alternativci sice tvrdí že jablečný ocet nepřekyseluje žaludek ale přece jen tam nějaká kyselina octová je a když si neudělám ocet sám, tak nemám jistotu že výrobce mošt před kvašením nedoslazoval cukrem(a jak moc). Ocet ze sacharózy je pak agresivnější než ocet z fruktózy.

hgfx
hodnocení

2x
Hlavně to chce dávat pozor na to, co jíte. Změna stravy opravdu pomáhá.
Po určitých jidlech je pálení žáhy častější - cokoli mastneho, těžkého, uzený losos, paštiky, salámy, prejedeni také vyvolá pálení žáhy, může ho vyvolat i zelený čaj, káva, dále alkohol (kromě piva), zejména víno, cokoli sladkého. Existují tabulky kyselinotvornych a zasaditych potravin.
Třeba:
rehabilitace.info/...
ferpotravina.cz/...
zelene-zdravicko.cz/...

synerb
hodnocení

2x
Pálení žáhy je reflux jícnu, jak je zde opakovaně psáno. Pokud ta "klapka" netěsní, vrací se šťávy ze žaludku do jícnu. Časem ale jejich agresivita nahlodá jícen a může dojít i k daleko závažnějším problémům. Takže neotálet, léčit. Chce to gastroskopii, ta to zjistí jednoznačně a pak stačí dlouhodobě pilulka denně. Léčím se s tím dlouhodobě, na babské rady bych v tomto případě moc nedával.

lila
hodnocení

1x

A také je vhodné dát si na spaní aspoň dva polštáře pod hlavu,Když máte takto trochu vyzdvihnuté tělo, tak se šťávy snadno nedostanou do jícnu, než jako v ležící rovné poloze. A ta soda, jak popisuje Suzi, je opravdu účinná.

A popř. ještě ležet na levém boku.

hodnocení

1x

Jestliže máte reflux, jednoduše řečeno, nefunguje vám zpětná klapka, chtělo by to systematické léčení.

hodnocení

0x
Zkuste na noc antacidum např. Maalox je výborný. Můžete přidat ještě Helicid. Obojí volně prodejné.
Objednejte se na gastroenterologii. Tyto potíže někdy způsobuje bakterie helicobacter pylori. Na gastru by vyléčili. Zadanku do ambulance nepotřebujete.

hodnocení

0x
Nech si napsat bud apo ome nebo emaneru 20mg tu beru ja a supr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]