Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názory na covid se různí a vztahy lidí se ochlazují

Od: rubiska odpovědí: 35 změna:
Nyní si všímám,že v současné situaci se názory na Covid 19 různí.Jedni jdou příkladem epidemiologů a druzí opačným směrem,že nic se vlastně neděje.To v první vlně pandemie jsme všichni táhli s pokorou za jeden provaz.Dnes tam kde se musí nosit roušky někteří nosí pod bradou a nemají ani rozestupy.Uzivají si zábav a radovánek jako ti studenti ze seznamovacího večírku na Máchově jezeře,kde se jich velké množství nedávno nakazilo.Co vede některé lidi tuto zákeřnou nemoc zlehčovat a v některých případech úplně bagatelizovat a ignorovat jakékoliv opatření vlády a epidemiologů? Je zdraví v životě málo důležité?

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinna*
hodnocení

9x

Zdraví je v životě nejdůležitější. Ale k tomu názoru se většina dopracuje až o to zdraví přijde. Potom si teprve uvědomí: nač jsou mi ty prachy a majetky co jsem celý život škudlil/a.Jo, jsou dobrý v nemoci že si zaplatíš služby a máš na lepší pomůcky.Vesměs tuto nemoc bagatelizují ti co se nestkali nikdy s někým více nemocným v rodině či okolí. Mám muže nechodícího již spousty let a věřte že bych dala vše výměnou za jeho zdraví.Chraňme si to nejcenější co máme...

Martino, zdravý člověk má mnoho přání, nemocný jen jedno.

hodnocení

5x

Simonko, ale s tím se musíte smířit, že jedna část populace je pro a druhá proti. Nic je ale nesmíří. Viz desítky různých debat i zde na poradně. A skončí to urážením, komolením jmen a podobným. Vždyť ty diskuze čtete.

jabraka*
hodnocení

2x

Nemám rád lidi,kteří si myslí,že věda lidem škodí,a brání svobodnému myšlení.Mnoho vědeckých poznatků v historii lidstva způsobilo ohrožení a hromadné umírání.Řeknu to jednou větou:" A přece se točí" !

JABRAKA

hodnocení

2x

No já naprosto chápu odpověď od "milancukrar" a je mi jasné, že nemyslí za "každou cenu". Prostě člověk může žít tak dlouho, dokud nezemře přirozeně na stáří. Copak to je tak nepochopitelné? Copak všichni musíme umírat v bolestech? Tomu vůbec nerozumím. Za každou cenu bych nechtěla žít. Určitě bych nechtěla ležet někde připoutaná na lůžko, nemohoucí a nesoběstačná. Tomu říkám "žít za každou cenu". A tak to Milan nemyslel. I já doufám, že zemřu v klidu a co nejdéle a že nebudu muset já trpět a obtěžovat jiné. Tomu už neříkám život, ale živoření. A to určitě nechce nikdo, protože abych ležela někde a nemohla se sama ani obrátit, nemohla se sama umýt a nemohla snad ani na toaletu, tak to přece už nemá se životem nic společného. A já jsem přesvědčená, že člověk může zemřít v klidu, jednoduše a na stáří. Ne na nemoc. A já také doufám, že mi to bude dopřáno. Ale co nejdál to půjde...

hodnocení

2x

Mě aktuálně vadí to, že se na tomto tématu dělá především volební kampaň. Přeci by mělo být v hlavním zájmu udržení zdraví. Bohužel mnohá opatření tomuto neodpovídají, dělají se rozhodnutí politická namísto zdravotních. Média neustále masírují zprávami a reportážemi právě toho typu, že si skupina studentů udělala párty. Takových akcí je po republice mnoho, ale zrovna je teď "in" si vzít na paškál studenty. Předtím to byli dovolenkáři. Přitom už v létě už se u nás infekce daleko více rozjížděla oproti okolním státům - argument, že to přitáhli ze zahraničí, naprosto nedával smysl. Nebo předtím lyžaři. Přitom v té době se ještě po Praze producírovaly skupinky cizinců.

Společnost je polarizovaná, všichni jsou nervózní, nepříjemní, netolerantní. Jenom za poslední 2 týdny mě někdo dvakrát naboural auto a jednou téměř, protože nedával dostatečně pozor.

Tím se vám společnost dělí na dvě části - ti, co si pochrochtávají, jak se o ně vrchnost stará a ti, co jsou právem nespokojení, jak se o ně stará.

Upřímně řečeno, mám už té celé kampaně taky dost a v současnosti přeferuji variantu, aby se infekce rozjela v rozumném tempu a začalo se konečně víc promořovat. Protože opatření z jara se dala udělat jednou, ale tohle tady bude ještě roky. Nechci tomu jít zbytečně naproti, dodržují určité zásady hygieny, ale bránit se tomu za každou cenu nebudu.

Souhlasím s tím, co jste napsal, ale já se tomu bránit budu a nakažená být nechci, protože začíná prosakovat, že u těch co virus prodělali, se později začínají objevovat zdravotní následky. Takže ono není tak jisté, že když je někdo vyléčený, tak je pak bez problémů.

figurek*
hodnocení

1x

možná nevíte, že všichni máme v krvi bacily moru a cholery. Ty nemoci nezmizly a neodešly do minulosti za mamuty, mastodonty a dinosaury. Stále jsou zde.

hodnocení

1x

Já si stejně myslím, že všichni umřeme.

Ernie, všichni umřeme, určitě, ale já bych chtěl překonat rekord v dožití.

@milancukrar - Za každou cenu?

Určitě ne za obtíž pro druhé, Umřít "zdravý", soběstačný. I když nejsem soběstačný ani teď, bez manželky bych byl v ...

Mně je u p*dele, jestli dám rekord v dožití, zavřenej doma s hadrem na ksichtě, bez možnosti kamkoli svobodně jít. Ať třeba natáhnu brka bez rekordu, ale s prožitým životem! *zed*

babičko - za každou cenu? Tou cenou má být povalování povalečů v Chorvatsku?

@ra252 - Ne, tak to nebylo myšleno. Kolega pochopil přesně :)

Ale babičko - ono to tak je. Povaleči zabijí staré a nemocné. Je to jejich volba.

Nejsem si jistá, zda nechápete či chápat nechcete.

Omezení jsou zatím minimální. Ale povaleči se nejsou ochotni kvůli ochraně druhých omezit ani minimálně ..

Když někdo chce ochranu, tak ať si ji zajistí a nepožaduje ji od druhých.

Ano, i o tom to je. O sobectví ..

Ale také o blbosti. Co si počnou ty slépky, co kvičí o svobodě povalování na pláži a ožárání do rána, co si počnou, až učitelky jejich fracínků skončí pod hadičkama v nose nebo pod kytičkama?

Takže sobec je každý, kdo nechce druhému pomáhat. Jsem sobec, protože například nehodlám krmit někoho, kdo má hlad. On má přece hlad a já jsem sytý. Není to sobectví? Může na ten hlad umřít, měl bych brát ohled a podělit se, tím jej ochráním...

Stejně jako hladový si může svou ochranu zajistit získáváním prostředků, můžou si stejnou ochranu zajistit ti, kteří se bojí kovidu.

Vzít si hadr na hubu v obchodě nikoho příliš neomezí, že ..

Mnohé třeba jo. A i kdyby ne, jde o princip. Ať se ti, kteří se bojí, vezmou příslušný oděv a ochranné prostředky. Když nebudu umět plavat a budu chtít jít mermomocí do vody, tak buď tam nepolezu anebo vezmu si plovací vestu, a ne abych požadoval záchranný tým.

jenda2*
hodnocení

0x

Celkem se v tom díky TV motáte. Covid-19 je pro více jak 90 % populace s minimálními vlivy. To je po půl roce už známo. Od března bylo vše zakázané a podle vás to mělo trvat déle. Fajn. A pak co? Vylezete ven před barák, někdo projde a všichni doma hermeticky uzavření před všemi bacily a viry budou na hromadě hned. A pak zase půl roku uzavření? Už chápete, že to je naprostá hovadina a že naopak všichni musíme tento virus poznat, abychom měli obranné látky? Nezmizí a žádné rouškování s likvidací ekonomiky včetně opětovných projevů udavačství ho neovlivní. Pouze zchudneme a leckdo přijde o majetek či úspory na důchod.

Opatření vlády jsou k ničemu, stejně jako všude jinde. Kdy na to sami přijdete? Až nesmyslně obsazené nemocnice zabrání skutečným nemocným např. operace či onkologickou léčbu? Už takto zemřelo kolem 50000 lidí. Těch několik stovek lidí je proti tomu minimum. A pro idiotská opatření jsme nemohli ani k zubaři. Tak neřešte pitomosti a uvažujte mozkem.

Ano, 90% populace to v pohodě přežije. Těch zbývajících 10% je milion ..

...Až nesmyslně obsazené nemocnice zabrání skutečným nemocným např. operace či onkologickou léčbu?...

řekl odborník.

jenda2*

Určitě stejný jako vy. Doposud každý, kdo v mém okolí měl Covid neměl žádné příznaky. Žádné ! Smrtelnost je řádově menší než H1N1. Tak pane Cukráři, shodneme se, že se neshodm. To ale neznamená, že vy máte pravdu a já nemám. Vy se vydáváte za odborníka. Směšné.

Kdyby jste pořádně četl články vedoucích lékařů např, Na Homolce, tak tam uvádějí počet skutečně nemocných Covid-19. Něco kolem 20 nebo méně a jen jeden na plicním ventilátoru. Oni jsou hlupáci a vy chytrák. Ani byc se nedivil, kdyby jste byl v Lidových Milicích. To by vám sedělo.

etana*
hodnocení

0x

Ano, Covid společnost rozděluje, jako každé nebezpečí, stejně jako válka atd. Ze začátku jsou všichni jednotní, ale postupně vlivem propagandy a únavy z napětí jdou ohledy stranou a každý se sobecky stará hlavně o sebe. Obrana skoro neexistuje. Média a politici toho samozřejmě využívají, jedni v touze po senzaci a uznání, druzí jako prostředek k získání větší moci. Vlastní názory ustupují do pozadí a jen se čeká na rozkazy, zákazy, špatné zprávy. Dobrým se nevěří. Samostatné jednání se vytrácí. Viz. ti studenti na Mácháči..dvakrát sedmset lidí, organizováno dávno dospělými s podporou univerzit. To nikoho nenapadlo, že je to letos blbý nápad? Samí vysokoškoláci a jeden blbější než druhý...bohužel. Ale co jejich rodiče? Pedagogové? Co to slavné ministerstvo školství, pořád něco nařizuje, ale tohle nedokázali zarazit. Kde měli mozky? Asi je dobře, že to má teď na povel plukovník (papírový) - ten vydá rozkazy a kanonenfutter poslechne:)

zanzibar*

Dobře, tak se rozhodli bavit! No a co! Nejsou všichni vystrašené ovce...Z druhé strany korónu dostane většina lidí, ti, co jí dostanou než budou nemocnice přecpané, ti to vyhráli...

a ti druuzí zůstanou před nemocnicí, a nebude je mít kdo léčit.

zanzibar*

Zdravotnický personál je na tom podstatně hůř, musí do práce i když má virus, když je bez příznaků. Jo doktor nemůže jen tak zůstat doma...

Tomu nevěřím, že by zdravotnický personál musel do práce s potvrzeným covidem. A co to znamená, potvrzená nákaza bez příznaků? To jsou zase divné nápady.*co*Podle Vás by teda šel nemocný doktor, nebo sestra klidně mezi zdravé pacienty? *ee*

zz
Njn, jsou bez příznaků, takže s kvalitním respirátorem taky mezi nakažené a nemocné, mají přece stejnou nákazu tak proč ne? Necítí-li se slabí, mohou pracovat a pomáhat dokud sami neonemocní. Ale mají právo na karanténu. Co myslíte, mají na výběr?
zanzibar*

Suzymon,věřit nemusíte, je to však realita v celém světě, protože doktorů a sester je málo všude.. A k doktorovi se thc bez testu nedostanete. Toto je ale praktika víceméně nemocnic. Tam jsou naopak v nebezpečí hlavně doktoři. A vyléčení z kovidu by se mohli starat o těžce nemocné, ti byli v relativním bezpečí. I když se dá znovu nakazit, průběh je mírný. Tělo si vždy vytvoří obranné látky, a tak nepropukne podruhé se silou...

@zanzibar - musí do práce i když má virus, když je bez příznaků
To není úplně přesné - do práce může když měl rizikový kontakt, je tam nezbytný a musí dodržet podmínky. Viz MZ vydané Mimořádné opatření – organizace a provádění karantény u zdravotnických pracovníků

mzcr.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma covid

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]