Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poměr testovaných a nakažených lidí

Od: karola odpovědí: 12 změna:
Zajímalo by mě , jaký je poměr testovaných lidí na koronavirus a nakažených na jaře a v dnešní době. Na jaře třeba mnoho lidí ani nevědělo, že jsou nakažení, dnes,když vidím ty fronty zájemců o testy, tak si říkám, jestli mnoho jich nejde na ně zbytečně,i když, pokud někam cestují, tak je musí mít. Zatím jsem žádná čísla nikde nečetla.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nikde se to nedozvíte. Na jaře to spousta lidí měla a nevěděla o co jde. Dnes se testují i ti, co jim nic není a nakonec se zjistí, že jsou nakaženi, i když nemají žádné příznaky. Je to blbinec na entou. I ty počty zemřelých - jakoby tahali pastu z naprosto prázdné tuby. Hlavně, aby lidi byli doděšení, že se na to opravdu umírá. Ti, co zemřeli s virem, by umřeli i bez něho, jen o něco později.

pb®
hodnocení

4x

A taky se asi nikdy nedozvíme, kolik je z celkového množství pozitivních opakovaných testů. To taky zkresluje počet. Mě zajímá jen ten, co se nakazil poprvé. Ne ten, co přišel po 14dnech a pořád je pozitivní, po dalším týdnu zase pozitivní... Házení všech pozitivních testů do jednoho pytle jen na oko zvyšuje celkový počet a snadněji se tak dělá bububu na populaci.

jenda2*
hodnocení

4x
Nebezpecnost viru je pro 98 % populace miziva. Proc se tedy likviduji firmy i jina odvetvi nesmyslnou karantenou lidi? Zakazi se akce, fajn po pul roce se objevi virus a zase se bude zakazovat a omezovat? Bezneho obcana napadne, ze toto neni vubec zadne reseni. Covid je jen zaminka k necemu jinemu. To ukaze cas ale chudy narod se vzbouri. To jinak nedopadne. Proto vojaci i policiste dostavaji bohate odmenu za ochranu vlivnych...
Vy jedete s Dajkou furt na stejném argumentu. Stejně by umřeli... Jenže otázka je, jestli letos nebo za 10 let. A pro mě je 10 let života dobrý důvod abych vydržel v krámě půl hodiny s hadrem přes nos.
karola
hodnocení

Mít roušku v obchodě nebo kde je mnoho lidí je podle mě ohleduplné vůči okolí, pokud nemám respirátor, tak jak chápu, chráním druhé a ne sebe. Ale mě zajímalo, kolik bylo pozitivně testovaných vzhledem k počtu provedených testů na jaře a dnes. Je logické, že v dnešní době musí být zákonitě daleko větší počet lidí pozitivních než na jaře. Nezlehčuji koronavirus, ale kdysi jsem měla 2x po sobě takovou chřipku, že jsem se nemohla nadechnout, nemohla jsem od doktora dojít domů a několik dní jsem jen ležela , jak jsem byla hotová. Potom mi ještě několik týdnů trvalo, než jsem se dostala do formy. Kdo ví, co to tenkrát bylo.

pb®

totak když si vezmeme těch prvních 13 zemřelých, o kterých ještě infomovali, pak ti by 10 let zcela jistě nežili, dost možná že by nežili ani dalších 10 týdnů.

Prvnímu bylo 95, kardiostimulátor, chronické srdeční selhávání. V jeho věku se prostě ještě 10let nežije a s chronických srdečním selháváním už vůbec ne.

Druhému bylo sice jen 45, ale měl onkologické onemocnění v terminálním stádiu, metastázy. To taky není na to, aby žil dalších 10let.

No a takhle to pokračovalo, věk přes 70, chronické plicní choroby, nebo přes 90 a k tomu ještě chronické plicní choroby, až nám zatli tipec a informovat přestali.

Takže já si pořád myslím, že hodně ze zemřelých nezemřelo přímo na koronavir ale na jiné chronické nevyléčitelné onemocnění a jen prostě byli v těsné době před úmrtím pozitivní na koronavir.

A jestli zemřeli přímo na koronavir, pak je otázka, jestli koronavir nebyl jen o pár dní rychlejší, než třeba ty metastázy, COPD, selhávání srdce atd atd. To ví ošetřující lékaři. A ti nikomu naplno neřeknou, helejte prognóza je taková, s vaším onemocněním umírá do roka 95% lidí. Nesmí to říct. A tak léčí nevyléčitelné až člověka uléčí k smrti.

hodnocení

2x

Tak vy chcete všichni čísla? Podle úchyla Flégra, to je ten, co se zabývá roupama a klíšťatama, tady bude 100 000 death. Jo, sto tisíc.

parlamentnilisty.cz/...

Ale já si myslím, že toho blázna vytáhli jen aby byla sranda.

senior

Bylo by dobré, kdy všichni ti chytráci najeli na to, že covid se bude léčit. Kdyby zde vícero lidí, lékařů, laborantů a pharmakologů, chemiků a já nevím kolik profesí, se tím začali vážně zaobírat. Nějaké první vlašťovky už byly oslyšeny, ale zřejmě cíleně jejich příspěvky zapadly, lék je v porovnání s očkováním levný.

Protože očkování je převeliký kšeft a vypadá to, že je to takhle již delší čas naplánováno. Proč jinak Prymula - úmrtnost stoupá, kapacity nemocnice jsou už na hraně.

Chtěla bych poprosit, kdo lže, ať zmodrá. Možná bychom se divili.

Já vím, že se to zase nebude tady plno lidem líbit.

Furt čekám, kdy někdo vyleze s teorií, že covid rozšířily galanterie které potřebovaly prodat zbytky látek a prošlé prádlové gumičky aby jim na skladech nezpuchřely. :)
hm*

> Podle úchyla Flégra, to je ten, co se zabývá roupama a klíšťatama, tady bude 100 000 death.

A zase lež. V tom článku se píše, že (podle Flégra) kdybychom chtěli covid řešit jen promořením, tak zemře 100 000 lidí. Ne, že nás určitě 100 000 zemře.

Ernie, již jednou zde byla tato informace špatně sdělená a mnohokrát vyvrácené.

Ale kdo chce, může si nelézt debatu s tímto člověkem, nežli předávat zkreslené info.

hodnocení

0x

Podle jara se to nedá srovnávat, ale občas jsem si něco zapsala.

1.3 bylo 11 testů a nakažení 3.

19.3 bylo celkem udělaných testů od začátku března 9402 a nakažených 765. Toho testování bylo strašně v začátcích málo.

30.3 bylo nakažených 3001 a celkový počet testů 43498.

V televizi nedávno tuším Prymula? říkal, že je přibližně 10% nakažených denně z celkového počtu testovaných.

Bohužel nás spousta zemí bez testu nepustí, tak chápu ten zájem, lidi chtějí, nebo potřebují pracovně vyjet a nejsou to pendleři.

doplněno 24.09.20 14:15:

Společnost je opět rozdělena, kdekdo má potřebu se zviditelnit, národ je plný "epidemiologů".

Bude sranda, až epidemiologové začnou léčit rakovinu, dělat implantáty a operovat chlopně.

Sleduji na jiném webu, kde paní denně píše... z rodiny 2 pozitivní, 2 negativní, jeden s běžnými příznaky, ale její manžel na ARO s remdesivirem, následně nasazeny kortikoidy, s podporou dýchání, mladý, štíhlý, nekuřák, předtím zdravý..ze začátku nebylo vůbec jisté, zda se z toho dostane a teď není jisté, že se plíce podaří dát do pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]