Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vhodné chodit v kanceláři bos?

Od: rajce odpovědí: 45 změna:

Chci se zeptat, v naší firmě chodí víc a víc kolegů v kanceláři úplně bosky. Osobně se mi tento trend spíše líbí, ale nevím jaký pocit to vyvolává, když k nám příjde někdo z jiné firmy, na poradách a podobně. Jak se na toto díváte a jak máte nastaveno u vás ve firmě?

Díky! :)

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

15x

Podle mne to vhodné není. Na klienty to dobře nepůsobí a nemusí to dobře působit ani na spolupracovníky. U nás by to určtitě neprošlo.

Tohle je absolutní znevažování klientů, stějně, jako by na ně vystrčili p*del.

Kapko, ale on každý nema klienty z jine firmy ;) takže bych se toho zas tolik nebal. Jo pokud je to obchodní oddělení tak to bude jiný level.
karlikkralik
Rikam, u nas je to uplne v pohode, chodi tak hlavne pres leto hodne lidi a nikomu to nevadi. Hlavne to nikdo vubec neresi, nikdo nikomu na nohy nekouka a nebavi se o tom. To ze je na zemi trochu spina clovek prezije a rikam je to o tom stylu a navyku. Ja uz ted vubec neresim jestli jsem nebo nejsem bos, dokonce nekdy chodim bosky v dzinach, nemusi to byt jenom kratasy. Takze je firma a firma a troufam si rict ze v novych firmach a start upech je toto spis trend.

Ano, je to nevkusné a nehygienické.

kepler*
hodnocení

6x

Tak z toho jsem, upřímně řečeno, poněkud na větvi, to jsem nikde neviděl. Jak by to řešili při přechodu z jedné budovy do druhé? Nevyzouvat se! Jinak hrozí biologický a plynový útok s těžkými následky. Co je k tomu vede? Doporučuji obuv za každých okolností. Jinak by se kolegové mohli pořezat o střepy svých geniálních nápadů. Bosky nechodím ani doma. *zed**smich*

hodnocení

6x

Hnus. Já přijít jako klient nebo návštěva do takového podniku, tak rychle vypadnu a už mě tam nikdo neuvidí. Na druhou stranu chápu, že je jiná doba a mladí hipsterští IT frikulíni nemají problém s kruhem v nose, avatarskýma ušima a barvama, tak co by se nezuli, že?

karlikkralik
Oni tak nejvic chodi prave hipstri. Ale to neni jen v kanclech, rozhlednete se nekdy ve Vnitrobloku - typicke hispterske misto a kazdy druhy na nohou zabky nebo sandale, vetsinou i sundane.

oti
hodnocení

5x

To je tak dobré na roznášení plísně. Když tak aspoň slabé ponožky a taky jedině tam, kam nepřijdou do kanceláře zákazníci. Působí to tak buransky. Snad tak za sto let, nebudou v kancelářích zaměstnanci ve spodním prádle. :-D Doba se totiž stále mění.

motak
hodnocení

3x
U nás treba by to bylo každému jedno...
24.09.20 03:55

ajťáci?

karlikkralik
24.09.20 09:08
Presne!
motak
Ne, velká firma,vsechny možné pozice...ale prostě se neresi oblečení a každý může chodit jak chce...

Je to dávno, co jsem se s takovými kolegy setkal. Propocené oblečení nebo nemytí 3 dny nebylo vyjímkou. Holt pravý ajťáci :). Mě by všechny tyhle aspekty jako zákazníka silně odrazovali. Naštěstí nebyli určeni pro styk s okolním světem a pracovali tvrdě na PC.

Gumidku...mas zajimave mínění o ajtacich. Popravdě ac z oboru tak neznám nikoho jak popisuješ. Ano kraťasy, triko, zadny oblek, divná mluva, kterou půlka lidí nechápe a občas divne vtipy...to je v IT bezne. Možná šlo o dost divne prostředí.
donpapa

@gumidek: To je věc názoru. Mě daleko více odrazují lidé, kteří nezvládají češtinu na úrovni čtvrté třídy základní školy a dovolují si kritizovat jiné. Tomu se říká sebevědomí ... *smich*

Já kritizuji češtinu na úrovni 1. třídy *smich*, dál jsem nedošel.

krtek6
hodnocení

3x

dělám v kanclu a nepřicházím do styku s žádnými jinými lidmi než kolegy. V létě chodím pravidelně bosky bo mi to chladí nohy. Nikdo nic nenamítal

karlikkralik
Presne, ja take prijdu do kontaktu nejcasteji s kolegy a nikomu to tam nevadi, naopak je to hlavne v lete snesitelnejsi.

I v mém současném zaměstnání je to běžné. Nikomu to nevadí, že občas někdo vstane od stolu a jde k tiskárně bos. Je tam dost vedro a každý se chladí jak může.

daya
hodnocení

3x
Dělala jsem v obchodě, malé specializované prodejně a také jsem chodila občas bosa. Stejně tak u nás na centrále občas v létě někdo chodí bos. Pokud to není banka, tak mi to divné nepřijde. Já chodím bosa ráda a mít 8h hodin denně boty není nic zdravého. Takže pokud to je třeba grafické studio, oddělení účetních atp tak proč ne. Fakt nechápu proč by někoho měly pobuřovat bosé nohy

karlikkralik
hodnocení

2x
U nas v officu chodim pres leto zasadne bos, nejlepsi co muze byt, proto uz tak schvalne nekdy chodim i v chladnejsich dnech.
Jsme vyvojarska IT firma plna mladych ajtaku cili to nikomu nevadi a chodit bos je tam celkem bezne. Pri nasich poradach to take neresime, pri schuzce s klientem si vzdy radeji neco vezmu. Ale je mi 22 cili to tam zkratka kazdy chape.
Samozrejme kdyz tak chodite verejne, museji ty nohy alespon nejak vypadat a trochu se o ne starat. Neni to pro kazdeho.

au1
hodnocení

2x

taky chodím v kanceláři bez bot, ale aspoň v ponožkách *smich* nevím co na to ostatní, občas někoho vidím že boty taky shodí, někteří co přijdou z jiných oddělení se divně tváří ale nic neřeknou *nevi*

hodnocení

2x

Aby v kanceláři chodil někdo bos, to vhodné není.

Ale boss, to je něco jiného, ten tam chodit může.

hodnocení

2x

No to je ale nějaká zvláštní firma. Podle mne je to naprosto nevhodné, nehygienické a přímo urážlivé pro případné cizí zástupce jiných firem, kteří by eventuelně přišli na nějaké obchodní jednání. To už tam můžete rovnou být ve slipech. Úplně přiblblý nápad. Já přijít do kanceláře, kde by mne přivítali zástupci firmy bez bot, tak se otočím a odejdu. Tohle můžou udělat jenom lidi, kteří nemají co nabídnout, tak aby zaujali alespoň něčím, tak budou přijímat oficielní návštěvy bez bot. Osobně bych se zástupci takové firmy vůbec nejednala. Naprosto hloupé a v byznysu nepřijatelné.

hodnocení

2x

Já bosky chodívám doma. Ovšem když přijde návštěva, vezmu si pantofle. ;) V práci mi to připadá tím spíš nevhodné. Snad byste se alespoň při těch oficiálnějších záležitostech mohli obouvat?

fialka2
hodnocení

2x

Začínám se domnívat, že progresívní mládí má opravdu v hlavách asi hodně prázdno. Takové nápady jsou prapodivné. Nějaká etika chování jde mimo, nemluvě o hygieně apod., znevážení -neúcta ke kolektivu atd. Jsou nějaké normy v chování a vztazích. Jak někdo zmiňuje - hlavně v práci pohodu... to taky může přijít v pyžamu, že se nechce převlékat ráno :( Svět se snad opravdu v zádel obrací. Co už lidem nenapadne?

pet32
hodnocení

0x

Jestli nezapáchají, nejsou viditelně špinavé, tvrdé paty, plíseň, tak by mi to nevadilo. Když ostatní chodí v botech, na podrážce mohou přinést různou špínu, exkrement ap.

karlikkralik
No prave, to by mne vadilo taky. Ale kdyz mate nohy v pohode tak neni problem podle me.

lamy13
hodnocení

0x

Pracovní pohoda na prvním místě. Ono je v podstatě jedno, jestli má někdo na bosých nohách "cukle" či sandály, nebo chodí úplně bos.

hodnocení

0x
Připadá mi to nevhodné. Ale Vojta Dyk byl na koncertě taky bos.
doplněno 26.09.20 13:46:

A pak jsou lidé, kteří v půlce léta, když je 27 stupňů nosí zimní bundu, čepici a plné boty. Je to vhodné?

Vojta Dick udává směr v módě nenošení či nošení obuvi?

hodnocení

0x

Jo, to se dnes hodne rozmaha. Pokazde kdyz to vidim premyslm, zda by se ukopnuty palec o roh stolu bral jako pracovni uraz.

Pokud se to zrovna netaha na schuze se zakaznikem, u ktereho muze byt predpoklad, ze by to mohl povazovat za znevazovani - tipicky Japonci, tak proc ne. Doby, kdy se muselo cely den sedet v pozoru ve fraku s motylkem a skrobenym stojackem uz jsou pryc a na vykonnost to muze mit vliv zrejme pouze pozitivni.

Zvlastni ovsem je, kdyz se takovy nechapavy zakaznik vede po kancelari, kde to ma moznost videt. Obcas zvedaji oboci az ke stropu.

Take pokud jsou hole vytrcene nohy schovane za stolem, je to krapet jine, nez kdyz trci z pod stolu bez zadni desky a ty spinava chodidla jsou hned pekne vsem na ocich.

hodnocení

0x

To vám to musí v kanceláři pěkně vonět.Bosky chodit na louce je pěkné a příjemné,ale v kanceláři?

nedoktor*
Co zkusit bare foot boty? Mají měkkou podrazku, mohlo by ti být fajn pro Vas.

liska5
hodnocení

0x

Já si představuju takovou poradu. Všichni sedí bosí, jak vodníci. Asi bych to zasedání ani nebrala vážně. A nejlepší, kdyby na sobě měli obleky a kostýmky.*smich* .Prostě ne všude takhle mohou pracovat.

Ve filmu Jak utopit doktora Mráčka aneb konec vodníků v čechách, taková porada je :).

Kopecký je bosí v lavoru s vodou a kape z něj :-D

liska5

Tak možná to mám podvědomě z toho filmu. *smich* To je ale krásná hovadina!

Zajimalo by mne, jak by tenhle humor brali v jiných zemích.

hanaka
hodnocení

0x

Ve Škodovce naprosto normální jev. Dělala jsem v závodní jídelně a přicházeli tam bosky na oběd jak dělníci, tak kravaťáci. Ale v tak velké firmě s tak různorodou skladbou lidí vás nemůže překvapit naprosto nic. Každopádně asi vždy záleží na vedení firmy a také na jaké pozici se necházíte. Osobně bych v tom ale neviděla problém...lidí dělají veřejně i šílenější věci.

Pokud se nebojí, že šlápnou na nějaký střep nebo do něčeho rozlitého, proč ne?

To je fake, ne? Nedovedu si představit, že v takovém podniku, jako je Škodovka, ať už se jedná o tu mladoboleslavskou nebo plzeňskou, by bezpečák toleroval někoho bez bot. Dělník má jistojistě předepsanou a nafasovanou ochrannou pracovní obuv a v při pohybu THP v prostoru mimo pracoviště a bez bot by v případě neexistence příslušného předpisu takový okamžitě vznikl. V opačném případě by totiž pouhé stoupnutí na napínáček bylo pracovním úrazem...

V jednom nejmenovaném podniku jsem byl upozorněn na to, že chůzí po schodech bez přidržování se zábradlí páchám hrdelní zločin a v případě opakování mi jako externímu pracovníkovi nehrozí ani finanční, ani kázeňský postih, ale rovnou zákaz vstupu.

Nepletete si pojmy bos = bez bot a naboso = bez ponožek?

liska5

Včera jsem zrovna spatřila ve vlaku dvojici bez bot. Nastoupili zcela bosí. To je takový trend, že prý to spojení se zemí tělu prospívá, ba přímo léčí. Dokonce jedna maminka si chodí pro děcko do školky bosa. Dítě tam nemá na její přání bačkory. Jsem zvědavá, jak teď, když se ochladilo...V přírodě chápu, ale tady ne.

liska5... já nechápu vůbec. Chodím bos jen doma. Mám koberce.

hodnocení

0x

Nelíbí se mi to,připadá mi to nehygienické , i když chodí někteří lidé po poplivaných ulicích taky bosí a neví, co čeho šlápnou, nemusí to ani být vidět, v kanceláři jsou na tom aspoň všichni bosí stejně.

xy
hodnocení

0x

NE, protože plísně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]