Nejste přihlášen/a.
Jo, to znám. Obyčejná porucha pozornosti. S tím je třeba se naučit žít, je to vrozená vada. Nejsilnější lék je pevná vůle. Doplnit omega kyseliny, minerály . Aktuálně se mi stalo, že jsem přehlédla číslo tramvaje, místo do 7,jsem nastoupila do 17,a jela úplně někde jinde ,během jízdy jsem telefonovala a zjistila to tedy dost pozdě. Jo, kdyby se ta porucha dala omezit pouze na učení, to by byla nádhera...
Zkus si najít na netu Schultzův autogenní trénink (AT), jeho postup. Vytvořil ho německý lékař, psychiatr a neurolog. Jeho nácvik jsem se učila kdysi dávno sama podle knížky "Pomoz si sám, stejně ti nikdo jiný nepomůže". V ní byl autogenní trénink popsán jednoduše i pro samouky, tenkrát net nebyl resp neměla jsem k němu přístup.
Dnes je o této metodě knih víc, jsou knihy i pro lektory, ale pro začátek doporučuji jednoduchý postup, který právě byl v této knize. Nácvik není náročný, zpočátku mi trval půl hodiny, časem se to zkracuje, takže jsem trénovala při cestách metrem, kdy mi asi tak po 6týdnech už stačilo 5minut. Naučíš se nejen relaxaci ale i koncentraci na to, co potřebuješ (v tvém případě na studium). S lidskou psychikou se dá efektivně pracovat a opravdu to funguje. Na studium při zaměstnání určitě, také jsem studovala VŠ dálkově při zaměstnání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.