Nejste přihlášen/a.
Četl jsem tento článek.
Ale včera jsem se dozvěděl, že někteří senioři v obci ( na vesnici ) dostali balíčky dva.
Jeden od státu a druhý od obce.
Opět další zbytečná aktivita, která akorát budí u některých negativní emoce a rozděluje společnost. Pokud tohle mělo vůbec někdy přijít, tak v březnu..
Nemyslím si, že bychom na tom byli tak špatně a nemohli si koupit roušky. Jsou běžně dostupné a dají se sehnat za relativně slušnou cenu. Navíc když slyším, kolik to všechno stálo, tak se zas ukazuje, jak stát umí "hospodařit", klasika...
Někdy v polovině května jsme dostali roušky od obce. Každý obyvatel, nezáleželo na tom, zda mu byly 4 roky, nebo 90. Roznášel to člen zastupitelstva. Pro každého to byly 2 roušky ze zářivě bílého damašku. Ještě jsme je nepoužili. Jsou tak zářivě čisté, že si je dovedu představit leda tak na svatbu. A ta nehrozí.
No a potom jsme dostali prostřednictvím pošty od státu, 5 jednorázových + respirátor. Lidé nad 60 let.
Ty od obce nebyly povinné, záleželo asi, jak se která obec o své lidi stará, zda na to má apod. Pokud ale máte pocit, že jste byl opomenut, ty naše 2 + 2 bílé Vám mohu klidně darovat. Zadarmo. Budete mít ale problémy s údržbou, to si pište. Jaga.
Co řekl Roman Prymula 30.11.2009 o používání roušek proti prasečí chřipce:
"
Otázka: Jakým způsobem, s výjimkou vakcíny a izolace, je možné se chránit? Měly by efekt třeba roušky?
Roman Prymula: Roušky mají velmi omezený význam pro veřejnost, autority je nedoporučují. Mají význam pro zdravotníky v expozici. Rouška má dále význam obrácený. Nemocný by ji měl doma používat, aby nešířil virus na zdravé kolem. Význam má mytí rukou a větrání. "
Zdroj:
Tak, za 11 let změnil názor. Vy ho nikdy neměníte? Prasečí chřipka a covid jsou dvě různé nemoci. Co byste dělal vy?
Pet,
...Nemocný by ji měl doma používat, aby nešířil virus na zdravé kolem. Význam má mytí rukou a větrání...
Ale to platí stejně i teď, moje rouška chrání Tebe...
Tak nemocny má být doma, ale bohužel u nás neplatí, že když je člověk v karanténě, tak další, který s ním žije, může chodit do práce, do obchodu. A roušky, příbuzná pracuje jako sestra v ordinaci, pacient vyšel z ordinace sundal roušku a dal ji tomu co šel po něm, on ji zapomněl. Záleží na lidech.
Mně nešlo ani o ty roušky, ale že někdo něco řekl v roce 2009.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.