Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výška a zdraví

Od: klobotechna odpovědí: 5 změna:
Je pravda, že vysocí lidé mají na stáří víc problémů s klouby než menší?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

1x

Nikde jsem nic podobného nečetla, ale zamýšlím se nad tím hodně. Nemyslím, že to jde nějak zjistit, protože jde převážně o genetickou výbavu. Třeba moje mamina mi předala, co se týká kostry, jen to nejhorší. Přitom ona je malá, já mám skoro metr osmdesát. Tak jak zjistím, že mám problém právě proto, že jsem příliš vysoká?

Takže když to shrnu:

-První je genetika, ta má hodně velký podíl na všem, co se nám v těle děje.

-Druhý nejvyšší počet bodů (dle mě) získává životní styl (strava, zátěž).

-Třetí místo pak patří právě vzrůstu. Ale jak říkám, kdo ví... M.

hodnocení

0x

To spíš tlustí a sportovci.

doplněno 24.09.20 01:17:

Já myslel vrcholoví.

klobotechna
hodnocení

Já teda nesportuji nějak extrémně, ale normálně ano.
A co malí sportovci, těm se to opotřebovává jak?

zanzibar*
hodnocení

0x

Já bych řekla, že nejvíc ti, kteří se stravují hlavně masem a jsou obézní. Je to i genetická záležitost. Z velké části. Z masa se ukládají do kloubů puriny a ty pak způsobují dnu a artróza. Kloub se rychleji ničí...

klobotechna
hodnocení

Takže stejně jediné, co můžu ovlivnit, je zdravý styl. Tak se posnažím. Díky za odpověďi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]