Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyslovuje Piascledine?

Od: ringo® odpovědí: 6 změna:

Zdravím na poradně!

Neví někdo jestli na netu existuje nějaký program, nebo databáze jak se vyslovují některá cizí slova? Teď jsem dostal lék a vůbec netuším jak to číst.

Piascledine /prasklá dýně? *smich*/

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, umí to i překladač od Google - napíšete výraz, ikona reproduktoru a poslech. Zdravím!

translate.google.cz/...

Super vychytávka, toho jsem si vůbec nikdy nevšimla.

hodnocení

No vida, to znám, ale nedošlo mi to. Jako už i spousta jiných věcí v mém věku. Nicméně tu výslovnost si stejně nezapamatuju.

jaksevyslovi
hodnocení

3x
Zdravím, nevím, jak se čte Piascledine, ale v lékárně jsou zvyklí na různé patvary :) Jinak pro cizí slova z hlediska jazyka (angličtina, němčina..) stačí Google překladač, tam si lze pustit výslovnost.

asd1
hodnocení

3x

Jsou, odkaz teď z hlavy nevim.. Hledej a najdeš - je tam psaný text a když klikneš tak to řekne výslovnost.. Nevim na který jazyky, běžný světový tam byly...

např. cs.forvo.com/...

hodnocení

2x

Řekla bych, že "c" uprostřed se bude číst jako "ká" a "es" se nebude vyslovovat. Teda já bych to vyslovila "piakledin" a myslím, že by mi ta lékárnice rozuměla. Ale netvrdím to, jen si to myslím. A kdyby se tvářila nechápavě, tak bych jí to napsala a zeptala se jí, jak to teda mám vyslovovat.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]