Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit?

Od: crhaks odpovědí: 32 změna:
Dobrý den ,chci se zeptat,zakoupil jsem před cca 2 lety rodinný dům ,kde jsme se rozhodli rekonstruovat ,na půdě byla spousta věcí , které jsem se rozhodl prodat na Bazosi, něco jsem prodal a něco jsem daroval známým , pri čemž jsem po delší době znova inzeroval nějaké věci (obrázky apod).a nyní mi hodnotí úplně neznámí lidí ze stejných IP adres jako negativní kteří mě osočují a pisii do hodnocení ,že se mě chystají udat na FÚ,na na ČOI při čemž nechapu proč? Nejsem obchodník jenom se zbavují věci a ani nevím proč by to někdo dělal? S nikým jsem neměl problém , jak říkám prodával jsem cca 8 lidem a ti si nestěžovali nepsaly prostě nic, takže mám docela obavy a nemohu z toho spát že mě tak někdo chce udat apod.Jak se proti tomu bránit? Děkuji s pozdravem Jan Crhák

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

6x
Vykaslat se na ne, co je vam po blbcich, kteri nemaji nic lepsiho na praci nez otravovat? Anonymnich kecu a vyhruzek je plny internet, rozhodne to neni duvod se nervovat. Pokud rozprodavate sve veci, nehrozi vam vubec ani od FU, ani od nikoho jineho. A nevim, kde vsude inzerujete, ale neopravnena hodnoceni na slusnych serverech mazou, stezujte si na tamni podpore.
crhaks
hodnocení

To se Vám lehko řekne psal jsem na Bazoš a blokli mi číslo ,jelikož poslední dobou i moji známí mají s tím problém, že bazoš nevěří prodávajícím ,ale kupujícím kteří nic nekoupily,ale lživé hodnocení dávají že závisti nebo nevím co je k tomu vede ,s Bazosem to jde hodně dolů ,prosím poraďte mi nechce se mi kupovat další simkarta s číslem díky
pepeek
Tak věci inzerujte na sbazaru.
crhaks
hodnocení

Tam se tak moc neprodá , chodí tam málo lidí , potřebuji se toho zbavit , jelikož mě čeká rekonstrukce domu, a je škoda to vyhodit, třeba to někomu udělá radost.

Pokud Vám nejde o peníze, darujte to za odvoz, na to jsoi i jiné weby.

hlavicka
hodnocení

2x

Takových asi "psychopatů" je v internetu docela dost co se baví neustálým provokováním a rýpáním do někoho a asi je to vzrušuje když se jejích oběti rozčilují a hádají se s ními. Většinou se proti tomu bohužel nedá nic pořádně dělat. Správci stránek, diskuzí, inzerce atp. to obvykle nechtějí řešit a pokud se někdo na to více ztěžuje tak ho raději zablokuji aby měli klid než aby to nějak řešili a prověřovali jestli je to pravda. Na takové lidi je asi nejlepší vůbec nereagovat a ignorovat je a nedávat jim tak příležitost k radosti z toho, že se jim povedlo někoho vyprovokovat k kreakcím které od toho očekávali. Když takový člověk nebude vidět očekávanou reakci tak s tím možná s časem skonči a najde si nějakou jinou oběť na které to bude zkoušet. Pokud neprovádíš nic nelegálního nebo zakázaného tak se ani nemusíš obávat nějakých problémů.

crhaks

To věřím, přes PC je každý hrdina, on prý to tak dělá co jsem zjišťoval běžně , posílá všude udání , jen přes počítač, osobně nikdy nikam nejde, nejhorší je že mě pořád udává na FU, při tom když to tak vemu, tak jsou to věci osobní, takže nechápu o co mu jde, je to prostě magor. Snad to skončí obtěžuje mě tak od 19.1.2020, já na to nereaguji, ale nikomu to nepřeji, ve svém vyšším věku je to pro mě dalo by se řict zdrcující, jak jsou lidi plný zla.

ridick

Určitě bych zašel na policii. Uvidíte, zdali budou schopni pomoci, případně poradí jak se bránit.

crhaks
To už jsem zkoušel ,oni s tím nic neudělají mění si IP adresy , a dokud Vás fyzicky nenapadne, tak s tím nic oni dělat nebudou
asd1

Nedělají ale mohli by. Stalking, křivé obvinění, pomluva - vše je trestné a policie na to páky má... Falešným obviněním a stažením inzerce ti vznikla škoda atd.

crhaks
On si pořád mění IP adresy , to je těžké Policie případ odloží, takovýma psychopatama,se zabývat nebudou .
asd1

Dohledat konkrétní počítač není problém. Policie by konat mohla, jen se jí nechce (moc práce za málo bodů..)

hlavicka

S policií je to těžké. Pokud někdo není prezidentem nebo ministrem atp. a nejedná se o nějaký větší nebo medializovaný zločin tak se tím v mnoha případech buď vůbec nezajímají a nebo to po čase skončí odložením. Když mne před 2 léty vykradli tak jsem k tomu zavolal policií, přijeli, vše pofotili, sepsali a pak jsem ještě musel jet na policií to vše sepsat. Řekli mi, že bych měl chodit po bazarech a kontrolovat jestli tam náhodou nenajdu ty moje ukradené věci. Po 2 měsících mi zaslali dopis s oznámením, že všechno prověřili, ale nic se nenašlo a tak to odkládají a tím to zkončilo tak jak jsem i předpokládal.

Nejsem právník a v zákonéch se příliš nevyznám, ale přes to si myslím, že něco by se snad dalo najít na toho "psychopata" v zákonech z čeho by ho šlo obvinit. Možná by stálo za to se poradit s nějakým právníkem který by snad dokázal poradit jak na to jít a jak to argumentovat u policie nebo pokud policie ví o koho se jedná tak jestli by nebylo lepší na toho člověka podat žalobu k soudu. To je ale spíše na silné nervy a nějaké asi nemalé finanční náklady by to stálo, ale to by v případě úspěchu měl pachatel uhradit. Bohužel ani soudní cesta není jednoznačně jistá, že by to dopadlo tak jak se očekává nebo jak by mělo a že poškozený by pak nakonec nebyl z něčeho obviněný. V této zemi se spravedlnost velmi těžko domáhá a někdo kdo nemá známosti nebo dost peněz na dobré právníky se zpravedlnosti jen těžce dokáže domoct. Často mám dojem, že české zákony spíše chrání zločince než poškozené.

crhaks: Jak konkrétně nebo čím ti policie zdůvodnila to, že se tím nechce zabývat i přes to, že pachatele znají?

crhaks

Prý je to věčný stěžovatel, známá firma, stěžuje si na všechno na všechny podává tr.oznámení, všechny hlásí na uřády, inspekce apod.

Prý to dle nich nemá smysl , že by se to odložilo.

hlavicka

Proč by to nemělo mít smysl a mělo by se to odkládat? To když např. někdo bude věčný zloděj, podvodník atp. tak ho nebude smysl za to vyšetřovat a nějak za to potrestat a proto se to odloží? K čemu jsou nějaké zákony když jejích porušování nikdo nechce řešit? Pokud je podezření, že ten člověk není psychicky zcela zdravý, tak ať ho nařídí vyšetřit a pokud se prokáže, že má nějakou psychickou poruchu tak ať ho léči nebo případně umísti do nějakého příslušného ústavu kde bude pod dohledem a nebude moct lidém škodit a ubližovat. A co ty jeho trestní oznámení a udání na úřady to se tím policie a úřady zabývají a nebo to také odkládají a neřeší?

jajko
si to dajte na fasebook a bude to prodáno

hodnocení

0x

Po krachu některých konkurenčních webů bych to viděl na nekalé obchodní praktiky zbývající konkurence . Co se týče finančního úřadu - pokud utržená suma přesáhne určitou částku, je třeba podat daň z příjmů

crhaks
hodnocení

No to netuším každopádně na Bazosi prodávám občas ,když se potřebuji zbavit nepotřebných věcí , ale toto mě štve ,blokovat pořád čísla ,na anonymní udání a ještě k tomu nepravdivé , přímo bych to nazval lživé , hodně mě to mrzí nejsem žádný obchodník ,ale co s tím , přece to nevyhodím...

liska5
hodnocení

0x

Tohle může dělat jediný závistivec nebo psychopat.. Nereagujte. Snad jedině odepište, že jejich zprávy chystáte k předání Policii ČR, neboť se jedná o útok na vaši osobu.

crhaks
hodnocení

Ano tento člověk vypadá na psychopata nebo něco podobného už kdysi mě anonymně udal na Policii ČR , nakonec mi dali PČR za pravdu( byl jsem v právu),policie ho prověřovala jako problémového člověka , neustále mě obtěžuje ,když jsem mu napsal že předám vše PČR napsal mi že klidně ,ale co z toho když mi bazoš blokuje čísla? Už nemám na to sílu kupovat si nové čísla , jsem poctivý a vždy jsem ochotný ale tady tohle je neuvěřitelné , hrůza,nepřál bych to nikomu .
liska5

Jsou bazary, myslím jako kamenné obchody, které vykupují celé pozůstalosti. Nábytek, nářadí, nádobí, ... Přijedou, vyberou si a rovnou hotově zaplatí. Jednáte s jedním člověkem osobně. Stejně tak starožitníci. Takové bych hledala.

crhaks
hodnocení

Dobře někoho se pokusím najít ale máte nějaké řešení jak řešit toho člověka? Zveřejnuje neustále moje iniciály ,připadá mi že je úplný pako, pořád mě obtěžuje , nevím jak se bránit .díky

Pokud vím,na bazoši se dá zajistit posílání kontaktu pouze ověřeným osobám .Občas když něco kupuju chtějí po mě ověření mailové adresy a tel.čísla a až pak poslali telefon prodávajícího.Zatím jsem nic neprodával,nevím jak se tohle nastavuje,ale mohlo by to aspoň trochu pomoct

liska5

Pochopila jsem z jedné modré odpovědi, že tazatel i policie ví, o koho jde...

crhaks
hodnocení

Ano , říkaly mi že je to známá firma( provokatér a udavač) ,ale jak se člověk chce bránit? Proste Bazoš s tím nic nedělá a když člověk napíše správci tak ještě zablokují Vás a vše Vám smažou . Chtěl bych mít od toho psychopata pokoj.

senior
hodnocení

0x

Annonci jste zkoušel? Já už tam prodala pár věcí.

hodnocení

0x

Nevím kde bydlíte, ale dobře funguje ostravské Avizo, jak tištěné, tak www.avizo.cz. Ale inzerovat v Ostravě např. z Prahy by asi velký účinek, kvůli dopravě, nemělo.

hodnocení

0x

Někdo zneužil Váš profil, možná uhádl heslo, možná využívá nějaké záměny. Řešte to s provozovatelem webu a pokud se ukáže, že Vás někdo zneužil, tak s policií.

hlavicka

pletiplot: To už tu tazatel psal, že to řešil s provozovatelem webu i s policií a také jak to dopadlo. Takové věci asi nikdo nechce řešit a spíše se to snaží řešít s ním aby ho odradili to řešit a aby neobtěžoval s takovými věcmi.

crhaks

Přesně , jak jsem již uváděl, bohužel neudělá s tím nikdo nic, kdyby mi aspoň mohly zjistit IP. Adresu , on si je pořád mění, dnes jsem od něho opět na Bazosi obdržel 10 negativů, už mi to přijde směšné.

hlavicka

To, že to nechce řešit Bazoš bych i chápal. Oni asi nemají žádnou zákonem stanovenou povinnost to řešit a tak se tím asi nechtějí zabývat. Policie by to ale řešit měla pokud se jedná o nějaké přestupky stanovené zákonem a neměla by to jen tak odkládat. Jak nebo čím ti zdůvodnili to odložení? Pokud s tím nesouhlasíš tak by snad měla existovat nějaká možnost odvolání. Pokud policie pachatele zná, tak jak jsi psal, tak nevidím důvod proč by to měli odkládat.

jajko
hodnocení

0x
Dejte to na facebook a ine socialne sietw predate skor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]