Nejste přihlášen/a.
Kdysi jsem někde viděl reportáž o tom jak je v nějakém městě možné si půjčit zdarma kolo, a pak ho zase někde nechat. Nevím jak to fungovalo, jeslti to bylo přes aplikaci a nebo ne. Existuje to stále? A funguje to v Praze? Pokud ano tak jak se ta služba jmenuje.
Děkuji.
Evidence je zdarma, jinak se platí menší poplatek. Existuje i v Praze. Je to Nextbike. Využívám běžně, u domu kolo zapůjčím, v cíli trasy odložím do stojanu. )
" Nextbike v Česku nabízí půjčení kol už ve 14 městech.
Na sdílených kolech nextbike se můžete svézt v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Havířově, Prostějově, Opavě, Hlučíně, Berounsku, Pardubicích, Hradci Králové, Mladé Boleslavi a na Kladně.
Podrobnosti a možnost stáhnutí app : nextbikeczech.com/...
Rekola, ceník zde rekola.cz/... pro pojištěnce OZP roční předplatné Standard zdarma rekola.cz/...
Samozrejme, zazvonite nekde, reknete kdo jste a co chcete, a prakticky kazdy Vam pujci jizdni kolo na cely den - hezke by to bylo, ale bohuzel z nejakeho duvodu to nejde, tak Vam zbyva jen ta moznost u lidi, kteri mysli jinak, a u kterych je leccos mozne - jako napriklad Svedci Jehovovi, tam by Vam bylo Vase prani urcite splneno.
Před několika lety byly v Praze na několika místech (např. v Karlíně) kola od magistrátu, která byla zdarma, ale tento bohulibý projekt asi zanikl, už dávno jsem žádné nikde neviděla. Moc se to tehdy nechytilo, stanovišť bylo málo. Všichni, kdo se chtějí projet na půjčeném jezdí na Rekolech nebo na koloběžkách.
To bych chtěla vidět tu filantropickou společnost, která by v dnešní době půjčovala kola zdarma. To by je moc dlouho nepůjčovali, protože do osmačtyřiceti hodin by byli bez kol, nebo by je našli někde se válet polámané. Teda u nás naprosto spolehlivě. Ale vím o které reportáži mluvíte, také jsem to viděla. Ale zaboha si nevzpomenu kde to bylo. Rozhodně to ale nebylo u nás. Jednalo se o nějaký disciplinovaný národ a to Češi nejsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.