Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zřídit skládku stavebního odpadu?

Od: kahsa* odpovědí: 5 změna:

Zdravím chtěl bych zřídit skládku stavebního odpadu a zeminy. A zajímá mě co k tomu potřebuji a jaká jsou potřeba povolení a jiné podmínky.Mám pozemek který je orná půda leží cca 800metru od obce. A zda k tomu člověk musí mít nějakou odbornost atd. Jestli někdo něco o tom víte prosím podělte se. Díky za info

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

Musíte mít certifikát na nakládání s odpady od ministerstva životního prostředí. Na to se skládá zkouška. Na pozemek je to složitější. Musíte požádat o vyjmutí z půdního fondu. Věc musí posoudit na odboru živ. prostředí a musí se vyjádřit i ministerstvo. Skládkou nesmí být dotčeno pásmo spodních vod a jiné strategické zdroje vody a přírodního materiálu a životního prostředí. Navštivte stránky životního prostředí.

marenka*

Certifikát ne, stačí povolení na nakládání s odpady od ministerstva životního prostředí, o které budete žádat na Krajském úřadě.

marenka*
hodnocení

0x

Tak to se připravte *cert* Papíry papíry papíry.. já jsem teď dělala povolení pro kovošrot. *zed* Je toho hodně, ale podívejte se na EIA- hodnocení vlivu na životní prostředí.. tomcat.cenia.cz/... tam si náhodně vyberte něco co je nejbližší vaší skládce, a prohlédněte si záměry jiných, posouzení záměrů. Také musíte mít vypracovaný dost podrobný provozní řád, provozní deník, schválit vám to musí na odboru životního prostředí, hasiči, hygiena, musí být prokázáno jestli nedosáhne k průsakům do půdy, k záboru zemědělské půdy, vyjádření chráněné oblasti, jestli vám tam teče nějaká řeka, tak vyjádření místního povodí. Musíte mít ošetřené, kam od vás poteče srážková voda, kam půjde nebo co uděláte se vzniklým prachem... je toho hromada. Ještě si pročtěte enviweb.cz/... ,

V první řadě musíte dosáhnout vyjmutí půdy z fondu zemědělské půdy. Změna územního plánu.

kahsa*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi určitě mi pomohou...Ale asi budu mít problém, protože všechny pozemky co mám jsou u lesů... no uvidíme.

marenka*

Dá se to ;) úřední šiml je divoký koník, ale dá se zkrotit, nebojte. První věc ze všeho řešte změnu územního plánu trvá i dva roky.

Pokud nezačínáte s nulou, je mnoho firem, které Vám s tím pomohou, od projektu až po všechna povolení, předpokládám že to něco bude stát, zkuste pohledat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]