Nejste přihlášen/a.
má někdo proti ní nějaké námitky, zápory? Díky
Duc není registrovaným uživatel, proto se ho nemohu zeptat, opravdu by mne zajímalo, co podle něj dělá VZP pro důchodce oproti jiným.
Také jsem zvažovala. Líbí se mi jejich preventivní bonusové programy "STOP"pro dospělé - ozp.cz/...
Mají i další výhody - příspěvek na dentální hygienu a jiné - ozp.cz/...
Bohužel můj zubař nemá smlouvu s touto pojišťovnou, a proto nepřejdu od VZP. Zjistěte si, zda Vaši lékaři mají smlouvy s OZP, případně se podívejte na seznam lékařů OZP, a zda by Vám vadilo přejít jinam - seznam doktorů OZP + seznam zubařů. Všichni nemusí přijímat nové pacienty a klienty: ozp.cz/...
OZP nemá tak široký seznam příspěvků na očkování (dívala jsem se pouze na dospělé) jako VZP: vzp.cz/... Pro někoho toto nebude důležité, pokud není zájem o očkování.
Záleží, z jakých důvodů chcete přejít k OZP.
OZP dává až 2000kč na dentální hygienu za rok - chcidoozp.cz/... ale dává jenom 1000kč 1x na očkování.
ulekare.cz nepotřebujete aplikaci, vše možné klasicky přes počítač. Platila jsem za dotaz 99kč. Ano, to je dobrá služba. Škoda, že jenom OZP má zdarma.
Od časů, kdy ČSSD uzákonila odvod peněz do VZP a zakázala benefity, které převyšují benefity ostatních pojišťoven je v podstatě jedno, u jaké pojišťovny jste. Já jsem u OZP už od doby jejího vzniku a bývalo to skvělé, například lékaři ji milovali, protože narozdíl od VZP platila včas a bez problémů. Nyní se vše změnilo, nivelizace zvítězila, takže je celkem jedno, kde jste. Nezažila jsem nikdy situaci, kdy by nějaký lékař neměl smlouvu s OZP. Vitakarta je prima, hodnocení lékařů a odsouhlasování péče také, dostáváte za to bodíky jako cestu k nějakým drobným výhodám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.