Nejste přihlášen/a.
Po rozvodu se jedná o vypořádání SJM. Právník mi sepsal žalobu a proběhlo 1 stání. Ve hře je společný dům za cca 3 mil. Kč. S právníkem jsem se v této fázi rozešla - vypověděla jsem mu plnou moc. Soud rozhodl o odročení - lhůta na prodej domu 3 měsíce. Zajímalo by mne, kolik si právník může účtovat (počítáno od podání žaloby o vypořádání SJM) tvrdí mi, že za každých 200000,-kč majetku ve SJM mi naúčtuje za úkon 9 000,-kč. Lze to, když ještě neproběhl a ni prodej domu?
Díky Petra
Pokud jste nebyli dohodnuti na odměně, tak má nárok na odměnu dle tarifu, což by ve Vašem případě patrně znamenalo 3 úkony (převzetí, žaloba a jednání). Tarif je zde: http://jdem.cz/ezdp5
Můžete zkusit mu navrhnout, že když se domluvíte na jiné částce, zaplatíte, jinak ať si vymáhá (v takovém případě ale napřed mějte písemnou dohodu, že odměna bude celkem tolik a víc nic). Ale asi by to od Vás vysoudil, pokud skutečně jste žádnou dohodu o odměně neměli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.