Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pro odpověď uvedu příklad. Nezaměstnaná osoba, evidovaná na úřadu práce dostávající podporu si na brigádách smí přivydělat do 4 000 Kč měsíčně. Má to tak i osoba se zdravotně tělesným postižením (ZTP), která je na úřadu práce evidovaná, ale podporu nedostává? Může si přivydělat kolik chce a nebo je také omezena hranicí? děkuji
Takže i přes to, že osoba ZTP je na úřadu práce pouze evidovaná, ale podporu nedostává, platí pro ni stejné podmínky, a tudíž ta mzda nesmí přesáhnout výši 4tis? Děkuji za upřesnění...
Ano, něsíční maximum je polovina minimální mzdy. Pobírání či nepobírání podpory v nezaměstnanosti na to nemá žádný vliv. Na vašem zvážení pak je, jestli má evidence na ÚP pro vás jakýkoliv smysl.
Jste evidovaná jako UCHAZEČ nebo ZÁJEMCE? Jestliže nepobíráte podporu, jste zřejmě zájemce(?) Tam bych si nebyla tak jistá, jestli Vám mohou něco omezovat, jelikož nemáte od nich skoro žádná práva. Ale tohle jsou velmi zamotané předpisy - já jsem v tomto oboru pracovala a když jsem narazila na problém, zavolala jsem na některý ÚP, nejlépe na několik, protože se mi dostávalo i různých odpovědí ...
V poučení pro uchazeče a zájemce je, že do evidence uchazečů nemůže být zařazen atd... , ale o zájemci tam nic není, takže já bych to tak jednoznačně neviděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.